|
Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio
|
|
Dziwne stuki z przodu |
| Autor |
Wiadomość |
Waldi_L_N
VM pa,pa!

Auto: Na szczęście bez Forda :D
|
Wysłany: |27 Sty 2009|, 2009 18:45
|
|
|
| YGH napisał/a: | | ani nie zaglądaj na tanie podróby!!! ja na takim przejechałem niecałe300km !! |
Dokładnie. Coś co kosztuje grosze - zazwyczaj ma podobną jakość. Prosty przykład z innego, jakże odbiegającego jakością i klasą samochodu. Skoda Felicia. Fabryczny sworzeń wahacza - wymiana po 160k km na podróbę za 25PLN. Po 25k km wymiana na oryginalny za 35PLN. Po następnych 50k KM sprzedałem auto i nic nie pukało. |
_________________ Waldi |
|
|
|
 |
Struna

Auto: XC90 2.9 biTurbo
Pomógł: 264 razy Wiek: 47 Dołączył: 22 Kwi 2004 Skąd: Kraków/Skawina
|
Wysłany: |28 Sty 2009|, 2009 12:24
|
|
|
| Bart28HY, jak lubisz częśto grzebać to bierz - dowal tylko smaru do przegubów łącznika i trochę napewno pojeździ. |
_________________ www.gcstuning.pl
Chiptuning, Hamownia, Serwis/Wyłączanie DPF/FAP, Strojenie LPG, AFR |
|
|
|
 |
Bart28HY [Usunięty]
|
Wysłany: |28 Sty 2009|, 2009 14:34
|
|
|
| Nie nie lubie:) Wezme z Delphi, myślę pojężdżą dłużej:) |
|
|
|
 |
Struna

Auto: XC90 2.9 biTurbo
Pomógł: 264 razy Wiek: 47 Dołączył: 22 Kwi 2004 Skąd: Kraków/Skawina
|
Wysłany: |28 Sty 2009|, 2009 14:37
|
|
|
| ja jak kupowałem to patrzyłem, żeby miały metalowe czapki a nie plastikowe. |
_________________ www.gcstuning.pl
Chiptuning, Hamownia, Serwis/Wyłączanie DPF/FAP, Strojenie LPG, AFR |
|
|
|
 |
kamilm [Usunięty]
|
Wysłany: |17 Lut 2009|, 2009 13:15
|
|
|
Potwierdzam to co Struna napisal, szukaj takich z metalowa czapką.
Wymienialem co rok niezaleznie od ceny a po zamontowaniu naszej produkcji takich z
metalowa czapką juz dwa lata mam spokoj. |
|
|
|
 |
pytlar [Usunięty]
|
Wysłany: |25 Sty 2010|, 2010 11:56
|
|
|
a co do jasnej ciasnej może być winą nagminnego wybijania łączników??!! kupiłem autko i była cisza, dopiero pare dni później zobaczyłem, że urwany łącznik stabilizatora który wyglądał jak nowy, ale co tam. Więc kupiłem ten łącznik i okazało się, że drugi też puka wiec tez kupiłem drugi i gumy na stabilizatorze odrazu tez wymieniłem. Po 2 tygodniach znowu puka i po miesiącu sie jeden urwał no to dawaj kupiłem nowy troche droższy. W miedzyczasie drugi zaczął pukać wiec też zmieniłem na ten troche droższy... po 3 tygodniach znowu stukanie i na trasie na ostrym zakrętcie strzał, samochod aż sykoczył na drugi pas jezdni, przy dalszej jezdzie - cisza... nosz kura, znowu strzelił łącznik. Odżałowałem i kupiłem DELPHI, i myślałem, że będzie spokój! i był, cholera gdzies 2,5 miesiąca!! znowu zaczęło stukać na łączniku!! :[ i do tego gumy na stabilizatorze musiałem znowu wymienic...
No do cholery, amortyzatory mam w dobrej kondycji, sprężyny też, samochod nic nie opadnięty z przodu a takie cuda sie dzieją!! od czego to może zależeć?? czy poprostu mam takiego pecha do łączników???? |
| Ostatnio zmieniony przez pytlar |25 Sty 2010|, 2010 12:22, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
ZOMO

Auto: Nysan Patrol 2.9 24V LPG
|
|
|
|
 |
YGH
Jaco

Auto: Laguna II 1.9dCi, Golf II GTD
|
Wysłany: |25 Sty 2010|, 2010 18:59
|
|
|
kup orygimały to bedzie problem z głowy! ja kupiłem kiedyś używke, ani 300km nie zrobiłem i było po niej, co do gum to ja mam za 7zł sztuka i są okej. zależy jescze po jakich drogach polnych się kulasz |
|
|
|
 |
gufer-posepny

Auto: M 120d
Pomógł: 104 razy Wiek: 45 Dołączył: 08 Sie 2007 Skąd: Katowice
|
Wysłany: |27 Sty 2010|, 2010 20:38
|
|
|
| oryginał z logo Fordzio jakieś 200 pln sztuka . |
_________________ W nocy wszystko jest czarne . |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Copyright © by Ford Scorpio Team |