|
Przy ruszaniu znosi go... |
| Autor |
Wiadomość |
Matth [Usunięty]
|
Wysłany: |6 Sty 2006|, 2006 21:22
|
|
|
tez masz widocznie cos nie tak.. szukajcie ma isc w prawo a wieloryb w lewo |
|
|
|
 |
tomicobra [Usunięty]
|
Wysłany: |7 Sty 2006|, 2006 01:12
|
|
|
Ja slyszalem znowu taka ciekawostke ze ford cos nakombinowal na plus dla uzytkownikow z napedem. np w omegach jak daasz palnik to jedno kolo bedzie sie krecic a w scorpio jest cos takiego ze dupsko lekko sciagnie i mi sie sam prostuje i 2 kola zaczynaja ciagnac.
nawet latem to sprawdzalem na piasku omega zostaje zazwyczaj jeden slad albo 2 bardzo slaby a scorpio wielorybek sa 2 rowno przekopane.
Cos tam w tym moscie jest zakombinowane jakas blokada (nie typowa szpera) zreszta nie wiem ale klka osob posiadajacych scorpio juz mi to mowilo dlatego tak sie pieknie tym driftuje |
|
|
|
 |
Matth [Usunięty]
|
Wysłany: |7 Sty 2006|, 2006 09:30
|
|
|
to jest szpera nie wszytskie maja ale niektore owszem to byla opcja w wiekszosci modeli.. a poslizg jest ograniczony i wlasnie nie da rady palic gumy tylko jednym kolem chyba zawsze 20 czy 25% trafia na drugie |
|
|
|
 |
bigdaaddy [Usunięty]
|
Wysłany: |7 Sty 2006|, 2006 11:05
|
|
|
| tomicobra napisał/a: | | omega zostaje zazwyczaj jeden slad |
To musieli coś u opla nakombinować, ponieważ pierwsze senatory i monzy miały dyfry ze zwiekszonym tarciem wewnętrznym mechanizmu różnicowego i to sie dość dobrze sprawowało. |
|
|
|
 |
tomicobra [Usunięty]
|
Wysłany: |7 Sty 2006|, 2006 17:04
|
|
|
tak myslalem ze szpera ale wolalem napisac cos jak bo nie bylem do konca pewny
nie wiem co tam opel zrobil ale ide ostatnio do garazu sniegu pelno i koles omega B dieslem gaz daje zakreca jedno kolo mieli a 2 nic. a wracajac do tematu
Ja mam nowe zimowki zalozone delikatniej z gazem i dobrze rusza. Bylem wielorybem w gorach, poprzednimi scorupkami tez i zawsze mi sie swietnie spisywal naped, nawet nie musialem lancuchow zakladac |
|
|
|
 |
mmmk [Usunięty]
|
Wysłany: |7 Sty 2006|, 2006 17:18
|
|
|
opel zostawia 1 slad bo jedno sie kopie a drugie jedzie w tym samym czasie a scorpio moje dzisiaj jak sie dotapialismy do asfaltu to napewno zostawilo 2 slady bo raz krecilo jedno kolo potem drugie i tak sie kilka razy przelaczalo....
pozdrawiam
maciek
p.s. sierra bez szpery przy paleniu tez 2 slady zostawiala bo tez raz 1 kreci potem 2 |
|
|
|
 |
Srebrny

Auto: Było 90 2.0DOHC sedan LPGII
|
Wysłany: |10 Sty 2006|, 2006 12:14
|
|
|
Też to mam tylko nie pamiętam w którą stronę sciąga,pewnie w obie.
Na autobusach przegubowych czasami jest ostrzeżenie "Uwaga tył zachodzi przy skręcaniu", może napisać "Uwaga tył zachodzi przy ruszaniu" , na magnes i umieszczać w czasie zimowym na bgażniku
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Dep [Usunięty]
|
Wysłany: |10 Sty 2006|, 2006 13:30 Znoszenie
|
|
|
| A to dobre;-) Ale naklejke chyba sobie zrobie - to by sie zdziwili inni;-) |