|
Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio
|
|
Puszcza uszczelka pod głowicą czy może pod ssącym? |
| Autor |
Wiadomość |
KubusWariat

Auto: Scorpio Cossi, '93, srebrna hbta :D
Pomógł: 2 razy Wiek: 44 Dołączył: 08 Gru 2005 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: |8 Lip 2008|, 2008 09:59
|
|
|
a ten ubytek płynu 250ml, to czasem nie przy pierwszej jeździe??? Bo jeśli tak, to obstawiałbym, że dolałeś go po przekładce do "niby" pełna, a po prostu w czasie jazdy układ sie odpowietrzył i płyn wypełnił cały układ jak należy... |
_________________ cosworth BOA |
| Ostatnio zmieniony przez KubusWariat |8 Lip 2008|, 2008 10:00, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Igi [Usunięty]
|
Wysłany: |8 Lip 2008|, 2008 22:34
|
|
|
| KubusWariat napisał/a: | a ten ubytek płynu 250ml, to czasem nie przy pierwszej jeździe??? Bo jeśli tak, to obstawiałbym, że dolałeś go po przekładce do "niby" pełna, a po prostu w czasie jazdy układ sie odpowietrzył i płyn wypełnił cały układ jak należy... |
na to by właśnie wyglądało
w sobotę posprawdzam szczelność i podmienię krokowca, przepustnicę |
|
|
|
 |
bizon83pl [Usunięty]
|
Wysłany: |9 Gru 2008|, 2008 15:56
|
|
|
witam.. dopisuje się do tematu bo prawdopodobnie to o to chodzi ale wole się dopytać... mój skorupiak jak długo chodził i był gazowany to coś na jałowym biegu obroty mi nie trzymały... skakały sobie od 500 do 1500... dziś wracając z pracy miałem to samo... jak zjechałem na parking i otworzyłem maskę okazało się ze zbiorniczka płynu tzn tej rurki odpowietrzającej leci mi płyn i... jakaś lekko brązowa maz....:/ wiec co o tym sadzicie ?? ona jest tak jakby tłusta uszczelka?? czy możne głowica?? co radzicie??
Właśnie sprawdziłem i dodam ze bagnet z oleju jest czysty /ale jest duży ubytek oleju/ i w komorze silnika nie widać żadnej mazi ani nic tylko w wodzie |
| Ostatnio zmieniony przez bizon83pl |9 Gru 2008|, 2008 21:48, w całości zmieniany 3 razy |
|
|
|
 |
Srebrny

Auto: Było 90 2.0DOHC sedan LPGII
|
Wysłany: |10 Gru 2008|, 2008 08:59
|
|
|
| Czy 2,3 ma chłodniczkę oleju silnikowego. Miałem podobny przypadekw audi 80 uszkodzona ala chłodniczka oleju pod filtrem pompowała olej do układu chłodzenia. |
|
|
|
 |
bizon83pl [Usunięty]
|
Wysłany: |10 Gru 2008|, 2008 16:21
|
|
|
wlasnie nie wiem |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Copyright © by Ford Scorpio Team |