$reply_topic_back Ford Scorpio Team :: Zobacz temat - Klimatronik czy ktos wie
Ford Scorpio Team Strona Główna Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Klimatronik czy ktos wie
Autor Wiadomość
fiebik 

Auto: citroen C5 '05 2.2 hdi asb kombi
Wysłany: |22 Sty 2008|, 2008 10:54   

Niki, czy dobrze zrozumiałem? chcesz całą dechę rozdzielczą z wieloryba mk3 wpakować do przejściówki mk2 i przy okazji zmontować cały klimatronik? jesli tak, to naprawdę będzie to baaardzo ciekawy experyment i już jestm twoim gorącym kibicem ;)

Damian_Lisu
[Usunięty]

Wysłany: |22 Sty 2008|, 2008 10:59   

Niki, w scorpio przy tego typu rzeźbach musisz być przygotowany na wszystko. Ja przy tego typu robocie (a było to ze 2 miesiące temu) musiałem opanować przy okazji temat PATSA oraz ABSu (bo jak się okazało wtyczunie były inne ;) ). Cała robota wraz z przerzuceniem silnika+skrzyni zajęła mi 3 tygodnie.
Tak więc czekam z niecierpliwością na efekty twojej pracy.
A tak na marginesie tego klimatrona chcecie pakować do krokodyla ? To już zupełnie życzę powidzenia ... i tym bardziej czekam na efekty :-d

Rafał A.(antek) 

Auto: Mondeo
Wysłany: |22 Sty 2008|, 2008 13:59   

tez bede kibicowal, zwlaszcza ze do krokodyla nie ma schematow elektrycznych tak dokladnych jak do wieloryba :)
http://tinyurl.com/qhaqjsk

bingo 
PO 656 EY

Auto: 1992, 2.9 V6 12V, manual, TURNIER 4x4 GHIA RS
Wysłany: |22 Sty 2008|, 2008 14:28   

będzie trochę akrobacji, a schematami nie jest aż tak źle, w MKII jest tosyć prosty układ.

Damian_Lisu
[Usunięty]

Wysłany: |22 Sty 2008|, 2008 19:38   

bingo, to się da zrobić pod warunkiem że w krokodylu będzie dużo własnej rzeźby. Po pierwsze wydaje mi się że trzeba by dosyć dobrze znać jak działa klimatronik + całe kablowisko do tego, wtedy możesz/cie zabierać się za adaptację tego go krokodyla.

Niki
[Usunięty]

Wysłany: |22 Sty 2008|, 2008 23:32   

Koledzy zagadza sie bedziemy pakowac do przejsciowki deche od wieloryba i klimatronik...dziekuje ze nam kibicujecie napewno sie przyda...co do wtyczek zgadza sie sa rozne bo by bylo za pieknie i latwo ale i na to znajdzie sie wariant B ja sie boje czy moj oryginalny fordowski system alarmowy da sie ozenic z nawa instalacja bo Absu sie nie boje zaadaptuje nowa instalke do starej takze to nie takie tragiczne:-) Pamietaci koledzy moze nie wszyscy ale kol. Fiebik moze pamietac a napewno kolega Rafal jak pisalem ze kupilem skore bezowa z Anglika wieloryba i wszyscy mowili ze problem bedzie..ale wlasnorecznie przerobilem problem polegal tylko na tym ze fotel pasazera a u nas kierowcy byl nie elektryczny wlosy deba mi stanely jak musialem rozbierac skore i oparcia przekladac i przespawac druty z oparc ze skora do tego elektrycznego ale udalo sie i sladu nie widac wszystko dziala i tak mam wszystko w bezu chromowane klameczki od wielorybka.Grunt to nie poddawac sie:-)A tak na marginesie chcialem bardzo serdecznie podziekowac naszemu koledze BINGO za pomoc w realizacji tego zamierzenia oraz za udostepnienie tych szczegolowych schematow...teraz przynajmniej wiem co jak i gdzie sie powinno znajdowac bez tych informacji mial bym sporo pracy i napewno pod gorke JESZCZE RAZ DZIEKUJE :695: Napewno podzielimy sie z kolegami z forum informacjami jak to wyszlo mam nadzieje ze juz kolegi BINGO fordzika zrobimy raz dwa:-)
Pozdrawiam serdecznie wszystkich:-)
Ostatnio zmieniony przez Niki |22 Sty 2008|, 2008 23:43, w całości zmieniany 1 raz  

Odpowiedz do tematu