|
Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio
|
|
Auto na czesci |
| Autor |
Wiadomość |
bingo
PO 656 EY

Auto: 1992, 2.9 V6 12V, manual, TURNIER 4x4 GHIA RS
|
Wysłany: |17 Lut 2011|, 2011 18:52
|
|
|
| Waski napisał/a: | przeciez na wysypisko miejskie można bez żadnego problemu wywieżć plastiki, olej sprzedać firmie zajmującej się utylizacją tego, akumulatory też
to nie problem | w przypadku kilku osóbb mi znanych to nie problem, ale w przypadku wielu innych to jest problem. Znam przypadki, gdzie gościu dempntuje auta i ma jeden pojemnik - kubeł 80 litrów (czy tam 120 litrów) na smieci ...
a tak ogólnie, to wprowadzamy ustawy powodujące wzrost cen przy biednym społeczeństwie - i taki mamy efekt ...
[ Dodano: |17 Lut 2011|, o 19:00 ]
| Struna napisał/a: | | jedno tu nie pasuje, jak oddaję auto komuś do "naprawy" to w zasadzie jeśli moje auto w t czasie obije merca innego klienta to mnie to mało interesuje, a już najmniej pokrywanie szkód z mojego OC | - nie mówimy, że oddałeś do warsztatu, ale do kumpla z klatki obok, albo też sam to naprawiasz - ja tak to zrozumiałem
[ Dodano: |17 Lut 2011|, o 19:02 ]
| pepicosi napisał/a: | | to szkód narobi to głupota wielka ile tego jest | póki jakieś próchno za 50 zł nie zaparkuje w twoim nowym pachnącym autku, nie zrozumiesz tego.
[ Dodano: |17 Lut 2011|, o 19:25 ]
| Larix napisał/a: | | A jak naprawiam pralkę to tęż powinna mieć OC bo może się przewrócić na teściową | - jak robisz zawodowo, to powinneś mieć, a jak prywatnie, to też warto mieć własne OC, bo często poszkodowany nie ma litości. Znam prypadek, gdzie gościu dostał zawału w sklepie z telewizorami i przewracając się uszkodził trzy telewizory. personel go uratował, ale nie podarował zniszczeń. na szczęscie miał OC i z OC poszło większość odszkodowania (coś tam zostało, | Larix napisał/a: | | aby wyrejestrować muszę oddać go w całości | - z tego co wiem, to nie, jest tylko opłata środowiskowa czy coś tam, ale mogę się mylić ... |
_________________ nigdy nie mów nigdy |
|
|
|
 |
pepi
pepi

Auto: a8 w12 6,0 2x bob mondeo 2,5
|
Wysłany: |17 Lut 2011|, 2011 20:03
|
|
|
| bingo napisał/a: | | póki jakieś próchno za 50 zł nie zaparkuje w twoim nowym pachnącym autku, nie zrozumiesz tego. | - ale jak mi ktoś coś tam zrobił i nie miało OC
to i tak się kasę dostanie co nie a oni już z niego złupią do majtek
[ Dodano: |17 Lut 2011|, o 20:04 ]
kłopot wielki płacisz 200 zł i ci złomują tablice |
_________________ v8 4.2 agis p13
nie bądź łosiem kup Fał Osiem |
|
|
|
 |
Larix

Auto: '90 2.9 12v MSB sedan Ghia BLOS 4x4
|
Wysłany: |18 Lut 2011|, 2011 09:29
|
|
|
| pepicosi napisał/a: |
kłopot wielki płacisz 200 zł i ci złomują tablice |
Nie wszędzie jest tak dobrze. |
_________________ Jest:
-Audi 100 Quattro
-Passat B5 Syncro
Był:
-2,9 12 V 90' sedan Ghia 4x4 + Blos
-2,0 DOHC 92' liftback |
|
|
|
 |
bingo
PO 656 EY

|
Wysłany: |20 Lut 2011|, 2011 11:01
|
|
|
| pepicosi napisał/a: | ale jak mi ktoś coś tam zrobił i nie miało OC
to i tak się kasę dostanie co nie a oni już z niego złupią do majtek | - ale właśnei dla tego, że OC jest obowiązkowe w takich przypadkach, jak by nie było, to byś nic od nikogo nie dostał, jedynie sprawa cywilna. |
|
|
|
 |
pepi
pepi

|
Wysłany: |20 Lut 2011|, 2011 13:27
|
|
|
| bingo napisał/a: | | ale właśnei dla tego, że OC jest obowiązkowe w takich przypadkach, jak by nie było, to byś nic od nikogo nie dostał, jedynie sprawa cywilna. | - ale mi o to chodzi że jak ktoś ci rozwali auto a stwierdzą brak jego oc to i tak kasę dostaniesz nawet jak nie miał polisy |
|
|
|
 |
bingo
PO 656 EY

|
Wysłany: |20 Lut 2011|, 2011 15:06
|
|
|
| pepicosi napisał/a: | | ale mi o to chodzi że jak ktoś ci rozwali auto a stwierdzą brak jego oc to i tak kasę dostaniesz nawet jak nie miał polisy | - ale tylko i wyłącznie dlatego, że OC jest obowiązkowe nawet wtedy, gdy samochód nie jest używany |
|
|
|
 |
Waski
FST Member 000

Auto: FF '94 1.3 hitleredyszyn NO LPG
|
Wysłany: |20 Lut 2011|, 2011 16:24
|
|
|
tylko i dlatego ze działa Fundusz Gwarancyjny który może działać również wtedy gdy nie będzie obowiązkowego OC
nie było OC fundusz płaci a ściąga z tego kto nie miał OC
policja zatrzymuje jak nie ma OC - Fundusz swoje 4 tysiączki ściąga
mechanizm dokładnie ten sam |
_________________ Uwaga! Zwracaj uwagę na treść i formę swojej wypowiedzi ! Zanim wciśniesz "Wyślij", przeczytaj i przemyśl co napisałeś !
Posty nie wnoszące absolutnie nic do tematu, a także obraźliwe i nietaktowne, mogą zostać usunięte bez podania przyczyn !
------------------------------------------------------
 |
|
|
|
 |
pepi
pepi

|
Wysłany: |20 Lut 2011|, 2011 20:54
|
|
|
o to mi chodziło |
|
|
|
 |
Darol [Usunięty]
|
Wysłany: |20 Lut 2011|, 2011 23:33
|
|
|
| W niektorych krajach i to jest dla mnie normalne OC jest na kierowce a nie na auto. Jest to szczegolne sensowne jak posiada sie wiecej jak jedno auto, nie mowiac juz o 5 np z czego jezdzi sie glownie jednym a reszta uzywana jest okazyjnie raz na miesiac na niedzielna wycieczke. |
|
|
|
 |
bingo
PO 656 EY

|
Wysłany: |21 Lut 2011|, 2011 08:49
|
|
|
| Waski napisał/a: | | tylko i dlatego ze działa Fundusz Gwarancyjny który może działać również wtedy gdy nie będzie obowiązkowego OC | no włąśne nie, powstanie funduszu gwarancyjnego (nie tylko komunikacyjnego) wynika z obowiazku dokonywania opłat , a wtedy fundusz zabezpiecza rozszczenia osób trzecich, które wynikają z tych włąśnie obowiązkowych opłat. Jak nie będzie obowiązkowego OC, to i fundusz nie bedzie płacił za szkody , które OC obejmuje ... |
|
|
|
 |
pablo19
Tropiciel

Auto: '89 12V :P NO LPG
|
Wysłany: |21 Lut 2011|, 2011 09:38
|
|
|
| Darol napisał/a: | | W niektorych krajach i to jest dla mnie normalne OC jest na kierowce a nie na auto. Jest to szczegolne sensowne jak posiada sie wiecej jak jedno auto, nie mowiac juz o 5 np z czego jezdzi sie glownie jednym a reszta uzywana jest okazyjnie raz na miesiac na niedzielna wycieczke. | Wracając do czyjejś wcześniejszej wypowiedzi, to w tym wypadku będą niezadowolone osoby, które np. w jednym gospodarstwie domowym, w którym jest 3 kierowców i jedno auto będą musiały zapłacić OCx3, a nie x1 tak jak jest teraz. Mi osobiście bardziej by pasowało kupowanie OC na siebie , a nie na auto, ale wiadomo taki ja, Boni, Speed i inni nam podobni to chyba nie cały naród? A może się mylę. |
_________________ były
2.4 12V6 MSB
2.9 12V6 ASB razy trzy
2.9 12V6 MSB złociutkie razy dwa
2.8 Ghia ASB '85 Ikona
2.9 Team |
|
|
|
 |
Waski
FST Member 000

Auto: FF '94 1.3 hitleredyszyn NO LPG
|
Wysłany: |21 Lut 2011|, 2011 09:53
|
|
|
| bingo napisał/a: | | wynika z obowiazku dokonywania opłat |
dalej by był obowiązek na jeżdżące - co to za róznica jaki obowiązek - ważne że obowiązek - myślę że jak by zaczęli w końcu sciągać jak trzeba to by mieli więcej kasy niż mają teraz
dlaczego miałby nie płacić ? będzie płacił - kwestia przekonstruowania ustawy - dalej będzie miał źródło pozystkiwania funduszy więc będzie mógł płacić - i tak jak zapłaci to przerzuca koszty na sprawcę więc jaki problem - i tak jest tylko kolejnym złodziejskim narzędziem władzy wobec ludu |
_________________ Uwaga! Zwracaj uwagę na treść i formę swojej wypowiedzi ! Zanim wciśniesz "Wyślij", przeczytaj i przemyśl co napisałeś !
Posty nie wnoszące absolutnie nic do tematu, a także obraźliwe i nietaktowne, mogą zostać usunięte bez podania przyczyn !
------------------------------------------------------
 |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Copyright © by Ford Scorpio Team |