$reply_topic_back Ford Scorpio Team :: Zobacz temat - czujnik temperatury. Dziwny patent na silikonie??
Ford Scorpio Team Strona Główna Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
czujnik temperatury. Dziwny patent na silikonie??
Autor Wiadomość
MIREK_ŁÓDŹ
[Usunięty]

Wysłany: |24 Lut 2006|, 2006 00:07   

Adam powiedz mi w takim razie gdzie go kupić w rozsądnej cenie bo ta wskazówka gra ze mną w kotka i myszkę :688:

Adam_2000 

Auto: Volvo S90L, 2018, T5 AWD
Wysłany: |24 Lut 2006|, 2006 00:11   

MIREK_ŁÓDŹ napisał/a:
Adam powiedz mi w takim razie gdzie go kupić w rozsądnej cenie bo ta wskazówka gra ze mną w kotka i myszkę :688:

Oczywiście u Jacka z FCP - koszt chyba 35,-

MIREK_ŁÓDŹ
[Usunięty]

Wysłany: |24 Lut 2006|, 2006 00:13   

No dzięki muszę napisać do Jacka bo w sumie nie wiem kiedy się przegrzeje

Acha jak się z nim najlepiej skontaktować ??
Ostatnio zmieniony przez MIREK_ŁÓDŹ |24 Lut 2006|, 2006 00:16, w całości zmieniany 1 raz  

Rafał A.(antek) 

Auto: Mondeo
Wysłany: |24 Lut 2006|, 2006 00:51   

mam podobnie, to na 100% nie czujnik, hmm zapowietrzenie układu?
http://tinyurl.com/qhaqjsk

klinu
[Usunięty]

Wysłany: |24 Lut 2006|, 2006 12:18   

zaraz zaraz u mnie to samo pare dni na połowie a teraz czasem widze ze schodzi na M. termostat dopiero co zmieniany..

Rafał A.(antek) 

Wysłany: |24 Lut 2006|, 2006 14:15   

u mnie na poczatku było ok a teraz podchdiz troche opada podchodzi - opada i dopiero na połowie sie ustawia

blady
[Usunięty]

Wysłany: |24 Lut 2006|, 2006 14:23   

pare dni temu nastawiałem wskazówke bo miałem problem , podczas wstawiania zegarów za karzdym razem sprawdzałem przed przykręceniem i miałem w jednym momęcie taki obiaw.Poprawiłem wtyczki w zegarach i wszystko powróciło do normy . Więc może to te wsówki z tyłu szwankują ( choc bardziej stawiał bym na przetarty kabel od czujnika raz łapie a raz nie )

Rafał A.(antek) 

Wysłany: |24 Lut 2006|, 2006 14:32   

blady napisał/a:
choc bardziej stawiał bym na przetarty kabel od czujnika raz łapie a raz nie )

sprawdze na wszeli wypadek

MIREK_ŁÓDŹ
[Usunięty]

Wysłany: |26 Lut 2006|, 2006 00:14   

No to jutro i ja zejdę i zobaczę połączenie przy czujniku :688:

[ Dodano: 2006-02-26, 22:12 ]
Rafał A.(antek) napisał/a:
to na 100% nie czujnik, hmm zapowietrzenie układu?

Rafał strzał w 10 dziś odpowietrzyłem układ. Długo to trwał bo 30 min zanim się zagrzał i później na wysokich obrotach trochę ale efekt jest :688:
Teraz ma wskazówkę pomiędzy R a M i czasem opada ale tylko troszkę, do połowy M, ale to chyba skutek otwierania się termostatu (jak się mylę to sprostujcie mnie).
A czujnika temperatury jakoś nie zlokalizowałem :692:

5zymon
[Usunięty]

Wysłany: |27 Lut 2006|, 2006 23:24   

Przepraszam ze tak ucichlem ale mialem ciezki tydzien ... wiec :)

ZAdzwonilem do ASO forda i tam Pan mi powiedzial ze owszem czujniczek jest ale za 85 zl :710: . Natomiast zdradzil mi tajemnice, ze jest zielony :D . Wiec dlugo nie myslac polazlaem po zielony czujnik. Przypomne tylko ze przed cala akcja wskazowka pokazywala mi na dole skali, mimo ze kupilem nowy termostat motorcrafta.

Wkrecilem wiec nowy , zielony czujnik i wskazowka po 1 bardzo wolno sie podnosi. A potem staje tak mniej wiecej na samym poczatku napisu. Wyzej niz na starym czujniku, no ale dalej to nie jest tak jak byc powinno. I teraz mam problem. Termostat kupilem tak jak pisze nowy, oryginalny. WCzesniej termostat prawdopodobnie tez byl sprawny, bo pokazywal tak samo, ale nieoryginalny, wiec to raczej jest ok. CZujnik nowy, wlasciwy, A ON DALEJ POKAZUJE ZLE TEMPERATURE???. JEzeli chodzi o cieple powietrze we wnetrzu, to ono jest, nie powiem wam czy powinno byc cieplejsze bo to pierwsza moja zima z tym samochodem wiec nie wiem jak wyglada sprawa gdy wszystko jest ok. Gdzie jeszcze moze tkwic problem??

mmmk
[Usunięty]

Wysłany: |27 Lut 2006|, 2006 23:30   

no zegary tez nie musza byc wieczne. moze wskaznik ma juz dosc. ale jak grzeje i sie silnik nie przegrzewa to dalbym sobie z tym spokoj. szczegolnie,ze to ohc a on nie jest tak obrazalski za przegrzanie jak dohc :)
pozdrawiam
maciek

5zymon
[Usunięty]

Wysłany: |27 Lut 2006|, 2006 23:33   

no tylko kurcze martwi mnie ten brak pewnosci czy silnik ma te 90C czy moze mneij ;/ a nie wiem jak to inaczej sprawdzic.

marcys
[Usunięty]

Wysłany: |28 Lut 2006|, 2006 09:21   

a jakie to ma znaczenie czy czujnik pokazuje dobrze czy zle? wez sprawdzaj po jezdzie temperature silnika i zapamietaj wskazania! mi ohac gotował sie na "O" i nie lecialem wymieniac czujnika bo po co? bedziesz mial gorace weze z/do chłodnicy to znaczy ze ma ponad 90 zapamietaj wskazania na liczniku i koniec kropka. Zeby sprawdzic waz wychodzacy z chldonicy to nawet maski nie musisz podnosic. pod zderzakiem go dosiegniesz

kuba 

Auto: I nie ma Forda, nic już ni ma...
Wysłany: |28 Lut 2006|, 2006 09:40   

O ile dobrze pamiętam to w OHC nigdu nie miałem wyżej temp jak w okolicach pierwszej litery napisu, chyba że założyłem czujnik od grandzi, wtedy mi pokazywało woda się gotuje. :)

5zymon
[Usunięty]

Wysłany: |28 Lut 2006|, 2006 10:39   

ok, wiec zostanie jak jest. Dzieki :)

Odpowiedz do tematu