$reply_topic_back Ford Scorpio Team :: Zobacz temat - Siedzenie w Scorpio
Ford Scorpio Team Strona Główna Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Siedzenie w Scorpio
Autor Wiadomość
e-root
[Usunięty]

Wysłany: |3 Gru 2005|, 2005 18:54   Siedzenie w Scorpio

Witam,
mam taki można by powiedziec dziwny problem, nie umiem sobie ustawić siedzenia, jak dam nisko to mam kolana w gorze bo tylko "d-upa" sie wlaciwie obniza, jak dam wysoko to glowa dotykam dachu.

Moje pytanie jest nastepujace, czy ktos z Was przerabiał siedzenia kierowcy i z jakim skutkiem.

Drazni mnie to bo nie potrafie siasc wygodnie w aucie :(

Siedzenie to takie z pokretłem na dole do dzwigania i pokretlem regulacji oparcia.

5zymon
[Usunięty]

Wysłany: |4 Gru 2005|, 2005 22:12   

ha , mam ten sam problem :) . Jak sie podnosi to tylko tylek, podparcie ud w siedzeniu jest strazsnie wysoko. JEzdzi sie nawet wygodnie tylko wyciada ciezko :) . Myslalem ze zle siedzenie zamontowalem i dlatego tak wysoko...ale wyglada na to ze ten typ tak ma.

e-root
[Usunięty]

Wysłany: |4 Gru 2005|, 2005 22:25   

5zymon napisał/a:
ha , mam ten sam problem :) . Jak sie podnosi to tylko tylek, podparcie ud w siedzeniu jest strazsnie wysoko. JEzdzi sie nawet wygodnie tylko wyciada ciezko :) . Myslalem ze zle siedzenie zamontowalem i dlatego tak wysoko...ale wyglada na to ze ten typ tak ma.

Dokładnie o to samo mi chodzi, tyłek się obiża a uda są wysoko i siedzi się jakby się tyłek wsadziło do beczki, myślałem o obiżeniu przykręcania śrub przednich ale troszkę się obawiam takich przeróbek.
Może jak ktos jest niskiego wzrostu i da sobie fotel na maxa do góry to mu sie dobrze siedzi, ale ja mam 184cm wzrostu i głową wtedy wale o dach :(

5zymon
[Usunięty]

Wysłany: |4 Gru 2005|, 2005 22:29   

heh mam dokladnie tyle samo wzrostu :) . Ale nie probowalerm dawac na maksa do gory, bo jestem dosyc spory :) i moge miec problem z przelozeniem nog pod kierownica :D . Coz...chyba trzeba sledzic ten temat :) moze ktos ma na to jakis zloty srodek.

e-root
[Usunięty]

Wysłany: |4 Gru 2005|, 2005 22:33   

5zymon napisał/a:
heh mam dokladnie tyle samo wzrostu :) . Ale nie probowalerm dawac na maksa do gory, bo jestem dosyc spory :) i moge miec problem z przelozeniem nog pod kierownica :D . Coz...chyba trzeba sledzic ten temat :) moze ktos ma na to jakis zloty srodek.

Pytałem znajomego co ma Scorpio 8 lat, powiedział ze wszystko fajnie z jego autkiem tylko sie siedzi jak na taborecie - "te typy tak mają" :(
Co do regulacji, jak dam tak mniej wiecej na polowe wysokosci to znowu trzeba podkrecic oparcie i czuje sie jak zlozony do polowy scyzoryk :D
A nie lubie jezdzic na "leżąco" jak to się widuje :D

Naimad
[Usunięty]

Wysłany: |4 Gru 2005|, 2005 22:39   

He he chyba jesteście chłopaki tak pomiędzy - ja mam 198 i jest mi bardzo wygodnie, pewnie niżsi też nie narzekają tylko na was padło :lol:

Rafał A.(antek) 

Auto: Mondeo
Wysłany: |4 Gru 2005|, 2005 23:03   

no ja nie nazekam :) 173 cm
http://tinyurl.com/qhaqjsk

mmmk
[Usunięty]

Wysłany: |4 Gru 2005|, 2005 23:07   

ja tez nie 171cm no moze 172cm a do pedalow dosiegam 8) . tylko kierownica musi byc na maxa w dol bo inaczej zle sie siedzi i licznik zaslania :D
pozdrawiam
maciek

maup 
FST 008

Auto: Subaru OBK '96 2.2 MT LPG
Wysłany: |4 Gru 2005|, 2005 23:32   

Ja gabaryty mam słuszne (wzdłuż i wszerz) i powiem szczerze, że w mkI siedziało mi się arcywygodnie. Teraz jest trochę gorzej (nie wiem, może to przez to, że policyjna wersja) ale pewnie w końcu dorwę gdzieś fotele od mkI i znowu bedzie miodzio :)

Pershing 

Auto: .
Wysłany: |4 Gru 2005|, 2005 23:38   

Ja mam problemy z wysiadaniem ze Skorupki. Musze sie podprzec reka o próg i dopiero kulasa przlozyc :mrgreen: dosc szerokie te nasze progi ;)

Rafał A.(antek) 

Auto: Mondeo
Wysłany: |5 Gru 2005|, 2005 00:29   

ale przecie mk1 ma takie fotele jak mk2 wiec o co biega?
http://tinyurl.com/qhaqjsk

mmmk
[Usunięty]

Wysłany: |5 Gru 2005|, 2005 00:33   

no maup juz pisal,ze mu te nie pasuja. mi wydaja sie takie same. tyle,ze mk2 ma pompowane a moj mk1 nie mial i w mk2 bardziej sie bujaja.
pozdrawiam
maciek

Matth
[Usunięty]

Wysłany: |5 Gru 2005|, 2005 00:48   

a ja mam 185 i w porywach do 80kg (teraz student ma 76kg ;)) a moj Tata 182 i troche wiecej wazy co by lepiej w garniaku wygladal 8) 8) i oboje chwalimy scorpiaka wlasnie za siedzenia.. dla mnie jest super.. regulacji na wysokosc nie ma wiec nie wiem jak jest z dupa wyzej ale chyba bym nie podnosil jest optymalnie wysoko dobrze sie czuje auto siedzac tak gleboko i nisko ziemi jedyna wada to ze swiatla w nocy bardziej oslepiaja :( a kierwnice ustawiam tak ze wieniec zaslania mi gore ramki tej plasticzanej a wyprostowana reke zaciskam na szczycie wienca i jest gites.. Tata siedzi w pozycji pollezacej wiec musze zawsze se poprawic :) ale tak generalnie to mozna zrobic 700km wysiasc przeciagnac sie i jechac dalej 700km ;) (w corsie po 300 plecy juz bolaly :/ ) nic dodac nic ujac RECARO RULEZ :twisted: ale powiem ze wujas w 730 tez ma recaro i to skorzane i daaaaleko im do scorpiowych pod wzgledem wygody oj daaaleko 8) a trzyanie boczne wcale nie lepsze bo skora naciagnieta strasznie i okropnie sliska niemal jak derma z malacza

mmmk
[Usunięty]

Wysłany: |5 Gru 2005|, 2005 00:53   

Matth napisał/a:
wujas w 730 tez ma recaro i to skorzane niemal jak derma z malacza

wszystko na temat

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :lol: :lol: :lol:
pozdrawiam
maciek

Matth
[Usunięty]

Wysłany: |5 Gru 2005|, 2005 01:11