|
Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio
|
|
Szyberdach - mam świerszcza i nie wiem jak go zabić |
| Autor |
Wiadomość |
monter [Usunięty]
|
Wysłany: |21 Sie 2005|, 2005 21:36 Szyberdach - mam świerszcza i nie wiem jak go zabić
|
|
|
Moze ktos sie spotkal juz z takim przyadkiem i cos mi podpowie. Jak odsune szyberdach to standardowo podnosi sie ta metalowa owiewka w przedniej czesci. Przy predkosci 90 i w gore zaczyna cos w tej owiewce wibrowac. Podokrecalem wszystkie sruby, przesmarowalem i bez zmian. Nie wiem jaka cholera ale juz nerwicy dostaje. Jak palcem wypycham ja w gore to przestaje. Jakies wizje ??
Druga sprawa to ta cholerna zaslona szyberdachu. Jak hamuje to sie zasuwa a jak przyspieszam to sie odsuwa (naturalnie na zamknietym badz uchylonym w gore dachu). Da sie cos to jakos regulowac czy po prostu juz sie wyrobilo przez lata i nic nie zdzialam z tym ?? |
|
|
|
 |
dszyszko [Usunięty]
|
Wysłany: |22 Sie 2005|, 2005 08:57
|
|
|
Czesc,
Co do tej owiewki to tam sie raczej nie ma co wyrobic, chyba ze sa moze wyrobione te lacza owiewki z bokami szybru? Moze bys musial nowe wstawic albo jakos dorobic (bo w zasadzie prosta rzecz), natomiast co do zaslonki to chyba juz tak ma byc, u mnie tez sie zasuwa i odsuwa choc nie jest to podczas zwyklej jazdy a raczej jak mocno depne na hamulec lub ostro dodam gazu. Wiec to juz chyba kwestia czasu kiedy bede mial ten sam objaw co ty.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Rafał A.(antek)

Auto: Mondeo
|
Wysłany: |22 Sie 2005|, 2005 09:23
|
|
|
1 owiewka ma sprezyne, moze sie uszkodziła? sprezyna ja podnosi do pionu
2 suwa sie jak jest mocno wytarta, normalnie nie powinna sie suwac, czy sie cos reguluje , nie wiem, ale moze mozna cos podkleic |
_________________ Mechanika - Elektryka FORD
tel 791 054 854
Nasza lokalizacja na mapie:
http://tinyurl.com/qhaqjsk |
|
|
|
 |
monter [Usunięty]
|
Wysłany: |22 Sie 2005|, 2005 21:34
|
|
|
| No wlasnie patrzylem na ten caly mechanizm z tysiac razy i faktycznie tam nie ma co sie dziac niedobrego a jednak. Moze faktycznie Rafal to kwestia za slabej sprezyny. Zajrze tam jutro. |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Copyright © by Ford Scorpio Team |