$reply_topic_back Ford Scorpio Team :: Zobacz temat - Przy ruszaniu znosi go...
Ford Scorpio Team Strona Główna Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Przy ruszaniu znosi go...
Autor Wiadomość
Matth
[Usunięty]

Wysłany: |6 Sty 2006|, 2006 21:22   

tez masz widocznie cos nie tak.. szukajcie ma isc w prawo a wieloryb w lewo 8) 8) :wink:

tomicobra
[Usunięty]

Wysłany: |7 Sty 2006|, 2006 01:12   

Ja slyszalem znowu taka ciekawostke ze ford cos nakombinowal na plus dla uzytkownikow z napedem. np w omegach jak daasz palnik to jedno kolo bedzie sie krecic a w scorpio jest cos takiego ze dupsko lekko sciagnie i mi sie sam prostuje i 2 kola zaczynaja ciagnac.

nawet latem to sprawdzalem na piasku omega zostaje zazwyczaj jeden slad albo 2 bardzo slaby a scorpio wielorybek sa 2 rowno przekopane.

Cos tam w tym moscie jest zakombinowane jakas blokada (nie typowa szpera) zreszta nie wiem ale klka osob posiadajacych scorpio juz mi to mowilo dlatego tak sie pieknie tym driftuje :D :D

Matth
[Usunięty]

Wysłany: |7 Sty 2006|, 2006 09:30   

to jest szpera :) nie wszytskie maja ale niektore owszem to byla opcja w wiekszosci modeli.. a poslizg jest ograniczony i wlasnie nie da rady palic gumy tylko jednym kolem ;) chyba zawsze 20 czy 25% trafia na drugie

bigdaaddy
[Usunięty]

Wysłany: |7 Sty 2006|, 2006 11:05   

tomicobra napisał/a:
omega zostaje zazwyczaj jeden slad

To musieli coś u opla nakombinować, ponieważ pierwsze senatory i monzy miały dyfry ze zwiekszonym tarciem wewnętrznym mechanizmu różnicowego i to sie dość dobrze sprawowało.

tomicobra
[Usunięty]

Wysłany: |7 Sty 2006|, 2006 17:04   

tak myslalem ze szpera ale wolalem napisac cos jak bo nie bylem do konca pewny :D
nie wiem co tam opel zrobil ale ide ostatnio do garazu sniegu pelno i koles omega B dieslem gaz daje zakreca jedno kolo mieli a 2 nic. :D a wracajac do tematu
Ja mam nowe zimowki zalozone delikatniej z gazem i dobrze rusza. Bylem wielorybem w gorach, poprzednimi scorupkami tez i zawsze mi sie swietnie spisywal naped, nawet nie musialem lancuchow zakladac

mmmk
[Usunięty]

Wysłany: |7 Sty 2006|, 2006 17:18   

opel zostawia 1 slad bo jedno sie kopie a drugie jedzie w tym samym czasie :mrgreen: a scorpio moje dzisiaj jak sie dotapialismy do asfaltu to napewno zostawilo 2 slady bo raz krecilo jedno kolo potem drugie i tak sie kilka razy przelaczalo....
pozdrawiam
maciek
p.s. sierra bez szpery przy paleniu tez 2 slady zostawiala bo tez raz 1 kreci potem 2

Srebrny 

Auto: Było 90 2.0DOHC sedan LPGII
Wysłany: |10 Sty 2006|, 2006 12:14   

Też to mam tylko nie pamiętam w którą stronę sciąga,pewnie w obie.
Na autobusach przegubowych czasami jest ostrzeżenie "Uwaga tył zachodzi przy skręcaniu", może napisać "Uwaga tył zachodzi przy ruszaniu" , na magnes i umieszczać w czasie zimowym na bgażniku :)
Pozdrawiam

Dep
[Usunięty]

Wysłany: |10 Sty 2006|, 2006 13:30   Znoszenie

A to dobre;-) Ale naklejke chyba sobie zrobie - to by sie zdziwili inni;-)

Matth
[Usunięty]

Wysłany: |10 Sty 2006|, 2006 14:16   

hehe "przy ruszaniu zachodzi n metrow" :mrgreen: :mrgreen:

Odpowiedz do tematu