|
Technicznie :) wymiana ? Wycieki. |
| Autor |
Wiadomość |
Kris [Usunięty]
|
Wysłany: |14 Kwi 2009|, 2009 18:37
|
|
|
| ford2fast napisał/a: | | Struna napisał/a: | | pasiłoby to zweryfikować u któregoś z rozbieraczy. |
| Kris napisał/a: | No to moze tu ktos sie wypowie z rozbieraczy lol |
|
???? |
|
|
|
 |
ford2fast
603911630

Auto: Szlachetny De Łochac
Pomógł: 77 razy Dołączył: 28 Lip 2008 Skąd: Zabrze Maciejow
|
Wysłany: |14 Kwi 2009|, 2009 21:37
|
|
|
Jak słusznie zauważył Struna poduszka skrzyni biegów ma kształt zbliżony do prostokąta
NIGDY nie jest okrągła |
_________________ Scorpio 4ever |
|
|
|
 |
Kris [Usunięty]
|
Wysłany: |14 Kwi 2009|, 2009 21:48
|
|
|
| ford2fast napisał/a: | Jak słusznie zauważył Struna poduszka skrzyni biegów ma kształt zbliżony do prostokąta
NIGDY nie jest okrągła |
No to do tego tez doszedłem i nie wiem skad kolega pierre twierdzi ze okragla, chodzi mi tylko o to bo np. w Microcacie znalazłem rysunek poduchy i czy te poduszki z linkow beda pasowaly, bo wyglad i ksztalt ten sam ? |
|
|
|
 |
ford2fast
603911630

Auto: Szlachetny De Łochac
Pomógł: 77 razy Dołączył: 28 Lip 2008 Skąd: Zabrze Maciejow
|
Wysłany: |14 Kwi 2009|, 2009 22:10
|
|
|
Jest szansa , że tak
Pewność będzie po porównaniu z oryginałem |
_________________ Scorpio 4ever |
|
|
|
 |
Struna

Auto: XC90 2.9 biTurbo
Pomógł: 264 razy Wiek: 47 Dołączył: 22 Kwi 2004 Skąd: Kraków/Skawina
|
Wysłany: |15 Kwi 2009|, 2009 10:48
|
|
|
| Kris napisał/a: | | nie wiem skad kolega pierre twierdzi ze okragla, | bo na focie widać, ale to co on uważa za poduszkę t jest tylko element amortyzujący układ wydechowy a nie poduszka skrzyni. |
_________________ www.gcstuning.pl
Chiptuning, Hamownia, Serwis/Wyłączanie DPF/FAP, Strojenie LPG, AFR |
|
|
|
 |
Pierre
DPL49AT

Auto: renia Laguna kombi
Pomógł: 2 razy Wiek: 50 Dołączył: 27 Cze 2007 Skąd: Legnica
|
Wysłany: |18 Kwi 2009|, 2009 06:56
|
|
|
Kris, Wielkie sorry uparłem sie jak osioł , a poduszka faktycznie okrągła nie jest. Bije się w pierś i przepraszam. Wlazłem pod auto i popatrzyłem - okrągłe jest od wydechu....
Ten sie nie myli który nic nie robi.... |
_________________ Stanowczo stwierdzam, że to forum powinno przyjąć takie założenia statutowe, jakie deklarują w swojej reklamie sklepy Media Markt |
|
|
|
 |
karollo82x [Usunięty]
|
Wysłany: |18 Kwi 2009|, 2009 07:11
|
|
|
Ad4
jeżeli to olej silnikowy i nie ścieka gdzieś z góry to winne będzie uszczelnienie wału |
|
|
|
 |
Kris [Usunięty]
|
Wysłany: |18 Kwi 2009|, 2009 17:56
|
|
|
Ok. panowie zaworek zreperowany, ale czy po wyjeciu pompy powinien byc tam jakis oring ?? Chodzi mi o ten cypel jak pompe sie wklada w silnik to wchodzi taki (palec) NIE WIEM JAK TO NAZWAC.
A jak sie wyciaga miske olejowa ? Trzeba silnik targac czy skrzynie ??
Jutro niedziela a bede walczyl dalej z poducha pod skrzynka |
|
|
|
 |
Peterson [Usunięty]
|
Wysłany: |18 Kwi 2009|, 2009 22:33
|
|
|
Co do miski to chyba bez wyjęcia silnika nie pójdzie.
Wymiana poduszki pod skrzynią to pół godzinki roboty. Co do kształtu poduszki to tak jak przedmówcy pisali - jest prostokątna tak jak na twoim rysunku. Nawet jak zamawiałem do swojego automata to sprzedawca powiedział że jest taka sama jak w manualu. |
|
|
|
 |
Kris [Usunięty]
|
Wysłany: |19 Kwi 2009|, 2009 16:10
|
|
|
| Peterson napisał/a: | Co do miski to chyba bez wyjęcia silnika nie pójdzie.
Wymiana poduszki pod skrzynią to pół godzinki roboty. Co do kształtu poduszki to tak jak przedmówcy pisali - jest prostokątna tak jak na twoim rysunku. Nawet jak zamawiałem do swojego automata to sprzedawca powiedział że jest taka sama jak w manualu. |
No poszło tylko nity trzeba bylo nacinac, bo tak jest w oryginale, teraz dałem na srubach. Kurcze to z ta miska niezle schrzaniony patent wymysleli
[ Dodano: |19 Kwi 2009|, o 21:05 ]
| Pierre napisał/a: | Kris, żadna z podanych sie nie nada. Wszystko do MKI i MKII w MKIII okrągła dokładnie jak na Twoim zdjęciu. Paniatno?
P.S. W Tedgumie nie robią już do MKIII - dzwoniłem jakieś 2 tygodnie wstecz - nie mieli zainteresowania i "przestali tłuc badziewie" - cytat.... |
No i w tedgumie nadal maja do MK3
Ta prostokatna jest uniwersalna do wszystkich procz 4x4 |
|
|
|
 |
Struna

Auto: XC90 2.9 biTurbo
Pomógł: 264 razy Wiek: 47 Dołączył: 22 Kwi 2004 Skąd: Kraków/Skawina
|
Wysłany: |21 Kwi 2009|, 2009 15:58
|
|
|
| Kris napisał/a: | A jak sie wyciaga miske olejowa ? Trzeba silnik targac czy skrzynie ??
| albo silnik w górę nieco albo całą kołyske w dół zwalasz. |
_________________ www.gcstuning.pl
Chiptuning, Hamownia, Serwis/Wyłączanie DPF/FAP, Strojenie LPG, AFR |
|
|
|
 |
|
|