$reply_topic_back Ford Scorpio Team :: Zobacz temat - Mokro w bagażniku!!!!
Ford Scorpio Team Strona Główna Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Mokro w bagażniku!!!!
Autor Wiadomość
Tomek Z 

Auto: Toyota Avensis 1600 VVTI 110 KM
Wysłany: |27 Sie 2005|, 2005 21:51   Mokro w bagażniku!!!!

Mam w prawym rogu bagażnika, obok wlewu paliwa, mokrą plamę, zaślepiłem już chyba wszystkie możliwe dziurki i otwory, a plama ciągle się pojawia :x :x . Czy ktoś ma jakiś pomysł którędy ona się dostaje :?: :?: :?: . Dzisiaj koleś podpowiedział mi że to odpływ szyberdachu jest zapchany i dlatego woda zostaje w bagażniku, czy to możliwe?????. Pozdro!!!!

Rafał A.(antek) 

Auto: Mondeo
Wysłany: |27 Sie 2005|, 2005 23:04   

tak to mozliwe
moze waz jest polozony wyzej a nie wsuniety w dół
http://tinyurl.com/qhaqjsk

mmmk
[Usunięty]

Wysłany: |28 Sie 2005|, 2005 01:53   

ja mialem dziure w bagazniku od dolu i cieklo mi caly czas (w mk1) i okazalo sie podczas zlomowania,ze tam jest ta dziura jakiejs zaslepki brakowalo a szybrowe odplywy byly robione kilka razy i nic. szkoda,ze wyszlo mi to juz podczas ciecia budy. wiec wywal wszystko z bagaznika i zobacz co i jak tam na dole.
pozdrawiam
maciek

Aro 

Auto: 2 x 2,9: 91/96; noLPG/LPG; ghia/ghia
Wysłany: |28 Sie 2005|, 2005 10:08   

Najpierw sprawdź podłogę bagażnika. Jak nie ma dziur, następnym etapem jest metoda "na Popiełuszkę". Kumpel zamyka Cię z latarką w kufrze i leje wężem wodę po wierzchu.

mmmk
[Usunięty]

Wysłany: |28 Sie 2005|, 2005 11:19   

moze lepiej kumplowi zaproponowac zamkniecie?? moze nie zalapie o co chodzi i sie zgodzi?? :mrgreen:
pozdrawiam
maciek

Tomek Z 

Auto: Toyota Avensis 1600 VVTI 110 KM
Wysłany: |29 Sie 2005|, 2005 09:46   

Niezła jazda z tym bagażnikiem. Bardzo dziękuję za podpowiedzi, wszystkie naturalnie sprawdzę i pochwalę się co znalazłem :shock: :shock: :shock: . Pozdro :!: :!: :!: :!:

[ Dodano: 2005-09-28, 20:50 ]
A jednak lampa !!!!!!! . Nie bardzo miałem czas aby się tym zająć ale w końcu padło na luźną lampę, nie wpadłbym na to. Dzięki :!: :!: :mrgreen: :mrgreen:

rufus-1975
[Usunięty]

Wysłany: |29 Wrz 2005|, 2005 18:44   

Cholera, mam to samo i w tym samym miejscu :( . Będę musiał posprawdzać wszystkie możliwości. Mokro jest nawet po deszczu w czasie postoju.

mmmk
[Usunięty]

Wysłany: |29 Wrz 2005|, 2005 19:21   

no lampa to ta najbardziej opytmistyczna sprawa. w mk1 lampy mialem wklejone na silikon a jak cieklo tak cieklo.
pozdrawiam
maciek

michud
[Usunięty]

Wysłany: |8 Lis 2005|, 2005 22:24   

a ja mialem to samo. co sie okazalo.
jak jest uszczelka tylnej szyby, to obok jest mala rynienka i tam powinna splywac woda. mailem jakiegos paprocha w polowie szyby, woda sie gromadzila i znalazla przejscie przez uszczelke do wnetrza i ciekla po tylnym slupku , kolo tylnej polki, do wewnatrz, czego oczywiscie nie bylo widac ot tak po prostu. wpadlem na to przypadkiem. w czasie deszczu wsadzielm lape kolo tylnej polki i bylo mokro. wiec udroznilem odplyw, wysuszylem i wcisnalem torche silikonu w nieszczelnosc. od razu pomoglo. woda mi kapala na wysokosci mocowania tylnego amortyzatora. i jak widac nie zawsze lampy lub uszczelka bagaznika. moze tez tak macie ???? mi sie najwiecej wody zbieralo w czasie postoju :) , po prostu bajoro w wielorybie, bo kapalo mocno (w zaleznosci od sily deszczu).

Odpowiedz do tematu