$reply_topic_back Ford Scorpio Team :: Zobacz temat - wymiana wkladki zamka w stacyjce
Ford Scorpio Team Strona Główna Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
wymiana wkladki zamka w stacyjce
Autor Wiadomość
mattii76
[Usunięty]

Wysłany: |23 Kwi 2007|, 2007 21:03   wymiana wkladki zamka w stacyjce

witam mam maly problemik. posypala sie stacyjka (?) tzn. klucze ktore mam nagle odmowily przekrecania sie w stacyjce:) rozwalilem cala blokade ( niepotzrebnie) i dopiero potem sprobowalem uzyc kluczyka czerwonego ( okazal sie prawie niewyrobiony) i odpalilem autko. ale po dwoch dniach mam problemy i z czerwonym kluczykiem.aha niewspomnialem jeszcze ze zamki w drzwiach otwieraja sie wszystkimi kluczami bezproblemu .. hmm. chce kupic zestaw zamienny tj. wkladke do stacyjki i dwa klucze... i pytanie moze mi ktos opisac ja zmienic wkladke w stacyjce ??? dam rade sam czy musze na warsztat ???

Oli
[Usunięty]

Wysłany: |24 Kwi 2007|, 2007 09:22   

tylko z włozonym kluczem w stacyjkę...... :one:

zztop2 

Auto: 98, 2.3, 16V GHIA SEDAN Manual + LPI
Wysłany: |24 Kwi 2007|, 2007 14:39   

jak zwykle chlopstwo przechodzi od razu do sedna sprawy :690:
a obudow kiery to juz nie treba zdjać ???? chyba zabardzo bez rozebrania nie podejdzie :P

Oli
[Usunięty]

Wysłany: |24 Kwi 2007|, 2007 14:42   

wiesz zz topku... myslałem czy tego nie pisać.... hihihi... ale już skoro tak szczegółowo to trzeba dodać też że trzeba wyłączyc alarm jeśli jest , otworzyć, drzwi i wsiąść do auta... nastepnie przejść do czynności w/w :one: :P :-d

mattii76
[Usunięty]

Wysłany: |24 Kwi 2007|, 2007 21:17   

oki dalem rade :)
dzieki hmm mam walniety bebenek. przy malutkim oporze juz nie kreci kluczyk :)
mam jeszcze jedno pytanie . ze stacyjki idzie 5 przewodow. czarny, czerwony , zielony i zolty, niebieskoczarny (chyba). chcialbym to pospinac jakos na przelaczniki. tj, radyjko i zaplon na jednym a start silnika na drogim. ktos mi moze powiedziec jakie kable czemu odpowiadaja i jak to zrobic ???

Stefan
[Usunięty]

Wysłany: |25 Kwi 2007|, 2007 01:27   

Witam! Nie wiem czy kolega wie ale klucze trzeba jeszcze zaprogramowac..... :one: Pozdrawiam.Stefan.

mattii76
[Usunięty]

Wysłany: |25 Kwi 2007|, 2007 20:38   

tak wiem...ale juz poradzilem sobie inaczej. rozlozylem caly cylinderek przypilowalem toszku tu i tam , wyczyscilem przesmarowalem i....chodzi jak nowe !!!! wszystkim dziekuje za rady:)

Odpowiedz do tematu