$reply_topic_back Ford Scorpio Team :: Zobacz temat - cos strasznie tłucze
Ford Scorpio Team Strona Główna Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
cos strasznie tłucze
Autor Wiadomość
Marekp51
[Usunięty]

Wysłany: |10 Lut 2006|, 2006 12:07   cos strasznie tłucze

witam wszystkich!!!

po zrobieniu skrzyni, elektryki cos sie stalo z silnikiem!!!

a mianowicie jak odpalilem samochod chwilunie pochodzil normalnie a potem cos zaczelo okropnie walic, kazde dodanie gazu czy na lpg czy na benie powoduje ze odrazu gasnie.

znajomu copraqwda elektruk jak uslyszal silnik to powiedzial ze noiestety jest kaput, a mechanik mowil cos o panewkach ze niby cos sie tak obkrecilo i bedzie koniechny szlif, ale nie zagwarantowal tego wiecej bedzie mogl powiedziec jak wlezie pod samochod.

i tu moje pytanie czy jest ktos w stanie mnie pocieszyc i powiedziec co moze byc jeszcze nie tak( w to watpie poniewaz musielibyscie to uslyszec by cos stwierdzic) albo powiedziec co mam robic jezeli mechanik ma racje, czy wywiezc ayto na zlom czy naprawiac a jesli tak to prosil bym o podanie mniejwiecej kosztu zebym wiedzial na co mam sie szykowac!!!!!!

pozdrawiam MAREKP51

agnieszka
[Usunięty]

Wysłany: |10 Lut 2006|, 2006 12:22   

Czesc ja mialam to samo....nagle straszne walenie...i niestety okazalo sie ze 3 panewke okrecilo , okazalo sie ze wal tez dostal zakupilam panewki koszt ok 128 zl,uszczelki walek slyszalam ze koszt od 450-600 zl. u mnie robocizna silnika 450-500 zl. wiec zakupilam nowa uzywke bo po remoncie silnik juz nigdy nie bedzie chodzil jak kiedys.....

Struna 

Auto: XC90 2.9 biTurbo
Wysłany: |10 Lut 2006|, 2006 13:21   

hmmm - z tym remontem i niechodzeniem to bym polemizował a nawet powiem, że po dobrym remoncie i poprawkach silnik może nawet zdecydowanie lepiej chodzić niż kiedykolwiek

Marekp51
[Usunięty]

Wysłany: |10 Lut 2006|, 2006 14:14   

silnik w moim scorpiaku byl igielka dopuki niew zalozylem mu gazu a to dlatego ze zalozyli go partacze, pojawilo sie zwarcie szlak trafil pompe paliwa i zanim mi zalozyli nowa to zasyfilem sobie wtryski ale to wszystko jest do zrobienia!!!!!!!!!!!!!!!

znacie moze kogos kto dysponuje takim silnikiem albo chociaz potrzebnymi mi czesciami!!!!!!!

mmmk
[Usunięty]

Wysłany: |10 Lut 2006|, 2006 14:32   

na sierrafanie byl post o sprzedazy silnika 2.4 z tego ci cos nie podpasuje?? cena byla kolo 500zl. szukam linka jak znajde to wkleje
pozdrawiam
maciek

[ Dodano: 2006-02-10, 14:33 ]
http://www.wetcentrum.pl/...pic.php?t=26441

Matth
[Usunięty]

Wysłany: |10 Lut 2006|, 2006 14:49   

no jakos wkrecanie gazu w panewki nijak do mnie przemawia.. tak jak walniete wtryski a odlaczona pompa paliwa ile bez tej pompy smigales 100tys km?? a moze masz kompa wlanietego.. przeciez jak poszlo jakies spiecie to nie jedno moglo sie zjarac..
Ostatnio zmieniony przez Matth |10 Lut 2006|, 2006 14:53, w całości zmieniany 1 raz  

Struna 

Wysłany: |10 Lut 2006|, 2006 15:16   

V6 mają to do siebie że się czasem lubią panewki obrócić - zwłąszcza jak się mu da w palnik na zimno - albo po dłuuugim niepaleniu.

Matth
[Usunięty]

Wysłany: |10 Lut 2006|, 2006 15:30   

uuu no to jednak nie sa takie niezniszczalne jak myslalem :/ czyli jednak OHC rulez ;) ale swoja droga to jak juz sie obroca to tylko wymiana.. czy jest jakas szansa

Struna 

Wysłany: |10 Lut 2006|, 2006 15:35   

powiem tak - mi się jakoś nigdy nie obróciły - ale mechaników kilku tak się wypowiadało co robią takie silniki - podejrzewam, że w sumie i OHC mógłby się też przekręcić jak go ostro gazować na dużym mrozie odrazu po odpaleniu.

a jak sie przekreca to wymiana panewek i ewentualnie szlif wału - zależy co się stało.

Matth
[Usunięty]

Wysłany: |10 Lut 2006|, 2006 15:39   

no tak mysalem.. ale generalnie panewki nie powinny sie obrocic.. przeceiz jak wszystko zimne to sie kurczy wiec sa mocniej umocowane a tu taka dupa.. no i zawsze sa smarowane w koncu olej w misce se spi

Struna 

Wysłany: |10 Lut 2006|, 2006 16:35   

Matth, widziałeś kiedyś panewki i to jak sa zamontowane ?

Matth
[Usunięty]

Wysłany: |10 Lut 2006|, 2006 16:39   

w rence ze tak powiem nie mialem ale widzec widzialem.. choc dawno moglo mi sie pochrzanic.. generalnie to troche kijowo.. do wymiany wystaczy miche odkrecic czy juz generalne rozbieranie silnika wchodzi w gre..

Struna 

Wysłany: |10 Lut 2006|, 2006 16:44   

jeśli tylko wymiana to da się od spodu.

Marekp51
[Usunięty]

Wysłany: |10 Lut 2006|, 2006 22:27   

jutro o 11 bede wiedzial czy tylko panewki z czego bym sie zaczej jak zazdy z nas ucieszyl czy rowniez wal jest walniety ale to naj czarniejszy scenariusz.

najciekawsze jest to ze te auto od prawie 3 miesiecy jezdzi od warsztatu do warsztatu na lawecie zaczelo sie od skrzyni jak to zrobili to padla elektryka i dopiero ktorys z rzedu elektryk zdolal go odpalic jak juz sie ucieszylem ze moge odebrac auto to szlak trafil silnik!!!!

no ale jak to powiedziala moja dziewczyna szkoda takiego pieknego i wygodnego samochodu-wiec bede sie staral go naprawic!!!!!!

jakby ktos posiadal namiary na jakies panewki i ewentualnie wal to prosze o kontakt!!!!!!

Pozdrawiam Marek

irek 
Member 021

Auto: Peugeot 508 2012r. sedan hybryd4 200 kucy
Wysłany: |10 Lut 2006|, 2006 23:13   

Marek współczucia Ty to masz chyba pecha,kurde a tak fajnie Ci furka chodziła - sam słyszałem
Mundek 99r. 2.5 V6 sedan
był
Pacifica 2006 3.5 V6 4x4

Odpowiedz do tematu