$reply_topic_back Ford Scorpio Team :: Zobacz temat - Mandat, osobiste stawienie
Ford Scorpio Team Strona Główna Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Mandat, osobiste stawienie
Autor Wiadomość
Darol
[Usunięty]

Wysłany: |29 Gru 2010|, 2010 20:23   Mandat, osobiste stawienie

Mam maly problemik, poniewaz jezdze przepisowo (wiem gdzie sa fotoradary) Nie dostalem do tej pory zadnego mandatu, niestety zrobili mi zdjecie smietnikiem w pyrzycach 74/50. To moje pierwsze zdjecie i teraz nie wiem co mam zrobic, w pouczeniu pisze o osobistym stawieniu sie, czy to jest konieczne ?

neos64
[Usunięty]

Wysłany: |29 Gru 2010|, 2010 20:44   

Jesli przesłali Ci zdjecie i na nim widac twoją facjate niestety mandat Cie nie ominie...:/ jeśli zdjecie zrobione z tyłu i widać tylko blachy pojazdu podaj namiary na zmyślonego faceta zagranicą i wyjasnij że to nie Ty prowadziłeś pojazd i do widzenia list wyślij do końca tego roku! Stawiennictwo? na polecenie straży miejskiej prosze Cie:) nie badz naiwny nie masz żadnego obowiazku żeby tam jechać, mozesz ich olać ciepłym moczem. Stawiennictwo moze nakazać prokuratura lub policja, straznicy psich kup mogą sobie ten fotopstrykacz w dupe wsadzić tak 3 razy uniknąłem już mandatu, teraz jezdze z zasniezonymi blachami polecam :) biały spray na choinke świąteczną również sprawia cuda:) Polecam i powodzenia nie daj się wydymać przez te mendy.

Darol
[Usunięty]

Wysłany: |29 Gru 2010|, 2010 20:50   

Tak, widac moje zdjecie, auto itp, moja wina jest bezsprzeczna, mandat, mandat to ja chetnie zaplace, tyle ze go nie dostalem, nie ma zadnego nr konta, blankietu na poczte czy czegos w tym guscie, stawic sie osobiscie nie moge, ale nie wiem jak zdalnie toi moge zalatwic

neos64
[Usunięty]

Wysłany: |29 Gru 2010|, 2010 20:56   

To ewidentnie błąd jest po ich stronie jeśli nie przysłali blankietu (zawsze jest w liscie) jeśli masz tam numer telefonu możesz zadzwonić i sie dowiedzieć kiedy te mendy Ci to podeślą 20 wiecej to już boli taka kwota, byle Ci odsetek z zwłoke nie policzyli musisz im to powiedzieć a na przyszłość szprej z choinki na blachy:) łatwo schodzi ręką w razie kontroli i nawet szkieł sie nie połapie :)

pepi 
pepi

Auto: a8 w12 6,0 2x bob mondeo 2,5
Wysłany: |29 Gru 2010|, 2010 20:57   

a olej to jeśli trafi to dalej to kasa jest dla skarbu państwa a nie dla tych co to zrobili a na 99% i tak za sprawę nie zapłacisz

neos64
[Usunięty]

Wysłany: |29 Gru 2010|, 2010 21:01   

No własnie Skarbówka odezwie sie w pierwszej kolejnosci naliczając odsetki 2 upomneinia i po roku moze szybciej komornik po 100zł to sie nie fatygują ale kolega ma napewno wyższą kwote po przekroczył na zabudowaniach o 20 wiec już ruszą tyłek albo sciagną z pesji z konta mając jego dane adresowe i teblice pojazu.

ford2fast 
603911630

Auto: Szlachetny De Łochac
Wysłany: |29 Gru 2010|, 2010 21:08   

Kto wysłał to wezwanie ? :)

Darol
[Usunięty]

Wysłany: |29 Gru 2010|, 2010 21:09   

Urzad miejski w pyrzycach, straz miedzygminna

neos64
[Usunięty]

Wysłany: |29 Gru 2010|, 2010 21:12   

W takim zadupiu to tylko bohaterzy strażnicy teksasu szkoda że nie wysiadłeś i porobiłeś im fotek prosto w morde odrazu by zawineli kite ze strachu. Wsiowe fotopstryki ostatnie ich podrygi 3 dni mają jeszcze na te zasrane puszki, pozniej tylko Policja ma prawo rozstawiac się z tymi śmietnikami. Że tez Ci się przytrafiło przed sylwestrem współczuje.
Ostatnio zmieniony przez neos64 |29 Gru 2010|, 2010 21:14, w całości zmieniany 1 raz  

ford2fast 
603911630

Auto: Szlachetny De Łochac
Wysłany: |29 Gru 2010|, 2010 21:13   

Darol napisał/a:
stawic sie osobiscie nie moge, ale nie wiem jak zdalnie toi moge zalatwic

Zadzwoń do nich i uzgodnij szczegóły :)
PO rozmowie wyślij poleconym pismo z takim samym zapytaniem , lepiej mieć od nich potwierdzenie na piśmie :)

slawektg 

Auto: Merkur XR4Ti XXXKM
Wysłany: |29 Gru 2010|, 2010 21:15   

neos64 napisał/a:
To ewidentnie błąd jest po ich stronie jeśli nie przysłali blankietu (zawsze jest w liscie)
Osmiele sie sprostowac.Najpierw przysylaja zdjecie i kwity do wypelnienia kto kierowal.Odsyla sie to do nich,a oni wysylaja mandat pod wskazany adres.

pablo19 
Tropiciel

Auto: '89 12V :P NO LPG
Wysłany: |29 Gru 2010|, 2010 21:17   

neos64 napisał/a:
....po 100zł to sie nie fatygują ale kolega ma napewno wyższą kwote po przekroczył na zabudowaniach o 20 wiec już ruszą tyłek ...
No nie wiem. Przekroczyłem w mieście o 40, 110 na 70, przysłali zdjęcie i tam napisane żebym się sam ukarał na podstawie tabelki gdzie dla mojego wykroczenia mam widełki od 200 do 300 i 6 pkt. karnych, to wypełniłem blankiet, że zapłacę 200, a o punktach to proszę zapomnieć i odesłali mi mandat na 200 gdzie nie było mowy o punktach i tak to się zakończyło.

[ Dodano: |29 Gru 2010|, o 21:18 ]
slawektg napisał/a:
neos64 napisał/a:
To ewidentnie błąd jest po ich stronie jeśli nie przysłali blankietu (zawsze jest w liscie)
Osmiele sie sprostowac.Najpierw przysylaja zdjecie i kwity do wypelnienia kto kierowal.Odsyla sie to do nich,a oni wysylaja mandat pod wskazany adres.
Dokładnie, tak jak u mnie.
2.9 12V6 MSB <- złociutkie 8) razy dwa
2.8 Ghia ASB '85 <- Ikona 8)
2.9 Team

neos64
[Usunięty]

Wysłany: |29 Gru 2010|, 2010 21:18   

Cytat:

Tak masz racje kolego tak robia kiedy nie widac twarzy !!! kiedy widac wysyłają odrazu z drukiem ! miałem przyjemność już sie z czyms takim spotkac w obu opcjach lecz ani razu nie zapłaciłem i żyje :)

Darol
[Usunięty]

Wysłany: |29 Gru 2010|, 2010 21:18   

Jest formularz do wypelnienia, to sie zgadza, czy jak go sie wypelni i odesle do nich to dostane mandat ? Czy wtedy nie bedzie konieczne osobiste stawienie sie ?

pablo19 
Tropiciel

Auto: '89 12V :P NO LPG
Wysłany: |29 Gru 2010|, 2010 21:27   

neos64 napisał/a:
Cytat:

Tak masz racje kolego tak robia kiedy nie widac twarzy !!! kiedy widac wysyłają odrazu z drukiem ! miałem przyjemność już sie z czyms takim spotkac w obu opcjach lecz ani razu nie zapłaciłem i żyje :)
Ja miałem inną nieprzyjemność pomimo bardzo dobrze widocznej mojej twarzy.

[ Dodano: |29 Gru 2010|, o 21:28 ]
Darol napisał/a:
Jest formularz do wypelnienia, to sie zgadza, czy jak go sie wypelni i odesle do nich to dostane mandat ? Czy wtedy nie bedzie konieczne osobiste stawienie sie ?
Ci ze Szczecina z którymi ja korespondowałem odesłali mi mandat ;)
2.9 12V6 MSB <- złociutkie 8) razy dwa
2.8 Ghia ASB '85 <- Ikona 8)
2.9 Team

Odpowiedz do tematu