|
Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio
|
|
Zabezpieczenie śrub w alufeldze |
| Autor |
Wiadomość |
olcha20 [Usunięty]
|
Wysłany: |29 Lut 2008|, 2008 11:21 Zabezpieczenie śrub w alufeldze
|
|
|
No i kapa.. zgubiłem tą nakładkę antykradzieżową na śrubę od alufelg.
pytanko: - Co teraz? - Rozwiercać to? - Da się to dorobić? Dokupić? - śruba jest schowana w feldze - ZERO dojścia.
Nie chcę się pochopnie brać za rozwiercanie, albo jakieś niepotrzebne koszty..
Wulkanizator się poddał - nie wie za bardzo co zrobić ... |
|
|
|
 |
olo [Usunięty]
|
Wysłany: |29 Lut 2008|, 2008 11:28
|
|
|
mialem podobny problem tylko innym aucie. pomoglo dospawanie sruby. dojscie tez bylo kiepskie ale spawacz wzial cieniutka elektrode i jakos sie udalo. felga nie ucierpiala. od tamtej pory nie zakladam zadnych zabawek na sruby.
daj zdjecie tej przejsciowki na forum, moze ktos tez uzywa takiego zabezpieczenia i Ci pozyczy na jakis czas swojego. |
|
|
|
 |
maup
FST 008

Auto: Subaru OBK '96 2.2 MT LPG
|
Wysłany: |29 Lut 2008|, 2008 16:09
|
|
|
| Speedo napisał/a: | | okladaja wkolo otworu mokra szmata zeby sie nie opalil lakier |
mój nadworny gumolep jak przyspawywał płaskownik do nakrętek (kupiłem auto bez tej końcówki) to, zanim obłożył szmatą, smarował felgę w okolicy pola operacyjnego towotem czy czymś podobnym. Ani śladu na pacjencie |
_________________ == Im lepsze auto terenowe ======
== tym dalej trzeba iść po ciągnik === |
|
|
|
 |
olcha20 [Usunięty]
|
Wysłany: |1 Mar 2008|, 2008 15:01
|
|
|
Ufff - znalazło sie po zdjęciu kawałka tapicery z bagażnika, w E32 jest taka skrzynka jakby wbudowana w bagażnik, ale u mniej jest dziurawa...
| olo napisał/a: | | daj zdjecie tej przejsciowki na forum, moze ktos tez uzywa takiego zabezpieczenia i Ci pozyczy na jakis czas swojego. |
Ten pomysł - raczej bez szans - dopasowywałem u 3 różnych wulkanizotarów - niby takie same, ale bez szans. Ta "gwiadka" może być w tysiącach kombinacji - a wygladało naprawdę tak samo.
| maup napisał/a: | | ój nadworny gumolep jak przyspawywał płaskownik do nakrętek |
U nie też odpadało -gdyż to nie było tak jakby "zewnętrzne" zabezbieczenie, a "wenętrzne" - docelowo trzeba włożyć w śrube takie cosik, co ma 2,5cm długośći, kształt walca, w jednej stony zakończony jak każda inna śruba, a z dugiej właśnie taką 60-ramienną gwiazdką która pasuje właśnie w tą pozostałą cześć śruby. (z 1cm siedzącej w feldze)
Pomysł mechaniorów był - ze do jakiegoś ślusarza, - albo próbować delkitanie wpsawać tak jakiś nabity wcześniej do środka płaskownik...
Dobrze że się obeszło bez tego... utff |
|
|
|
 |
łukasz194 [Usunięty]
|
Wysłany: |1 Mar 2008|, 2008 15:14
|
|
|
Dlatego nie zakładam takich zabaweczek choć chroni to felgi przed kradzieżom ale z tym różnie bywa ta gwiazdeczka się urwie czy coś i co w tedy? |
|
|
|
 |
Mysza
508303797

Auto: mk1 h-b 2.9 GL '88 MT75 + Blos
|
Wysłany: |2 Mar 2008|, 2008 12:14
|
|
|
| Ja w jednym aucie tez mialem takiego dziwoląga. Śruba w feldze byla gleboko, a zabezpieczenie-klucz wkladane w srodek sruby. Nie bylo mowy o oryginale, więc kupiłem BITa KINGTONY o podobnym rozmiarze, jednak o innym ksztalcie. Wbiłem młotem na siłę i powykręcałem. |
_________________ 2.0 CL '87
2.0 GL '89
2.9 GL '90
2.9 CLX '96
2.8 GL '85
2.9 24v Ghia '96
2.9 Ghia '96
2.0 CLX '95
2.0 16v Ghia '95
2.0 DOHC '94 |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Copyright © by Ford Scorpio Team |