|
Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio
|
|
buczenie w czasie jazdy |
| Autor |
Wiadomość |
bobi [Usunięty]
|
Wysłany: |27 Cze 2005|, 2005 21:36 buczenie w czasie jazdy
|
|
|
| sorry jeśli ktoś uzna, że ten temat był już wałkowany, jakoś nie znalazłem odpowiedzi na mój problem (może ktoś mi ją wskaże). W czasie jazdy, przy prędkości od ok. 80 km/h w samochodzie słychać i co najgorsze czuć jakieś buczenie - typowy objaw jak przy niewyważonych kołach, przy stałej prędkości jest cykliczne. Już dwukrotnie zmieniałeem opony a objaw pozostaje ( co prawda używki) także to chyba nie to, alusy raczej proste, i przy wyważaniu malo ołowiu. Podejżewam, że to dyfer. Mam luz na ataku i jak podniosę dupę do góry i włączę bieg to słychać głośny szum z przekładni. Może ktoś się z tym już spotkał i coś mi podpowie bo nie wiem czy go wymieniać czy może szukać innej przyczyny, jaki dyfer, od jakiego modelu do 2.0 dohc '91 |
|
|
|
 |
monter [Usunięty]
|
Wysłany: |27 Cze 2005|, 2005 21:44
|
|
|
| Jesli masz wymieniac dyfer to od modelu 2.0 dohc. Nie wiem czy pasuje od innych 2.0 ale od 2.4 i 2.9 na bank nie. Oba sa inne w sensie maja rozne przelozenia. |
|
|
|
 |
Rafał A.(antek)

Auto: Mondeo
|
Wysłany: |27 Cze 2005|, 2005 21:50
|
|
|
| moze poprostu łozuysko w kole? |
_________________ Mechanika - Elektryka FORD
tel 791 054 854
Nasza lokalizacja na mapie:
http://tinyurl.com/qhaqjsk |
|
|
|
 |
mmmk [Usunięty]
|
Wysłany: |27 Cze 2005|, 2005 22:48
|
|
|
dyfer od 2.9 pasuje ja taki mam. przyspiesza wolniej jezdzi szybciej(jezeli jest sie gdzie rozpedzic). szczerze to jak masz specjalnie szukac to kup od 2.0. widzialem dzisiaj taki na allegro z gwarancja. nie wiem jak to rozumiec ale taki byl tytul aukcji. cena ponad 200zl.wysoka ale jak to ma byc sprawne to ja bym w razie koniecznosci dal tyle.
pozdrawiam
maciek
p.s znalazlem linka to wrzucam moze sie przyda:
www.allegro.pl/show_item.php?item=55988005 |
|
|
|
 |
bobi [Usunięty]
|
Wysłany: |29 Cze 2005|, 2005 00:17
|
|
|
dzieki za podpowiedzi, łożysko w kole to raczej nie. na pewno w dyfsze coś szumi bo słychać wyraźnie jak go wkęcam na obroty przy podniesionych kołach, ale jak przeczy6tałem posta Grzesia o niewyważonym wale to zwątpiłem czy to dyfer powoduje rezonans. zaczne chyba od niego a jak nie pomoże to pomyśle o wale-bo kasy nie za wiele
i jeszcze jedno pytanie - jakie klucze sa potrzebne do odkręcenia półosi od mostu bo chyba takich nie mam a nie wiem jakie szukać |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Copyright © by Ford Scorpio Team |