|
Siedzenie w Scorpio |
| Autor |
Wiadomość |
e-root [Usunięty]
|
Wysłany: |3 Gru 2005|, 2005 18:54 Siedzenie w Scorpio
|
|
|
Witam,
mam taki można by powiedziec dziwny problem, nie umiem sobie ustawić siedzenia, jak dam nisko to mam kolana w gorze bo tylko "d-upa" sie wlaciwie obniza, jak dam wysoko to glowa dotykam dachu.
Moje pytanie jest nastepujace, czy ktos z Was przerabiał siedzenia kierowcy i z jakim skutkiem.
Drazni mnie to bo nie potrafie siasc wygodnie w aucie
Siedzenie to takie z pokretłem na dole do dzwigania i pokretlem regulacji oparcia. |
|
|
|
 |
5zymon [Usunięty]
|
Wysłany: |4 Gru 2005|, 2005 22:12
|
|
|
ha , mam ten sam problem . Jak sie podnosi to tylko tylek, podparcie ud w siedzeniu jest strazsnie wysoko. JEzdzi sie nawet wygodnie tylko wyciada ciezko . Myslalem ze zle siedzenie zamontowalem i dlatego tak wysoko...ale wyglada na to ze ten typ tak ma. |
|
|
|
 |
e-root [Usunięty]
|
Wysłany: |4 Gru 2005|, 2005 22:25
|
|
|
| 5zymon napisał/a: | ha , mam ten sam problem . Jak sie podnosi to tylko tylek, podparcie ud w siedzeniu jest strazsnie wysoko. JEzdzi sie nawet wygodnie tylko wyciada ciezko . Myslalem ze zle siedzenie zamontowalem i dlatego tak wysoko...ale wyglada na to ze ten typ tak ma. |
Dokładnie o to samo mi chodzi, tyłek się obiża a uda są wysoko i siedzi się jakby się tyłek wsadziło do beczki, myślałem o obiżeniu przykręcania śrub przednich ale troszkę się obawiam takich przeróbek.
Może jak ktos jest niskiego wzrostu i da sobie fotel na maxa do góry to mu sie dobrze siedzi, ale ja mam 184cm wzrostu i głową wtedy wale o dach |
|
|
|
 |
5zymon [Usunięty]
|
Wysłany: |4 Gru 2005|, 2005 22:29
|
|
|
heh mam dokladnie tyle samo wzrostu . Ale nie probowalerm dawac na maksa do gory, bo jestem dosyc spory i moge miec problem z przelozeniem nog pod kierownica . Coz...chyba trzeba sledzic ten temat moze ktos ma na to jakis zloty srodek. |
|
|
|
 |
e-root [Usunięty]
|
Wysłany: |4 Gru 2005|, 2005 22:33
|
|
|
| 5zymon napisał/a: | heh mam dokladnie tyle samo wzrostu . Ale nie probowalerm dawac na maksa do gory, bo jestem dosyc spory i moge miec problem z przelozeniem nog pod kierownica . Coz...chyba trzeba sledzic ten temat moze ktos ma na to jakis zloty srodek. |
Pytałem znajomego co ma Scorpio 8 lat, powiedział ze wszystko fajnie z jego autkiem tylko sie siedzi jak na taborecie - "te typy tak mają"
Co do regulacji, jak dam tak mniej wiecej na polowe wysokosci to znowu trzeba podkrecic oparcie i czuje sie jak zlozony do polowy scyzoryk
A nie lubie jezdzic na "leżąco" jak to się widuje |
|
|
|
 |
Naimad [Usunięty]
|
Wysłany: |4 Gru 2005|, 2005 22:39
|
|
|
He he chyba jesteście chłopaki tak pomiędzy - ja mam 198 i jest mi bardzo wygodnie, pewnie niżsi też nie narzekają tylko na was padło |
|
|
|
 |
Rafał A.(antek)

Auto: Mondeo
|
Wysłany: |4 Gru 2005|, 2005 23:03
|
|
|
no ja nie nazekam 173 cm |
_________________ Mechanika - Elektryka FORD
tel 791 054 854
Nasza lokalizacja na mapie:
http://tinyurl.com/qhaqjsk |
|
|
|
 |
mmmk [Usunięty]
|
Wysłany: |4 Gru 2005|, 2005 23:07
|
|
|
ja tez nie 171cm no moze 172cm a do pedalow dosiegam . tylko kierownica musi byc na maxa w dol bo inaczej zle sie siedzi i licznik zaslania
pozdrawiam
maciek |
|
|
|
 |
maup
FST 008

Auto: Subaru OBK '96 2.2 MT LPG
|
Wysłany: |4 Gru 2005|, 2005 23:32
|
|
|
Ja gabaryty mam słuszne (wzdłuż i wszerz) i powiem szczerze, że w mkI siedziało mi się arcywygodnie. Teraz jest trochę gorzej (nie wiem, może to przez to, że policyjna wersja) ale pewnie w końcu dorwę gdzieś fotele od mkI i znowu bedzie miodzio |
_________________ == Im lepsze auto terenowe ======
== tym dalej trzeba iść po ciągnik === |
|
|
|
 |
Pershing

Auto: .
|
Wysłany: |4 Gru 2005|, 2005 23:38
|
|
|
Ja mam problemy z wysiadaniem ze Skorupki. Musze sie podprzec reka o próg i dopiero kulasa przlozyc dosc szerokie te nasze progi |
|
|
|
 |
Rafał A.(antek)

Auto: Mondeo
|
Wysłany: |5 Gru 2005|, 2005 00:29
|
|
|
| ale przecie mk1 ma takie fotele jak mk2 wiec o co biega? |
_________________ Mechanika - Elektryka FORD
tel 791 054 854
Nasza lokalizacja na mapie:
http://tinyurl.com/qhaqjsk |
|
|
|
 |
mmmk [Usunięty]
|
Wysłany: |5 Gru 2005|, 2005 00:33
|
|
|
no maup juz pisal,ze mu te nie pasuja. mi wydaja sie takie same. tyle,ze mk2 ma pompowane a moj mk1 nie mial i w mk2 bardziej sie bujaja.
pozdrawiam
maciek |
|
|
|
 |
Matth [Usunięty]
|
Wysłany: |5 Gru 2005|, 2005 00:48
|
|
|
a ja mam 185 i w porywach do 80kg (teraz student ma 76kg a moj Tata 182 i troche wiecej wazy co by lepiej w garniaku wygladal i oboje chwalimy scorpiaka wlasnie za siedzenia.. dla mnie jest super.. regulacji na wysokosc nie ma wiec nie wiem jak jest z dupa wyzej ale chyba bym nie podnosil jest optymalnie wysoko dobrze sie czuje auto siedzac tak gleboko i nisko ziemi jedyna wada to ze swiatla w nocy bardziej oslepiaja a kierwnice ustawiam tak ze wieniec zaslania mi gore ramki tej plasticzanej a wyprostowana reke zaciskam na szczycie wienca i jest gites.. Tata siedzi w pozycji pollezacej wiec musze zawsze se poprawic ale tak generalnie to mozna zrobic 700km wysiasc przeciagnac sie i jechac dalej 700km (w corsie po 300 plecy juz bolaly ) nic dodac nic ujac RECARO RULEZ ale powiem ze wujas w 730 tez ma recaro i to skorzane i daaaaleko im do scorpiowych pod wzgledem wygody oj daaaleko a trzyanie boczne wcale nie lepsze bo skora naciagnieta strasznie i okropnie sliska niemal jak derma z malacza |
|
|
|
 |
mmmk [Usunięty]
|
Wysłany: |5 Gru 2005|, 2005 00:53
|
|
|
| Matth napisał/a: | | wujas w 730 tez ma recaro i to skorzane niemal jak derma z malacza |
wszystko na temat
pozdrawiam
maciek |
|
|
|
 |
Matth [Usunięty]
|
Wysłany: |5 Gru 2005|, 2005 01:11
|
|