|
Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio
|
|
Problem z zamkami i centralką. |
| Autor |
Wiadomość |
Artur_Katowice [Usunięty]
|
Wysłany: |6 Cze 2007|, 2007 16:30 Problem z zamkami i centralką.
|
|
|
| Witam wszystkich. Od jakiegoś czasu jestem (chyba) szczęśliwym posiadaczem scorpio. Ale ostatnio wyszły na jaw dwa problemy. Jeden z nich dotyczy centralnego zamka. Zdarza się tak, że jak podchodzę do samochodu i chcę go otworzyć pilotem, to niestety nie ma żadnej reakcji. Poprostu żaden z guzików na pilocie nie reaguje. W tym momencie na jaw wychodzi mój drugi problem. Zamki w drzwiach. Ani zamek w drzwiach kierowcy ani w drzwiach pasażera nie reaguje na otwieranie kluczykiem. Jeśli chciałem zamknąć samochód, to nie było żadnego problemu. Może ktoś miał juz podobny problem. Ciekaw jestem, czy żeby rozwiązać problem z centralnym zamkiem będę musiał wymieniać całą centralkę? A jeśli tak, czy jest szansa na założenie jakiegoś zamiennika, czy musi to być oryginalny ford? Mam do samochodu tylko jednego pilota, a nie chcę kupować w ASO drugiego, bo zedrą ze mnie kupę kasy. Jeśli ktoś mógłby mi jakoś pomóc, to byłbym bardzo wdzięczny:) Przygotowuję się do sprzedania tego samochodu i chcę go sprzedać z czystym sumieniem. Może ktoś chce kupić?? Pozdrawiam wszystkich bardzo serdecznie. |
|
|
|
 |
Struna

Auto: XC90 2.9 biTurbo
Pomógł: 264 razy Wiek: 47 Dołączył: 22 Kwi 2004 Skąd: Kraków/Skawina
|
Wysłany: |6 Cze 2007|, 2007 16:32
|
|
|
| pewnie masz gumki w pilocie zużyte mocno, poczytaj na forum o regeneracji. A co do kluczyka to czy tym kluczykiem możesz odpalić auto ? |
_________________ www.gcstuning.pl
Chiptuning, Hamownia, Serwis/Wyłączanie DPF/FAP, Strojenie LPG, AFR |
|
|
|
 |
|
Wysłany: |6 Cze 2007|, 2007 16:37
|
|
|
| Sprawdzałem gumki w pilocie. Wygląda że są OK. Ale mogę się mylić. Kluczykiem spokojnie odpalam samochód. Nie dodałem we wcześniejszym poście, że kluczykiem mogę otworzyć bagażnik. Tak na marginesie, to w sytuacji awaryjnej jedyny sposób dostania się do samochodu. Żałośnie musi wyglądać koleś, który w centrum miasta wsiada do swojej "limuzyny" przez bagażnik:/ |
|
|
|
 |
Struna

|
Wysłany: |6 Cze 2007|, 2007 16:39
|
|
|
| bo zamknąć forda można każdym kluczykiem z każdego forda ale otworzyć już tylko tym właściwym. |
|
|
|
 |
|
Wysłany: |6 Cze 2007|, 2007 16:43
|
|
|
| W takim razie co?? Różne wkładki w drzwiach, klapie bagażnika i stacyjce? Nie będę ukrywał, że trochę mnie to drażni:( |
|
|
|
 |
Struna

|
Wysłany: |11 Cze 2007|, 2007 11:28
|
|
|
| może być też, że ktoś się próbował do auta włamać i nieco pokrzywił takie krążki we wkładkach, jak masz trochę cierpliwości to idzie to rozebrać i naprawić. |
|
|
|
 |
|
Wysłany: |11 Cze 2007|, 2007 21:58
|
|
|
| Dzięki za info. Znalazłem na forum "manuala" do rozbiórki i jak tylko pogoda dopisze (a mam taką nadzieję), to rozbieram drzwi i będę oglądał gołe części:) |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Copyright © by Ford Scorpio Team |