$reply_topic_back Ford Scorpio Team :: Zobacz temat - Problem z zamkami i centralką.
Ford Scorpio Team Strona Główna Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Problem z zamkami i centralką.
Autor Wiadomość
Artur_Katowice
[Usunięty]

Wysłany: |6 Cze 2007|, 2007 16:30   Problem z zamkami i centralką.

Witam wszystkich. Od jakiegoś czasu jestem (chyba) szczęśliwym posiadaczem scorpio. Ale ostatnio wyszły na jaw dwa problemy. Jeden z nich dotyczy centralnego zamka. Zdarza się tak, że jak podchodzę do samochodu i chcę go otworzyć pilotem, to niestety nie ma żadnej reakcji. Poprostu żaden z guzików na pilocie nie reaguje. W tym momencie na jaw wychodzi mój drugi problem. Zamki w drzwiach. Ani zamek w drzwiach kierowcy ani w drzwiach pasażera nie reaguje na otwieranie kluczykiem. Jeśli chciałem zamknąć samochód, to nie było żadnego problemu. Może ktoś miał juz podobny problem. Ciekaw jestem, czy żeby rozwiązać problem z centralnym zamkiem będę musiał wymieniać całą centralkę? A jeśli tak, czy jest szansa na założenie jakiegoś zamiennika, czy musi to być oryginalny ford? Mam do samochodu tylko jednego pilota, a nie chcę kupować w ASO drugiego, bo zedrą ze mnie kupę kasy. Jeśli ktoś mógłby mi jakoś pomóc, to byłbym bardzo wdzięczny:) Przygotowuję się do sprzedania tego samochodu i chcę go sprzedać z czystym sumieniem. Może ktoś chce kupić?? Pozdrawiam wszystkich bardzo serdecznie.

Struna 

Auto: XC90 2.9 biTurbo
Wysłany: |6 Cze 2007|, 2007 16:32   

pewnie masz gumki w pilocie zużyte mocno, poczytaj na forum o regeneracji. A co do kluczyka to czy tym kluczykiem możesz odpalić auto ?

Artur_Katowice
[Usunięty]

Wysłany: |6 Cze 2007|, 2007 16:37   

Sprawdzałem gumki w pilocie. Wygląda że są OK. Ale mogę się mylić. Kluczykiem spokojnie odpalam samochód. Nie dodałem we wcześniejszym poście, że kluczykiem mogę otworzyć bagażnik. Tak na marginesie, to w sytuacji awaryjnej jedyny sposób dostania się do samochodu. Żałośnie musi wyglądać koleś, który w centrum miasta wsiada do swojej "limuzyny" przez bagażnik:/

Struna 

Wysłany: |6 Cze 2007|, 2007 16:39   

bo zamknąć forda można każdym kluczykiem z każdego forda ale otworzyć już tylko tym właściwym.

Artur_Katowice
[Usunięty]

Wysłany: |6 Cze 2007|, 2007 16:43   

W takim razie co?? Różne wkładki w drzwiach, klapie bagażnika i stacyjce? Nie będę ukrywał, że trochę mnie to drażni:(

Struna 

Wysłany: |11 Cze 2007|, 2007 11:28   

może być też, że ktoś się próbował do auta włamać i nieco pokrzywił takie krążki we wkładkach, jak masz trochę cierpliwości to idzie to rozebrać i naprawić.

Artur_Katowice
[Usunięty]

Wysłany: |11 Cze 2007|, 2007 21:58   

Dzięki za info. Znalazłem na forum "manuala" do rozbiórki i jak tylko pogoda dopisze (a mam taką nadzieję), to rozbieram drzwi i będę oglądał gołe części:)

Odpowiedz do tematu