|
Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio
|
|
Klimatronik czy ktos wie |
| Autor |
Wiadomość |
fiebik

Auto: citroen C5 '05 2.2 hdi asb kombi
Pomógł: 14 razy Wiek: 56 Dołączył: 16 Paź 2005 Skąd: Iława Warm-Maz
|
Wysłany: |22 Sty 2008|, 2008 10:54
|
|
|
Niki, czy dobrze zrozumiałem? chcesz całą dechę rozdzielczą z wieloryba mk3 wpakować do przejściówki mk2 i przy okazji zmontować cały klimatronik? jesli tak, to naprawdę będzie to baaardzo ciekawy experyment i już jestm twoim gorącym kibicem |
_________________ `93 2.9 V6 12V asb nolpg
citroen C5 `05 2.2 hdi asb kombi - żony
z powodów technicznych nie używam wielkich liter za co z góry przepraszam |
|
|
|
 |
Damian_Lisu [Usunięty]
|
Wysłany: |22 Sty 2008|, 2008 10:59
|
|
|
Niki, w scorpio przy tego typu rzeźbach musisz być przygotowany na wszystko. Ja przy tego typu robocie (a było to ze 2 miesiące temu) musiałem opanować przy okazji temat PATSA oraz ABSu (bo jak się okazało wtyczunie były inne ). Cała robota wraz z przerzuceniem silnika+skrzyni zajęła mi 3 tygodnie.
Tak więc czekam z niecierpliwością na efekty twojej pracy.
A tak na marginesie tego klimatrona chcecie pakować do krokodyla ? To już zupełnie życzę powidzenia ... i tym bardziej czekam na efekty |
|
|
|
 |
Rafał A.(antek)

Auto: Mondeo
|
Wysłany: |22 Sty 2008|, 2008 13:59
|
|
|
tez bede kibicowal, zwlaszcza ze do krokodyla nie ma schematow elektrycznych tak dokladnych jak do wieloryba |
_________________ Mechanika - Elektryka FORD
tel 791 054 854
Nasza lokalizacja na mapie:
http://tinyurl.com/qhaqjsk |
|
|
|
 |
bingo
PO 656 EY

Auto: 1992, 2.9 V6 12V, manual, TURNIER 4x4 GHIA RS
Pomógł: 115 razy Wiek: 52 Dołączył: 10 Wrz 2007 Skąd: Poznań
|
Wysłany: |22 Sty 2008|, 2008 14:28
|
|
|
| będzie trochę akrobacji, a schematami nie jest aż tak źle, w MKII jest tosyć prosty układ. |
|
|
|
 |
Damian_Lisu [Usunięty]
|
Wysłany: |22 Sty 2008|, 2008 19:38
|
|
|
| bingo, to się da zrobić pod warunkiem że w krokodylu będzie dużo własnej rzeźby. Po pierwsze wydaje mi się że trzeba by dosyć dobrze znać jak działa klimatronik + całe kablowisko do tego, wtedy możesz/cie zabierać się za adaptację tego go krokodyla. |
|
|
|
 |
Niki [Usunięty]
|
Wysłany: |22 Sty 2008|, 2008 23:32
|
|
|
Koledzy zagadza sie bedziemy pakowac do przejsciowki deche od wieloryba i klimatronik...dziekuje ze nam kibicujecie napewno sie przyda...co do wtyczek zgadza sie sa rozne bo by bylo za pieknie i latwo ale i na to znajdzie sie wariant B ja sie boje czy moj oryginalny fordowski system alarmowy da sie ozenic z nawa instalacja bo Absu sie nie boje zaadaptuje nowa instalke do starej takze to nie takie tragiczne:-) Pamietaci koledzy moze nie wszyscy ale kol. Fiebik moze pamietac a napewno kolega Rafal jak pisalem ze kupilem skore bezowa z Anglika wieloryba i wszyscy mowili ze problem bedzie..ale wlasnorecznie przerobilem problem polegal tylko na tym ze fotel pasazera a u nas kierowcy byl nie elektryczny wlosy deba mi stanely jak musialem rozbierac skore i oparcia przekladac i przespawac druty z oparc ze skora do tego elektrycznego ale udalo sie i sladu nie widac wszystko dziala i tak mam wszystko w bezu chromowane klameczki od wielorybka.Grunt to nie poddawac sie:-)A tak na marginesie chcialem bardzo serdecznie podziekowac naszemu koledze BINGO za pomoc w realizacji tego zamierzenia oraz za udostepnienie tych szczegolowych schematow...teraz przynajmniej wiem co jak i gdzie sie powinno znajdowac bez tych informacji mial bym sporo pracy i napewno pod gorke JESZCZE RAZ DZIEKUJE Napewno podzielimy sie z kolegami z forum informacjami jak to wyszlo mam nadzieje ze juz kolegi BINGO fordzika zrobimy raz dwa:-)
Pozdrawiam serdecznie wszystkich:-) |
| Ostatnio zmieniony przez Niki |22 Sty 2008|, 2008 23:43, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Copyright © by Ford Scorpio Team |