$reply_topic_back Ford Scorpio Team :: Zobacz temat - Siedzenie w Scorpio
Ford Scorpio Team Strona Główna Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Siedzenie w Scorpio
Autor Wiadomość
mmmk
[Usunięty]

Wysłany: |5 Gru 2005|, 2005 01:22   

to sie nazywa streszczenie 8) ale sens zostal zachowany :)
pozdrawiam
maciek

Oli
[Usunięty]

Wysłany: |5 Gru 2005|, 2005 08:53   

Przy manualnej regulacji właśnie tak jest z tym wysiadaniem... Trzeba wsawić elektryczne i można regulować jak się chce.... w 10-płaszczyznach... :mrgreen:

marcys
[Usunięty]

Wysłany: |5 Gru 2005|, 2005 09:19   

maup napisał/a:
gdzieś fotele od mkI i znowu bedzie miodzio

Maup mam ladne z mk1 dwa komplety:D

RobertS
[Usunięty]

Wysłany: |6 Gru 2005|, 2005 09:48   

Co do siedzeń w skorupce to mają własny niepowtarzalny charakter. Dla mnie na przykład (178 cm wzrostu, 75 kg wagi) są bardzo wygodne w czasie jazdy ale nie są idealne przy wsiadaniu i wysiadaniu. No cóż - nie ma róży bez kolców.
Na koniec pytanie do Speedo: o ile dobrze zrozumiałem masz w zapasie sanki do siedzenia kierowcy? Ja takich od dłuższego czasu poszukuję (było ogłoszenie w dziale kupię ale pozostało bez odpowiedzi).

marcys
[Usunięty]

Wysłany: |6 Gru 2005|, 2005 09:56   

a co sie z twoimi sankami stało?ja swpje podspawalem za jedno piwo i byly jak nowe

RobertS
[Usunięty]

Wysłany: |6 Gru 2005|, 2005 10:33   

Otóż pewnego razu podczas przesuwania fotela wypadło mi coś w rodzaju prowadnicy (plastikowa listwa ze stalowymi wałeczkami). Od tego czasu mam problem z przemieszczeniem fotela z tyłu do przodu i na odwrót. Jest też inny feler - kołysanie się fotela na boki. Nie jestem na 100 % pewny ale ta listwa jest zamontowana właśnie w sankach. Jeśli tak nie jest to proszę szanownych kolegów o sprostowanie.

Rafał A.(antek) 

Auto: Mondeo
Wysłany: |6 Gru 2005|, 2005 10:53   

taaa wypadły ci rolki prowadzace, nic dziwnego ze sie buja i nie chce przesuwac :)
http://tinyurl.com/qhaqjsk

Oli
[Usunięty]

Wysłany: |6 Gru 2005|, 2005 11:18   

Ja mam przypadkowo sanki na dodatek z silniczkami - od fotela elektrycznie sterowanego

RobertS
[Usunięty]

Wysłany: |6 Gru 2005|, 2005 12:11   

Speedo dzięki za odzew.
Oli a czy Twoje sanki bez problemu będą pasować do mojej scorupki? Jeśli tak to co jeszcze jest potrzebne do przeszczepu?

Oli
[Usunięty]

Wysłany: |6 Gru 2005|, 2005 12:32   

Masz elektryczne fotele? Jeżeli nie to przydałby się fotel elektryczny - też mam :mrgreen:
Ale o przeszczep trzeba putac Vika albo kogos. Ja u siebie nie musiałem przeszczepiać

RobertS
[Usunięty]

Wysłany: |6 Gru 2005|, 2005 13:54   

Elektrycznych foteli niestety nie mam :567: Na przeszczep w tej chwili też nie mogę sobie pozwolić, więc skoncentruję się da doprowadzeniu tego co mam do stanu używalności. Potrzebuję do tego tych zafajdanych sanek, których nikt oddzielnie nie chce sprzedać. Jak tak dalej pójdzie to może skończyć się na kupnie kompletu foteli, które do niczego nie są mi potrzebne.
Hej!

MIREK_ŁÓDŹ
[Usunięty]

Wysłany: |8 Gru 2005|, 2005 15:42   

Mnie na początku po przesiadce z nissana było trochę dziwnie :? Nawet chciałem kombinować coś z pedałami :mrgreen: Ale po regulacjach było już znośnie :)
A teraz się już przyzwyczaiłem i jest OK :D A mam 171cm :?

megalith
[Usunięty]

Wysłany: |8 Gru 2005|, 2005 16:09   

A ja się ostatnio dowiedziałem, jak wiozłem kumpelę, że mam fotele w Scorpio są "ginekologiczne" - bo odczuwa podobieństwo w zajmowanej pozycji :mrgreen: .

My nie korzystamy to nie wiemy, ale kobieta mnie oświeciła, więc dzielę się wiedzą.

BTW, powiedziałem że tylna kanapa to ma jeszcze wibrator w zestawie. Nie wiem czemu nie skorzystała ;)

Struna 

Auto: XC90 2.9 biTurbo
Wysłany: |8 Gru 2005|, 2005 18:10   

hahah :D :D

no ale ale - jak się wam reguluje dupa niżej a pod kolanami wyżej to albo fotel był już spawany i tak jest albo właśnie rolek nie ma i jeszcze się buja dodatkowo - rolki można założyć - albo dłubać ( kumpel tak zarobił i się udało ) albo trochę ślusarki ( tak z kolei Kevin zrobił ) i też działa.

5zymon
[Usunięty]

Wysłany: |8 Gru 2005|, 2005 18:18   

Ja mam siedzenie ze szrotu, bo wczesniejsze bylo juz tak wytarte ze blacha ktora wystawala spod materialu, rozerwala mi dwie kieszenie :) .

Od razu rzucilo mi sie w oczy ze jest duzo wyzsze niz to stare, ale stwierdzilem ze tak ma byc. Nigdy nie siedzialem w tym samochodzie z "normalnym" siedzeniem. To siedzonko nie wyglada na spawane, ale podparcie pod uda ma zdecydowanie wyzej niz to od pasazera. I przy regulacji rusza sie tylko tylek. Uda tak jakby zablokowane na maks.

jak sie pogoda troche uspokoi, to porobie fotki. Jak to tam wyglada na dole.

Odpowiedz do tematu