|
Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio
|
|
wymiana wkladki zamka w stacyjce |
| Autor |
Wiadomość |
mattii76 [Usunięty]
|
Wysłany: |23 Kwi 2007|, 2007 21:03 wymiana wkladki zamka w stacyjce
|
|
|
| witam mam maly problemik. posypala sie stacyjka (?) tzn. klucze ktore mam nagle odmowily przekrecania sie w stacyjce:) rozwalilem cala blokade ( niepotzrebnie) i dopiero potem sprobowalem uzyc kluczyka czerwonego ( okazal sie prawie niewyrobiony) i odpalilem autko. ale po dwoch dniach mam problemy i z czerwonym kluczykiem.aha niewspomnialem jeszcze ze zamki w drzwiach otwieraja sie wszystkimi kluczami bezproblemu .. hmm. chce kupic zestaw zamienny tj. wkladke do stacyjki i dwa klucze... i pytanie moze mi ktos opisac ja zmienic wkladke w stacyjce ??? dam rade sam czy musze na warsztat ??? |
|
|
|
 |
Oli [Usunięty]
|
Wysłany: |24 Kwi 2007|, 2007 09:22
|
|
|
tylko z włozonym kluczem w stacyjkę...... |
|
|
|
 |
zztop2

Auto: 98, 2.3, 16V GHIA SEDAN Manual + LPI
|
Wysłany: |24 Kwi 2007|, 2007 14:39
|
|
|
jak zwykle chlopstwo przechodzi od razu do sedna sprawy
a obudow kiery to juz nie treba zdjać ???? chyba zabardzo bez rozebrania nie podejdzie |
_________________ tel.603221275
Moje Allegro-wszystko do SCORPIO i nie tylko |
|
|
|
 |
Oli [Usunięty]
|
Wysłany: |24 Kwi 2007|, 2007 14:42
|
|
|
wiesz zz topku... myslałem czy tego nie pisać.... hihihi... ale już skoro tak szczegółowo to trzeba dodać też że trzeba wyłączyc alarm jeśli jest , otworzyć, drzwi i wsiąść do auta... nastepnie przejść do czynności w/w |
|
|
|
 |
mattii76 [Usunięty]
|
Wysłany: |24 Kwi 2007|, 2007 21:17
|
|
|
oki dalem rade
dzieki hmm mam walniety bebenek. przy malutkim oporze juz nie kreci kluczyk
mam jeszcze jedno pytanie . ze stacyjki idzie 5 przewodow. czarny, czerwony , zielony i zolty, niebieskoczarny (chyba). chcialbym to pospinac jakos na przelaczniki. tj, radyjko i zaplon na jednym a start silnika na drogim. ktos mi moze powiedziec jakie kable czemu odpowiadaja i jak to zrobic ??? |
|
|
|
 |
Stefan [Usunięty]
|
Wysłany: |25 Kwi 2007|, 2007 01:27
|
|
|
Witam! Nie wiem czy kolega wie ale klucze trzeba jeszcze zaprogramowac..... Pozdrawiam.Stefan. |
|
|
|
 |
mattii76 [Usunięty]
|
Wysłany: |25 Kwi 2007|, 2007 20:38
|
|
|
| tak wiem...ale juz poradzilem sobie inaczej. rozlozylem caly cylinderek przypilowalem toszku tu i tam , wyczyscilem przesmarowalem i....chodzi jak nowe !!!! wszystkim dziekuje za rady:) |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Copyright © by Ford Scorpio Team |