$reply_topic_back Ford Scorpio Team :: Zobacz temat - luterko za tysiąc złotych Kopara w dół
Ford Scorpio Team Strona Główna Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
luterko za tysiąc złotych Kopara w dół
Autor Wiadomość
abukuba
[Usunięty]

Wysłany: |18 Cze 2005|, 2005 23:09   luterko za tysiąc złotych Kopara w dół

Byłem dzisiaj w serwisie Forda. Lusterko wewnętrzne automatyczynie przyciemniane kosztuje TYSIĄC STO TRZYDZIEŚCI DWA ZŁOTE aż usiadłem z wrażenia. Oby wam nie wylały tak jak mi :( Pozdrawiam

megalith
[Usunięty]

Wysłany: |18 Cze 2005|, 2005 23:14   

....brzdęk..... [to mowily moje zeby na podlodze]

Za ta kase mozna kupic cale autko na czesci na allegro :shock:

sierars1
[Usunięty]

Wysłany: |19 Cze 2005|, 2005 01:12   

A kto kupuje w Frdzie mam nadzieje że kolega nie kupił, a jak potrzebuje to COSSY ma takie na spęd.

mmmk
[Usunięty]

Wysłany: |19 Cze 2005|, 2005 01:45   

teraz juz bynajmniej wie ile za to ma wziac :idea: . a swoja droga cena powalajaca. oni chyba w serwisie zglupieli z niektorymi rzeczami.
pozdrawiam
maciek

Marcin 
-=Marcin=-

Auto: Honda CB500S / Toyota Camry
Wysłany: |19 Cze 2005|, 2005 06:35   

Cytat:
Byłem dzisiaj w serwisie Forda. Lusterko wewnętrzne automatyczynie przyciemniane kosztuje TYSIĄC STO TRZYDZIEŚCI DWA ZŁOTE aż usiadłem z wrażenia. Oby wam nie wylały tak jak mi

nie dość, żę się na nizym nie znają, to jeszcze ceny z kosmosu, co to k.wa za polityka :?: :?: :twisted:

odnośnie wylania, mój ojciec już kupił wieloryba z wylanym lusterkiem bo się na tym kompletnie nie znał, ja z reszta wtedy też nie za bardzo i nie mogłem zbytnio doradzić

Cytat:
COSSY ma takie na spęd

lusteko Cossy'ego jest zarezerwowane dla mnie :)

po tym co tu widzem to chyba nawet nie będę się targować....

Cytat:
brzdęk..... [to mowily moje zeby na podlodze]

prawie z krzesła spadłem jak przeczytałem cenę tego wynalazku, dobrze, że mam dobre krzesło :wink:
- Toyota Camry 2,2 DOHC; 1996r
Jest:
- Honda CB 500S 0,5DOHC; 1998r

monter
[Usunięty]

Wysłany: |19 Cze 2005|, 2005 09:37   

No nie raz juz mnie serwisy zaskakiwaly ale to faktycznie przegiecie paly.

Pamietam jak pracowalem w Renault i weszla Laguna II to normalne ze jak ktos wydal prawie duza banke za auto to chcial miec w nim dywaniki (niestety nie kazda wersja miala to na wyposazeniu). No to na ptanie w serwisie ile kosztuja kazdy nowy uzytkownik plakal ze smiechu - 2200 PLN. No je jechali do marketu po uniwersalne za 19.90 PLN :) Plastikowa oslona pod silnik do Safrane tez humorystyczne 2 tysie :) Za kawalek plastiku i materialu - masakra.

Pershing 

Auto: .
Wysłany: |19 Cze 2005|, 2005 10:42   

Musiales miec tem niezły ubaw patrzac na reakcje klientow :lol:

Marcin 
-=Marcin=-

Wysłany: |19 Cze 2005|, 2005 11:07   

ja pierdziele... za 4 kawąłki szmaty 2 tysiaki.... o korba...

na giełdzie samochodowej można kupić dedykowane do danego modelu za 50-60zł i są całkiem dobrej klasy
Jest:

Boni 

Auto: VW T4 '92 2.5 LPG
Wysłany: |19 Cze 2005|, 2005 13:12   

"Firmowe" częśic i dostawa zawsze kosztuje od czapy. Pamietam jak kiedyś, z nudów, zadzwoniłem do ASO Forda o alternator, bo mi szwankował. "Nie ma, pytać u Boscha". Ok, dzwonię do Boscha. 1800 zet, a było to jakieś 6 lat temu :shock: Oczywiście, i tak skończyło się na wizycie u ziomka, co pociął pół setki Fordów i który kazał mi wybrać se coś z regału pełnego alternatorów, akurat znalazłem najmocniejszy jaki pasował, od diesla, za 180 zet :) A inne przegięcie, to różnice w cenach między ASO. Kiedyś zapytałem w Białymstoku o zderzak - nie ma, mogą przywieźć z Wawy za Xzet. Po sprawdzeniu w Wawie - cena X-200 zet. Czyli dziady liczą sobie 200 za przywiezienie zderzaka o 200km, chyba go k... w lektyce noszą.

COSSY
[Usunięty]

Wysłany: |19 Cze 2005|, 2005 19:18   

Autoryzowany dealer musi mieć większe ceny.
Wiadoma sprawa, że producenci samochodów żyją z części a nie sprzedaży samochodów. Kiedys obliczono, że jakby złożyć auto z zakupionych części w ASO, kosztowałoby ono 3 razy więcej niż auto z salonu.

maup 
FST 008

Auto: Subaru OBK '96 2.2 MT LPG
Wysłany: |19 Cze 2005|, 2005 19:46   

Mnie raz w zaprzyjaźnionym sklepiku (fuczałem bo jakiaś pierdołka do Sierry kosztowała kilkanaście złotych a do Scorpio dobrze ponad 150) pan powiedział po prostu:
- Chciałeś pan mieć auto z najwyźszej półki to teraz trza płacić :twisted:

Psychologia stosowana ale humor mi troszkę poprawił :lol:

Boni 

Auto: VW T4 '92 2.5 LPG
Wysłany: |19 Cze 2005|, 2005 21:03   

O własnie, to często się zdarza, te porównanie z Sierrą. Kiedyś mi facio szukał łożyska do przodu, przynosi i mówi coś koło X zet. Ja na to :shock: . On :?: Ja "Tanie". On "aaa, do Scorpio, to nie te, to tamte, 4*X zet". Ja :cry: On "panie, jak się chciało Scorpio to... itd.itp. ale nie martw się pan, tam leżą do merola za 8*X zet" :wink:

Marcin 
-=Marcin=-

Wysłany: |19 Cze 2005|, 2005 21:14   

mnie to za to, ze przyjechałem scorpionem naprawe zamka to mi podnieśli cenę o 2 dychy i płaciłem 80 zł
Jest:

Pershing 

Auto: .
Wysłany: |19 Cze 2005|, 2005 23:04   

Nie wiem dlaczego ale niektorzy mechanicy dziwnie podchodza do Scorpio. Czasami widze jakies dziwne usmieszki pod nosem albo pytanie po co Ci taki duzy samochod, sprzedaj i kup mniejsze. No telepie mnie czasami i mam ochote odpowiedziec jak ten mistrz ciętej riposty ;) Jesli chodzi o czesci to nie mam problemu. Kupuje w hurtowni a uzywki u jednego (juz zaprzyjaznionego) człowieka

monter
[Usunięty]

Wysłany: |19 Cze 2005|, 2005 23:24   

Na szczescie w saloie bylem specjalista d/s sprzedazy i ubezpieczen a nie sprzedawca czesci wiec nie bylem "jebany" za cene czesci :) Tylko z boku lalem ze smiechu :)
Co do uzywanych czesci na szczescie jestem mieszkancem miasta Lubina gdzie po Slomczynie jest druga najwieksza gielda w Polsce. Ponadto jako dolnoslazak mam gazetke pod tytulem "Autogielda Dolnoslaska". W obu przypadkach mam pod dostatkiem uzywek.

Mi rowniez nie raz zdarzylo sie uslyszec ze po kiego wala mi ford i to jeszcze Scorpio. I fogle po co taki wielki i czemu z takim przebiegiem (az predkosciomierz wymienilem na taki co ma 230 tysi a nie ponad 500 dla spokoju).

Czasami wpadam do ASO (moi znajomi) ale przewaznie wychodze i zamawiam czesci gdzie indziej.

Odpowiedz do tematu