$reply_topic_back Ford Scorpio Team :: Zobacz temat - ssanie... pojawia się i znika
Ford Scorpio Team Strona Główna Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
ssanie... pojawia się i znika
Autor Wiadomość
fructon
[Usunięty]

Wysłany: |1 Lis 2005|, 2005 11:37   

czujnik temperatury silnika jest bardzo wazny i jego wskazania sa brane pod uwage w procesie wzbogacania dawki rozruchowej jak tez pozniejszej pracy po nagrzaniu wiec radze dobrze go skontrolowac a jezeli wywali blad to do smieci z nim

megalith
[Usunięty]

Wysłany: |1 Lis 2005|, 2005 20:19   

Dzisiaj posłuchałem rady Struny i puściłem akumulator luzem, a potem z bólem serca na beni do Częstochowy zapyziałem. Auto przez pierwsze kilometry chodziło jak czołg, potem się trochę poprawiło. Dopiero jak na LPG wrzuciłem to chodzi dobrze.

Na Pb95 kuleje w chwili obecnej, LPG chodzi jako tako. Przed chwilą zczytałem kompa - błędy 21, 22. Czyli zonk - to samo, ale teraz autko nie jedzie (choć obroty nie fiksują w górę, na zimnym silniku dalej 900rpm)

No to mamy winowajcę. I teraz: a Automotosklepie są trzy czujniki - biały, zielony, "czarny=zielony". Ktoś ma koncepcję jaki mam zakupić???

Bo wyjąć się go nie da "na próbę" żeby zobaczyć (trochę roboty z tym jest), a mądra książka milczy w temacie.

fructon
[Usunięty]

Wysłany: |2 Lis 2005|, 2005 21:12   

kupowanie w ten sposob to ryzyko podjedz do sklepu ktory ma lepsze katalogi i popros o czujnik temperatury z dwoma pinami na wtyczke zatrzaskowa , czesc niewprawionych sprzedawcow oferuje czujnik z jednym stykiem a ten sluzy tylko do wskaznika na desce

megalith
[Usunięty]

Wysłany: |3 Lis 2005|, 2005 19:34   

fructon napisał/a:
temperatury z dwoma pinami na wtyczke zatrzaskowa , czesc niewprawionych sprzedawcow oferuje czujnik z jednym stykiem a ten sluzy tylko do wskaznika na desce

Hmmm, coś tu mi nie gra, chyba rozmawiamy o różnych czujnikach:
1. Czujnik wpięty w rurę do chłodnicy, wtyczka zatrzaskowa, 4 piny - steruje wentylatorami
2. Czujnik wkręcony w silnik z boku, nieco poniżej rury, po stronie pasażera - to ten od temp. dla kompa
3. ten o którym mówisz, to jest gdzie? myślałem że ten w bloku daje sygnał i do czujnika i do kompa...

Nie pamiętam kogo, ale zacytuję: "zrozum tu Forda"

Rafał A.(antek) 

Auto: Mondeo
Wysłany: |3 Lis 2005|, 2005 20:14   

no nie na termostacie to tylko do wentylatorow, zaden tam czujnik tylko bimetal, poostale 2 czujniki to 1 zegary 2 komp, gdziesa - to ja juz nie pamietam
http://tinyurl.com/qhaqjsk

megalith
[Usunięty]

Wysłany: |3 Lis 2005|, 2005 20:17   

Rafał A.(antek) napisał/a:
zaden tam czujnik tylko bimetal

No ale czuwa więc czujnik ;) . No, mój generalnie już nie czuwa.

Rafał A.(antek) napisał/a:
poostale 2 czujniki to 1 zegary 2 komp,

Całe życie się człowiek uczy. Czyli są trzy?? :shock: No kuźwa jak za komuny, byle bezrobocie zredukować :twisted:

Dedmike
[Usunięty]

Wysłany: |14 Lis 2005|, 2005 11:59   

witka...

a gdzie znajduje się owy czujnik w oczatym?? i jak można go sprawdzić??

pozdrawiam

Dedmike

Odpowiedz do tematu