|
Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio
|
|
Maglownica - czy to możliwe 1 i 1/3 obr. w prawo, 2 w lewo?? |
| Autor |
Wiadomość |
GoLo [Usunięty]
|
Wysłany: |2 Wrz 2005|, 2005 20:40 Maglownica - czy to możliwe 1 i 1/3 obr. w prawo, 2 w lewo??
|
|
|
Witam,
Chcialbym sie upewnic czy mechanik mnie nie oszukuje.
Czy możliwe jest, ze przy "poprawnie" złozonej przekladni kierowniczej, lecz bez zrobienia zbieznosci bedzie 1 i 1/3 obr. w prawo, 2 w lewo.
Dodam że przekladnia laczy sie z kolumna kierownicy nie frezem lecz trojkatem wiec cieżko w tym miejscu sie pomylić.
Dodatkowo jazda na wprost jest przy kierownicy skręconej okolo 20 - 30 stopni w lewo a przy maksymalnym skrecie w lewo kolo obciera o nadkole...
Fachowiec zapewnia mnie, ze jak pojade na zbieznosc wszysto zostanie wyregulowane, lecz ja mam POWAZNE watpliwosci.....
Czy powinienem reklamowac ta naprawe, czy zaufac i pojechac na zbieznosc? |
|
|
|
 |
Rafał A.(antek)

Auto: Mondeo
|
Wysłany: |2 Wrz 2005|, 2005 20:44
|
|
|
jak obciera o nadkole to zpitolili
mozliwe ze nie da rady wyrownac na geometrii
jesli to ty pisalec cos o tym pierscieniu pod kierownica , to sadze ze przekładali kierownice |
_________________ Mechanika - Elektryka FORD
tel 791 054 854
Nasza lokalizacja na mapie:
http://tinyurl.com/qhaqjsk |
|
|
|
 |
megalith [Usunięty]
|
Wysłany: |2 Wrz 2005|, 2005 20:52
|
|
|
| GoLo napisał/a: | | Dodatkowo jazda na wprost jest przy kierownicy skręconej okolo 20 - 30 stopni |
Spitolili i to konkretnie. Natychmiast do reklamacji. |
|
|
|
 |
_Mu. [Usunięty]
|
Wysłany: |3 Wrz 2005|, 2005 13:16
|
|
|
A ja tego taki pewien nie jestem.
Nic nie napisałeś jak było wcześniej. |
|
|
|
 |
Rafał A.(antek)

Auto: Mondeo
|
Wysłany: |3 Wrz 2005|, 2005 13:44
|
|
|
generalnie nie powinno sie obcierac o nadkole, nioe ma bata, i najczesciej nie mozna tego wyrównac zbieznoscia, bo juz jej nie starcza, zwykle dziej sie to po tym jak przłoza kierownice, ew zamontuja dłuzsze koncowki - drązki kierownicze.
a poniewaz pamietam ze pisałeś ze robili ci cos z ukladem kierowniczym, to sadze ze masz przypadłosc z tym zwiazana. nie wiem jakie drązki wstaqwiłes kierownicze, wiem ze ktores podróbki sa za długie i nie mozna zrobic zbieznosci jesli sie ich nie utnie nieco albo nie przekreci kierownicy, co podejzwam mialo miejsce u ciebie
reasumujac jesli przekłądali kierownice to cos musialo byc nie tak co sie teraz objawia obcieraniem kola:) |
_________________ Mechanika - Elektryka FORD
tel 791 054 854
Nasza lokalizacja na mapie:
http://tinyurl.com/qhaqjsk |
|
|
|
 |
_Mu. [Usunięty]
|
Wysłany: |4 Wrz 2005|, 2005 20:24
|
|
|
| Niestety za dużo tu zgadywanek, a sam autor tematu zdaje się być nim nie zainteresowany - proponuję więc sobie odpuścić dalsze dywagacje bo nie ma po co. |
|
|
|
 |
GoLo [Usunięty]
|
Wysłany: |5 Wrz 2005|, 2005 22:02
|
|
|
To nie tak, jestem zainteresowany ale juz wszysko wiem... Musi byc spieprzone i koniec.
Po czym to wnioskuje? Po wymianie pompy wspomagania na nowa-uzywana koles przykrecil tarcze na tylko 1 z 3 srub, co po kilkukilometrowej jezdzie (jak zaczelo cos stukac zajzalem pod maske) malo nie mialem zawalu wywolanego z napadem zlosci....
Podsumowujac stracilem u tego typa: Klakson, poszuszke, tempomat, magiel, nowa uzywana pompe wspomagania (zaczela halasowac, pewnie od wibracji), oraz kupe kasy, czasu i nerwow...
Wiec jak tu sie jeszce ludzic ze z maglem jest OK....?
Jakby co to ten warsztat to: MAX-EDEN |
|
|
|
 |
Adam_2000

Auto: Volvo S90L, 2018, T5 AWD
|
Wysłany: |5 Wrz 2005|, 2005 22:08
|
|
|
Dawaj tego paproka na CZARNĄ LISTĘ ! |
_________________ Always look on the bright side of life |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Copyright © by Ford Scorpio Team |