|
Lampki oświetlenia drzwi |
| Autor |
Wiadomość |
KOREK [Usunięty]
|
Wysłany: |8 Wrz 2005|, 2005 21:23 Lampki oświetlenia drzwi
|
|
|
Pytanie do tych którzy to mają na wyposażeniu albo przy tym grzebali.
Chciałbym załozyć oświetlenie drzwi.
1. Kwestia - Czy ktoś wie czy w Mk2 w wersji GLX instalacja w drzwiach jest przygotowana na podpięcie lampek oświetlających ? Czy wystarczy się tam tylko wpiąc w czekającą wolną kostkę, czy będę musiał kombinować z zasilaniem?
2. Kwestia - Lampki zapalają się po otwarciu drzwi. Czy gasną z jakimś opóźnieniem ( sterowanie z jakiegoś modułu) czy odrazu po zamknięciu (czyli wyłaczają je włączniki w słupkach drzwiowych)? |
|
|
|
 |
mmmk [Usunięty]
|
Wysłany: |8 Wrz 2005|, 2005 21:35
|
|
|
1 nie wiem
2 jak w lodowce ale nie wiem jak to wyglada od strony podlaczania.
pozdrawiam
maciek
p.s. kupiles to od tego z allegro?? |
|
|
|
 |
KOREK [Usunięty]
|
Wysłany: |8 Wrz 2005|, 2005 22:12
|
|
|
Jeszcze nie kupiłem nadal szukam, ale mam już 3 różne namiary...
Narazie bawię się lampką soczewkową z dwoma konektorami
Założyłem też "górny zegarek" od Mk1 do kombisi bo ciągle go szukałem koło lusterka.
...i teraz mam dwa |
|
|
|
 |
Rafał A.(antek)

Auto: Mondeo
|
Wysłany: |8 Wrz 2005|, 2005 23:16
|
|
|
1 - wydłub zaslepke od spodu dzwi, wydłub odblask, uzyj latarki, jesli jest kostka uujzysz na na boku dzwi (po stronie tapicerki) albo na dnie drzwi.
2 EDIT speedo mowi ze gasnie od razu. |
_________________ Mechanika - Elektryka FORD
tel 791 054 854
Nasza lokalizacja na mapie:
http://tinyurl.com/qhaqjsk |
| Ostatnio zmieniony przez Rafał A.(antek) |8 Wrz 2005|, 2005 23:41, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
KOREK [Usunięty]
|
Wysłany: |8 Wrz 2005|, 2005 23:41
|
|
|
dzisiaj już wydłubałem obie zaślepki ale bez latareczki g...o zobaczyłem
Jutro to oblookam ze światełkiem |
|
|
|
 |
mmmk [Usunięty]
|
Wysłany: |9 Wrz 2005|, 2005 07:22
|
|
|
przeciez podobno 2 konektorowe jednak nie istnieja . no i fakt ciezko taka znalezc jedna se naprawilem a 2 miala 3 jak pan ford przykazal. wrzuc gdzies foty to sie okaze co jest nie tak
pozdrawiam
maciek
[ Dodano: 2005-09-09, 07:42 ]
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=63536603
tanio jak byc powinno licytuj:) no chyba,ze masz taniej ale tu jest chyba wszystko co potrzebujesz
pozdrawiam
maciek |
|
|
|
 |
zommbi [Usunięty]
|
Wysłany: |9 Wrz 2005|, 2005 10:53
|
|
|
u mnie w GLX-e w przednich drzwiach już czekała wtyczka do lampek drzwi
można to założyć i podpiąć nawet bez rozbierania drzwi, majstrując przez dolną i boczną dziurę na lampkę
z tyłu niestety wtyczki nie znalazłem |
|
|
|
 |
KOREK [Usunięty]
|
Wysłany: |11 Wrz 2005|, 2005 17:25
|
|
|
No rzeczywiście z przodu wtyczka sobie leży i czeka - ale jest prostokątna a nie okrągła jak w Mk1, ale kolory kabli się zgadzają
Z tyłu kurcze nie widać wtyczki (a sprawdzałem świecąc przez dziury). Ale nie jestem na 100% pewien. Dopiero jak załatwię lampki i zdejmę tapicerki to się okaże. |
|
|
|
 |
Struna

Auto: XC90 2.9 biTurbo
Pomógł: 264 razy Wiek: 47 Dołączył: 22 Kwi 2004 Skąd: Kraków/Skawina
|
Wysłany: |14 Wrz 2005|, 2005 17:25
|
|
|
| no z tyłu raczej miec jej nie będziesz - zresztą łatwo stwierdzic po ilości pinów w gnieździe na słupku - jak masz dużo to będzie a jak sporo brakuje to zapomnij. |
_________________ www.gcstuning.pl
Chiptuning, Hamownia, Serwis/Wyłączanie DPF/FAP, Strojenie LPG, AFR |
|
|
|
 |
WTOM [Usunięty]
|
Wysłany: |16 Wrz 2005|, 2005 19:31
|
|
|
| w wielorybie jak nie było fabrycznie lampek i tylnych szybek elektrycznych to nie ma okablowania, trzeba się samemu męczyć! |
|
|
|
 |
KOREK [Usunięty]
|
Wysłany: |16 Wrz 2005|, 2005 21:32
|
|
|
| Mam już lampki i jutro zrobimy upgrade odbłysków i zaślepek na "praktyczniejszą" świecącą wersję |
|
|
|
 |
Gwelezemba
Megajebutron

Auto: '91 2.0 DOHC EFI Ghia NoLPG i Peugeot 106
Pomógł: 4 razy Wiek: 45 Dołączył: 07 Sie 2005 Skąd: Skarżysko-Kam
|
Wysłany: |27 Wrz 2005|, 2005 00:27
|
|
|
Ja u siebie coś takiego zamontuje bo widziałem jak jeden facet w nocy otwierał drzi od swojego skorpiaka a tu światłość.
Kilka kabelków, żaróweczki i klej na gorąco
a na spód pleksa i klej na gorąco
Kostki do podłączenia znalazłem, na tyle faktycznie jeśli nie ma elektrycznych szyb to i kostki nie ma.
Aaale niezły bajer i to montowany fabrycznie. Jak zajade pod szkołe to znowu im szczeny opadną, gościu ma światło w drzwiach
Myślałem też o niebieskich diodach LED wzdłóż drzwi jest taka szczelina i gąbke czuć, i właśnie tam miałem wstawić w szeregu kilka diód, też by fajnie wyglądało ale jakoś nie pasuje do limuzyny. |
_________________ .
. TOS*65KH
.
. Reeety u mnie z dziury w ścianie wyłażą jacyś ludzie ! |
|
|
|
 |
KOREK [Usunięty]
|
Wysłany: |27 Wrz 2005|, 2005 01:03
|
|
|
No bajer jest niezły i też mnie to ruszyło jak zobaczyłem na zlocie. Może w końcu w weekend zamontuję bo już mnie trafia że wszystko leży i czeka "aż Korek bedzie miał wolną chwilę".
Co do montażu na tył to muszę tylko ustalić do którego pina na wielozłączce na słupku mam się wpiąć aby złapać + i masę z włącznika drzwiowego. Potem to już tylko dorobienie pinów i podłączenie.
Nie jestem przekonany do kombinacji z żaróweczkami, plexi, klejem itp. Nie mówię że nie da się tego jakooś z jajem zrobić. Pamiętaj jednak, że mieści się to w drzwiach na podszybiu. Czyli zasadniczo zbiera się tam woda, oczywiście zlatuje, ale tak czy siak lampki muszą być hermetyczne. |
|
|
|
 |
Rafał A.(antek)

Auto: Mondeo
|
Wysłany: |27 Wrz 2005|, 2005 02:02
|
|
|
| z tyłu to luz ale z przodu jest error bo szyba zjezdza na sam dół i musi byc specjalnaalmpka, ogolnie mało miejsca tam jest. |
_________________ Mechanika - Elektryka FORD
tel 791 054 854
Nasza lokalizacja na mapie:
http://tinyurl.com/qhaqjsk |
|
|
|
 |
Gwelezemba
Megajebutron

Auto: '91 2.0 DOHC EFI Ghia NoLPG i Peugeot 106
Pomógł: 4 razy Wiek: 45 Dołączył: 07 Sie 2005 Skąd: Skarżysko-Kam
|
Wysłany: |27 Wrz 2005|, 2005 03:04
|
|
|
A no faktycznie, zapomniałem o szybie a szyba jest nawet spora.
Dzięki za rade musze to oblukać na opuszczonej szybie.
Co do hermetyczności to jak to zaleje gulo-klejem na gorąco to powinno być szczelne.
To jest taki ten śmieszny klej co się go rozprowadza pistolecikiem na prąd, grzałka podgrzewa laske z klejem a klej wylewa się z pistoletu. Noo dobra troche to głupio zabrzmiało ale tak to działa. |
_________________ .
. TOS*65KH
.
. Reeety u mnie z dziury w ścianie wyłażą jacyś ludzie ! |
|
|
|
 |
|
|