$reply_topic_back Ford Scorpio Team :: Zobacz temat - Szyberdach - mam świerszcza i nie wiem jak go zabić
Ford Scorpio Team Strona Główna Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Szyberdach - mam świerszcza i nie wiem jak go zabić
Autor Wiadomość
monter
[Usunięty]

Wysłany: |21 Sie 2005|, 2005 21:36   Szyberdach - mam świerszcza i nie wiem jak go zabić

Moze ktos sie spotkal juz z takim przyadkiem i cos mi podpowie. Jak odsune szyberdach to standardowo podnosi sie ta metalowa owiewka w przedniej czesci. Przy predkosci 90 i w gore zaczyna cos w tej owiewce wibrowac. Podokrecalem wszystkie sruby, przesmarowalem i bez zmian. Nie wiem jaka cholera ale juz nerwicy dostaje. Jak palcem wypycham ja w gore to przestaje. Jakies wizje ??

Druga sprawa to ta cholerna zaslona szyberdachu. Jak hamuje to sie zasuwa a jak przyspieszam to sie odsuwa (naturalnie na zamknietym badz uchylonym w gore dachu). Da sie cos to jakos regulowac czy po prostu juz sie wyrobilo przez lata i nic nie zdzialam z tym ??

dszyszko
[Usunięty]

Wysłany: |22 Sie 2005|, 2005 08:57   

Czesc,
Co do tej owiewki to tam sie raczej nie ma co wyrobic, chyba ze sa moze wyrobione te lacza owiewki z bokami szybru? Moze bys musial nowe wstawic albo jakos dorobic (bo w zasadzie prosta rzecz), natomiast co do zaslonki to chyba juz tak ma byc, u mnie tez sie zasuwa i odsuwa choc nie jest to podczas zwyklej jazdy a raczej jak mocno depne na hamulec lub ostro dodam gazu. Wiec to juz chyba kwestia czasu kiedy bede mial ten sam objaw co ty. :)
Pozdrawiam

Rafał A.(antek) 

Auto: Mondeo
Wysłany: |22 Sie 2005|, 2005 09:23   

1 owiewka ma sprezyne, moze sie uszkodziła? sprezyna ja podnosi do pionu :)
2 suwa sie jak jest mocno wytarta, normalnie nie powinna sie suwac, czy sie cos reguluje , nie wiem, ale moze mozna cos podkleic
http://tinyurl.com/qhaqjsk

monter
[Usunięty]

Wysłany: |22 Sie 2005|, 2005 21:34   

No wlasnie patrzylem na ten caly mechanizm z tysiac razy i faktycznie tam nie ma co sie dziac niedobrego a jednak. Moze faktycznie Rafal to kwestia za slabej sprezyny. Zajrze tam jutro.

Odpowiedz do tematu