|
Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio
|
|
Mokro w bagażniku!!!! |
| Autor |
Wiadomość |
Tomek Z

Auto: Toyota Avensis 1600 VVTI 110 KM
|
Wysłany: |27 Sie 2005|, 2005 21:51 Mokro w bagażniku!!!!
|
|
|
Mam w prawym rogu bagażnika, obok wlewu paliwa, mokrą plamę, zaślepiłem już chyba wszystkie możliwe dziurki i otwory, a plama ciągle się pojawia . Czy ktoś ma jakiś pomysł którędy ona się dostaje . Dzisiaj koleś podpowiedział mi że to odpływ szyberdachu jest zapchany i dlatego woda zostaje w bagażniku, czy to możliwe?????. Pozdro!!!! |
|
|
|
 |
Rafał A.(antek)

Auto: Mondeo
|
Wysłany: |27 Sie 2005|, 2005 23:04
|
|
|
tak to mozliwe
moze waz jest polozony wyzej a nie wsuniety w dół |
_________________ Mechanika - Elektryka FORD
tel 791 054 854
Nasza lokalizacja na mapie:
http://tinyurl.com/qhaqjsk |
|
|
|
 |
mmmk [Usunięty]
|
Wysłany: |28 Sie 2005|, 2005 01:53
|
|
|
ja mialem dziure w bagazniku od dolu i cieklo mi caly czas (w mk1) i okazalo sie podczas zlomowania,ze tam jest ta dziura jakiejs zaslepki brakowalo a szybrowe odplywy byly robione kilka razy i nic. szkoda,ze wyszlo mi to juz podczas ciecia budy. wiec wywal wszystko z bagaznika i zobacz co i jak tam na dole.
pozdrawiam
maciek |
|
|
|
 |
Aro

Auto: 2 x 2,9: 91/96; noLPG/LPG; ghia/ghia
|
Wysłany: |28 Sie 2005|, 2005 10:08
|
|
|
| Najpierw sprawdź podłogę bagażnika. Jak nie ma dziur, następnym etapem jest metoda "na Popiełuszkę". Kumpel zamyka Cię z latarką w kufrze i leje wężem wodę po wierzchu. |
_________________ 2,9 12V '91 sedan "granatnik"
2,9 24V '96 sedan "papamobile"
1,9 i 3,0 jeździdła z VAG na gnojówkę |
|
|
|
 |
mmmk [Usunięty]
|
Wysłany: |28 Sie 2005|, 2005 11:19
|
|
|
moze lepiej kumplowi zaproponowac zamkniecie?? moze nie zalapie o co chodzi i sie zgodzi??
pozdrawiam
maciek |
|
|
|
 |
Tomek Z

Auto: Toyota Avensis 1600 VVTI 110 KM
|
Wysłany: |29 Sie 2005|, 2005 09:46
|
|
|
Niezła jazda z tym bagażnikiem. Bardzo dziękuję za podpowiedzi, wszystkie naturalnie sprawdzę i pochwalę się co znalazłem . Pozdro
[ Dodano: 2005-09-28, 20:50 ]
A jednak lampa !!!!!!! . Nie bardzo miałem czas aby się tym zająć ale w końcu padło na luźną lampę, nie wpadłbym na to. Dzięki |
|
|
|
 |
rufus-1975 [Usunięty]
|
Wysłany: |29 Wrz 2005|, 2005 18:44
|
|
|
Cholera, mam to samo i w tym samym miejscu . Będę musiał posprawdzać wszystkie możliwości. Mokro jest nawet po deszczu w czasie postoju. |
|
|
|
 |
mmmk [Usunięty]
|
Wysłany: |29 Wrz 2005|, 2005 19:21
|
|
|
no lampa to ta najbardziej opytmistyczna sprawa. w mk1 lampy mialem wklejone na silikon a jak cieklo tak cieklo.
pozdrawiam
maciek |
|
|
|
 |
michud [Usunięty]
|
Wysłany: |8 Lis 2005|, 2005 22:24
|
|
|
a ja mialem to samo. co sie okazalo.
jak jest uszczelka tylnej szyby, to obok jest mala rynienka i tam powinna splywac woda. mailem jakiegos paprocha w polowie szyby, woda sie gromadzila i znalazla przejscie przez uszczelke do wnetrza i ciekla po tylnym slupku , kolo tylnej polki, do wewnatrz, czego oczywiscie nie bylo widac ot tak po prostu. wpadlem na to przypadkiem. w czasie deszczu wsadzielm lape kolo tylnej polki i bylo mokro. wiec udroznilem odplyw, wysuszylem i wcisnalem torche silikonu w nieszczelnosc. od razu pomoglo. woda mi kapala na wysokosci mocowania tylnego amortyzatora. i jak widac nie zawsze lampy lub uszczelka bagaznika. moze tez tak macie ???? mi sie najwiecej wody zbieralo w czasie postoju , po prostu bajoro w wielorybie, bo kapalo mocno (w zaleznosci od sily deszczu). |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Copyright © by Ford Scorpio Team |