|
luterko za tysiąc złotych Kopara w dół |
| Autor |
Wiadomość |
abukuba [Usunięty]
|
Wysłany: |18 Cze 2005|, 2005 23:09 luterko za tysiąc złotych Kopara w dół
|
|
|
Byłem dzisiaj w serwisie Forda. Lusterko wewnętrzne automatyczynie przyciemniane kosztuje TYSIĄC STO TRZYDZIEŚCI DWA ZŁOTE aż usiadłem z wrażenia. Oby wam nie wylały tak jak mi Pozdrawiam |
|
|
|
 |
megalith [Usunięty]
|
Wysłany: |18 Cze 2005|, 2005 23:14
|
|
|
....brzdęk..... [to mowily moje zeby na podlodze]
Za ta kase mozna kupic cale autko na czesci na allegro |
|
|
|
 |
sierars1 [Usunięty]
|
Wysłany: |19 Cze 2005|, 2005 01:12
|
|
|
| A kto kupuje w Frdzie mam nadzieje że kolega nie kupił, a jak potrzebuje to COSSY ma takie na spęd. |
|
|
|
 |
mmmk [Usunięty]
|
Wysłany: |19 Cze 2005|, 2005 01:45
|
|
|
teraz juz bynajmniej wie ile za to ma wziac . a swoja droga cena powalajaca. oni chyba w serwisie zglupieli z niektorymi rzeczami.
pozdrawiam
maciek |
|
|
|
 |
Marcin
-=Marcin=-

Auto: Honda CB500S / Toyota Camry
|
Wysłany: |19 Cze 2005|, 2005 06:35
|
|
|
| Cytat: | | Byłem dzisiaj w serwisie Forda. Lusterko wewnętrzne automatyczynie przyciemniane kosztuje TYSIĄC STO TRZYDZIEŚCI DWA ZŁOTE aż usiadłem z wrażenia. Oby wam nie wylały tak jak mi |
nie dość, żę się na nizym nie znają, to jeszcze ceny z kosmosu, co to k.wa za polityka
odnośnie wylania, mój ojciec już kupił wieloryba z wylanym lusterkiem bo się na tym kompletnie nie znał, ja z reszta wtedy też nie za bardzo i nie mogłem zbytnio doradzić
| Cytat: | | COSSY ma takie na spęd |
lusteko Cossy'ego jest zarezerwowane dla mnie
po tym co tu widzem to chyba nawet nie będę się targować....
| Cytat: | | brzdęk..... [to mowily moje zeby na podlodze] |
prawie z krzesła spadłem jak przeczytałem cenę tego wynalazku, dobrze, że mam dobre krzesło |
_________________ Było:
-Scorpio sedan; 2.0 DOHC; 1990r
-Scorpio sedan; 2.3 DOHC; 1996r
- Toyota Camry 2,2 DOHC; 1996r
Jest:
- Honda CB 500S 0,5DOHC; 1998r |
|
|
|
 |
monter [Usunięty]
|
Wysłany: |19 Cze 2005|, 2005 09:37
|
|
|
No nie raz juz mnie serwisy zaskakiwaly ale to faktycznie przegiecie paly.
Pamietam jak pracowalem w Renault i weszla Laguna II to normalne ze jak ktos wydal prawie duza banke za auto to chcial miec w nim dywaniki (niestety nie kazda wersja miala to na wyposazeniu). No to na ptanie w serwisie ile kosztuja kazdy nowy uzytkownik plakal ze smiechu - 2200 PLN. No je jechali do marketu po uniwersalne za 19.90 PLN Plastikowa oslona pod silnik do Safrane tez humorystyczne 2 tysie Za kawalek plastiku i materialu - masakra. |
|
|
|
 |
Pershing

Auto: .
|
Wysłany: |19 Cze 2005|, 2005 10:42
|
|
|
Musiales miec tem niezły ubaw patrzac na reakcje klientow |
|
|
|
 |
Marcin
-=Marcin=-

|
Wysłany: |19 Cze 2005|, 2005 11:07
|
|
|
ja pierdziele... za 4 kawąłki szmaty 2 tysiaki.... o korba...
na giełdzie samochodowej można kupić dedykowane do danego modelu za 50-60zł i są całkiem dobrej klasy |
_________________ Było:
Jest:
|
|
|
 |
Boni

Auto: VW T4 '92 2.5 LPG
|
Wysłany: |19 Cze 2005|, 2005 13:12
|
|
|
"Firmowe" częśic i dostawa zawsze kosztuje od czapy. Pamietam jak kiedyś, z nudów, zadzwoniłem do ASO Forda o alternator, bo mi szwankował. "Nie ma, pytać u Boscha". Ok, dzwonię do Boscha. 1800 zet, a było to jakieś 6 lat temu Oczywiście, i tak skończyło się na wizycie u ziomka, co pociął pół setki Fordów i który kazał mi wybrać se coś z regału pełnego alternatorów, akurat znalazłem najmocniejszy jaki pasował, od diesla, za 180 zet A inne przegięcie, to różnice w cenach między ASO. Kiedyś zapytałem w Białymstoku o zderzak - nie ma, mogą przywieźć z Wawy za Xzet. Po sprawdzeniu w Wawie - cena X-200 zet. Czyli dziady liczą sobie 200 za przywiezienie zderzaka o 200km, chyba go k... w lektyce noszą. |
_________________ http://bs-blog.clouds-forge.eu |
|
|
|
 |
COSSY [Usunięty]
|
Wysłany: |19 Cze 2005|, 2005 19:18
|
|
|
Autoryzowany dealer musi mieć większe ceny.
Wiadoma sprawa, że producenci samochodów żyją z części a nie sprzedaży samochodów. Kiedys obliczono, że jakby złożyć auto z zakupionych części w ASO, kosztowałoby ono 3 razy więcej niż auto z salonu. |
|
|
|
 |
maup
FST 008

Auto: Subaru OBK '96 2.2 MT LPG
|
Wysłany: |19 Cze 2005|, 2005 19:46
|
|
|
Mnie raz w zaprzyjaźnionym sklepiku (fuczałem bo jakiaś pierdołka do Sierry kosztowała kilkanaście złotych a do Scorpio dobrze ponad 150) pan powiedział po prostu:
- Chciałeś pan mieć auto z najwyźszej półki to teraz trza płacić
Psychologia stosowana ale humor mi troszkę poprawił |
_________________ == Im lepsze auto terenowe ======
== tym dalej trzeba iść po ciągnik === |
|
|
|
 |
Boni

Auto: VW T4 '92 2.5 LPG
|
Wysłany: |19 Cze 2005|, 2005 21:03
|
|
|
O własnie, to często się zdarza, te porównanie z Sierrą. Kiedyś mi facio szukał łożyska do przodu, przynosi i mówi coś koło X zet. Ja na to . On Ja "Tanie". On "aaa, do Scorpio, to nie te, to tamte, 4*X zet". Ja On "panie, jak się chciało Scorpio to... itd.itp. ale nie martw się pan, tam leżą do merola za 8*X zet" |
_________________ http://bs-blog.clouds-forge.eu |
|
|
|
 |
Marcin
-=Marcin=-

|
Wysłany: |19 Cze 2005|, 2005 21:14
|
|
|
| mnie to za to, ze przyjechałem scorpionem naprawe zamka to mi podnieśli cenę o 2 dychy i płaciłem 80 zł |
_________________ Było:
Jest:
|
|
|
 |
Pershing

Auto: .
|
Wysłany: |19 Cze 2005|, 2005 23:04
|
|
|
Nie wiem dlaczego ale niektorzy mechanicy dziwnie podchodza do Scorpio. Czasami widze jakies dziwne usmieszki pod nosem albo pytanie po co Ci taki duzy samochod, sprzedaj i kup mniejsze. No telepie mnie czasami i mam ochote odpowiedziec jak ten mistrz ciętej riposty Jesli chodzi o czesci to nie mam problemu. Kupuje w hurtowni a uzywki u jednego (juz zaprzyjaznionego) człowieka |
|
|
|
 |
monter [Usunięty]
|
Wysłany: |19 Cze 2005|, 2005 23:24
|
|
|
Na szczescie w saloie bylem specjalista d/s sprzedazy i ubezpieczen a nie sprzedawca czesci wiec nie bylem "jebany" za cene czesci Tylko z boku lalem ze smiechu
Co do uzywanych czesci na szczescie jestem mieszkancem miasta Lubina gdzie po Slomczynie jest druga najwieksza gielda w Polsce. Ponadto jako dolnoslazak mam gazetke pod tytulem "Autogielda Dolnoslaska". W obu przypadkach mam pod dostatkiem uzywek.
Mi rowniez nie raz zdarzylo sie uslyszec ze po kiego wala mi ford i to jeszcze Scorpio. I fogle po co taki wielki i czemu z takim przebiegiem (az predkosciomierz wymienilem na taki co ma 230 tysi a nie ponad 500 dla spokoju).
Czasami wpadam do ASO (moi znajomi) ale przewaznie wychodze i zamawiam czesci gdzie indziej. |
|
|
|
 |
|
|