|
Mandat, osobiste stawienie |
| Autor |
Wiadomość |
Darol [Usunięty]
|
Wysłany: |29 Gru 2010|, 2010 20:23 Mandat, osobiste stawienie
|
|
|
| Mam maly problemik, poniewaz jezdze przepisowo (wiem gdzie sa fotoradary) Nie dostalem do tej pory zadnego mandatu, niestety zrobili mi zdjecie smietnikiem w pyrzycach 74/50. To moje pierwsze zdjecie i teraz nie wiem co mam zrobic, w pouczeniu pisze o osobistym stawieniu sie, czy to jest konieczne ? |
|
|
|
 |
neos64 [Usunięty]
|
Wysłany: |29 Gru 2010|, 2010 20:44
|
|
|
Jesli przesłali Ci zdjecie i na nim widac twoją facjate niestety mandat Cie nie ominie...:/ jeśli zdjecie zrobione z tyłu i widać tylko blachy pojazdu podaj namiary na zmyślonego faceta zagranicą i wyjasnij że to nie Ty prowadziłeś pojazd i do widzenia list wyślij do końca tego roku! Stawiennictwo? na polecenie straży miejskiej prosze Cie:) nie badz naiwny nie masz żadnego obowiazku żeby tam jechać, mozesz ich olać ciepłym moczem. Stawiennictwo moze nakazać prokuratura lub policja, straznicy psich kup mogą sobie ten fotopstrykacz w dupe wsadzić tak 3 razy uniknąłem już mandatu, teraz jezdze z zasniezonymi blachami polecam biały spray na choinke świąteczną również sprawia cuda:) Polecam i powodzenia nie daj się wydymać przez te mendy. |
|
|
|
 |
Darol [Usunięty]
|
Wysłany: |29 Gru 2010|, 2010 20:50
|
|
|
| Tak, widac moje zdjecie, auto itp, moja wina jest bezsprzeczna, mandat, mandat to ja chetnie zaplace, tyle ze go nie dostalem, nie ma zadnego nr konta, blankietu na poczte czy czegos w tym guscie, stawic sie osobiscie nie moge, ale nie wiem jak zdalnie toi moge zalatwic |
|
|
|
 |
neos64 [Usunięty]
|
Wysłany: |29 Gru 2010|, 2010 20:56
|
|
|
To ewidentnie błąd jest po ich stronie jeśli nie przysłali blankietu (zawsze jest w liscie) jeśli masz tam numer telefonu możesz zadzwonić i sie dowiedzieć kiedy te mendy Ci to podeślą 20 wiecej to już boli taka kwota, byle Ci odsetek z zwłoke nie policzyli musisz im to powiedzieć a na przyszłość szprej z choinki na blachy:) łatwo schodzi ręką w razie kontroli i nawet szkieł sie nie połapie |
|
|
|
 |
pepi
pepi

Auto: a8 w12 6,0 2x bob mondeo 2,5
|
Wysłany: |29 Gru 2010|, 2010 20:57
|
|
|
| a olej to jeśli trafi to dalej to kasa jest dla skarbu państwa a nie dla tych co to zrobili a na 99% i tak za sprawę nie zapłacisz |
_________________ v8 4.2 agis p13
nie bądź łosiem kup Fał Osiem |
|
|
|
 |
neos64 [Usunięty]
|
Wysłany: |29 Gru 2010|, 2010 21:01
|
|
|
| No własnie Skarbówka odezwie sie w pierwszej kolejnosci naliczając odsetki 2 upomneinia i po roku moze szybciej komornik po 100zł to sie nie fatygują ale kolega ma napewno wyższą kwote po przekroczył na zabudowaniach o 20 wiec już ruszą tyłek albo sciagną z pesji z konta mając jego dane adresowe i teblice pojazu. |
|
|
|
 |
ford2fast
603911630

Auto: Szlachetny De Łochac
|
Wysłany: |29 Gru 2010|, 2010 21:08
|
|
|
Kto wysłał to wezwanie ? |
_________________ Scorpio 4ever |
|
|
|
 |
Darol [Usunięty]
|
Wysłany: |29 Gru 2010|, 2010 21:09
|
|
|
| Urzad miejski w pyrzycach, straz miedzygminna |
|
|
|
 |
neos64 [Usunięty]
|
Wysłany: |29 Gru 2010|, 2010 21:12
|
|
|
| W takim zadupiu to tylko bohaterzy strażnicy teksasu szkoda że nie wysiadłeś i porobiłeś im fotek prosto w morde odrazu by zawineli kite ze strachu. Wsiowe fotopstryki ostatnie ich podrygi 3 dni mają jeszcze na te zasrane puszki, pozniej tylko Policja ma prawo rozstawiac się z tymi śmietnikami. Że tez Ci się przytrafiło przed sylwestrem współczuje. |
| Ostatnio zmieniony przez neos64 |29 Gru 2010|, 2010 21:14, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
ford2fast
603911630

Auto: Szlachetny De Łochac
|
Wysłany: |29 Gru 2010|, 2010 21:13
|
|
|
| Darol napisał/a: | | stawic sie osobiscie nie moge, ale nie wiem jak zdalnie toi moge zalatwic |
Zadzwoń do nich i uzgodnij szczegóły
PO rozmowie wyślij poleconym pismo z takim samym zapytaniem , lepiej mieć od nich potwierdzenie na piśmie |
_________________ Scorpio 4ever |
|
|
|
 |
slawektg

Auto: Merkur XR4Ti XXXKM
|
Wysłany: |29 Gru 2010|, 2010 21:15
|
|
|
| neos64 napisał/a: | | To ewidentnie błąd jest po ich stronie jeśli nie przysłali blankietu (zawsze jest w liscie) | Osmiele sie sprostowac.Najpierw przysylaja zdjecie i kwity do wypelnienia kto kierowal.Odsyla sie to do nich,a oni wysylaja mandat pod wskazany adres. |
_________________ 806 turbo,XR4 turbo czyli biTURBO!!!!!JAK TURBO NIE DYMA,TO SILNIKA NI MA!!!! |
|
|
|
 |
pablo19
Tropiciel

Auto: '89 12V :P NO LPG
|
Wysłany: |29 Gru 2010|, 2010 21:17
|
|
|
| neos64 napisał/a: | | ....po 100zł to sie nie fatygują ale kolega ma napewno wyższą kwote po przekroczył na zabudowaniach o 20 wiec już ruszą tyłek ... | No nie wiem. Przekroczyłem w mieście o 40, 110 na 70, przysłali zdjęcie i tam napisane żebym się sam ukarał na podstawie tabelki gdzie dla mojego wykroczenia mam widełki od 200 do 300 i 6 pkt. karnych, to wypełniłem blankiet, że zapłacę 200, a o punktach to proszę zapomnieć i odesłali mi mandat na 200 gdzie nie było mowy o punktach i tak to się zakończyło.
[ Dodano: |29 Gru 2010|, o 21:18 ]
| slawektg napisał/a: | | neos64 napisał/a: | | To ewidentnie błąd jest po ich stronie jeśli nie przysłali blankietu (zawsze jest w liscie) | Osmiele sie sprostowac.Najpierw przysylaja zdjecie i kwity do wypelnienia kto kierowal.Odsyla sie to do nich,a oni wysylaja mandat pod wskazany adres. | Dokładnie, tak jak u mnie. |
_________________ były
2.4 12V6 MSB
2.9 12V6 ASB razy trzy
2.9 12V6 MSB złociutkie razy dwa
2.8 Ghia ASB '85 Ikona
2.9 Team |
|
|
|
 |
neos64 [Usunięty]
|
Wysłany: |29 Gru 2010|, 2010 21:18
|
|
|
| Cytat: | | Osmiele sie sprostowac.Najpierw przysylaja zdjecie i kwity do wypelnienia kto kierowal.Odsyla sie to do nich,a oni wysylaja mandat pod wskazany adres. |
Tak masz racje kolego tak robia kiedy nie widac twarzy !!! kiedy widac wysyłają odrazu z drukiem ! miałem przyjemność już sie z czyms takim spotkac w obu opcjach lecz ani razu nie zapłaciłem i żyje |
|
|
|
 |
Darol [Usunięty]
|
Wysłany: |29 Gru 2010|, 2010 21:18
|
|
|
| Jest formularz do wypelnienia, to sie zgadza, czy jak go sie wypelni i odesle do nich to dostane mandat ? Czy wtedy nie bedzie konieczne osobiste stawienie sie ? |
|
|
|
 |
pablo19
Tropiciel

Auto: '89 12V :P NO LPG
|
Wysłany: |29 Gru 2010|, 2010 21:27
|
|
|
| neos64 napisał/a: | | Cytat: | | Osmiele sie sprostowac.Najpierw przysylaja zdjecie i kwity do wypelnienia kto kierowal.Odsyla sie to do nich,a oni wysylaja mandat pod wskazany adres. |
Tak masz racje kolego tak robia kiedy nie widac twarzy !!! kiedy widac wysyłają odrazu z drukiem ! miałem przyjemność już sie z czyms takim spotkac w obu opcjach lecz ani razu nie zapłaciłem i żyje | Ja miałem inną nieprzyjemność pomimo bardzo dobrze widocznej mojej twarzy.
[ Dodano: |29 Gru 2010|, o 21:28 ]
| Darol napisał/a: | | Jest formularz do wypelnienia, to sie zgadza, czy jak go sie wypelni i odesle do nich to dostane mandat ? Czy wtedy nie bedzie konieczne osobiste stawienie sie ? | Ci ze Szczecina z którymi ja korespondowałem odesłali mi mandat |
_________________ były
2.4 12V6 MSB
2.9 12V6 ASB razy trzy
2.9 12V6 MSB złociutkie razy dwa
2.8 Ghia ASB '85 Ikona
2.9 Team |
|
|
|
 |
|
|