$reply_topic_back Ford Scorpio Team :: Zobacz temat - [silnik]Znikające Petrygo w znacznej ilości w krótkim czasie
Ford Scorpio Team Strona Główna Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
[silnik]Znikające Petrygo w znacznej ilości w krótkim czasie
Autor Wiadomość
Struna 

Auto: XC90 2.9 biTurbo
Wysłany: |28 Kwi 2005|, 2005 14:35   

hmm jeszcze nie widzialem parownika w którym woda byłaby oddzielona mambraną - ale może i takie dziwne wynalazki są - ale to bez senu patent :)

Rafał A.(antek) 

Auto: Mondeo
Wysłany: |28 Kwi 2005|, 2005 14:39   

ja ja mam bedini 2 membranowy, jest membrana gazowa i membrana wodna w weekend zrobie zdjecia poglądowe.
http://tinyurl.com/qhaqjsk

mmmk
[Usunięty]

Wysłany: |28 Kwi 2005|, 2005 16:03   

no to wtrace swoje 3 grosze(NIE NA TEMAT, najwyzej Speedo wywali albo mnie opierdzieli) jako usprawiedliwienie mojej teori gazowej. ile doplaciles teraz za naprawe u gaziarzy? dolicz to do kosztow oszczedzania na gazie. a twoje nerwy maja jakis przelicznik na kase? bo ja sie wtedy zawsze wkurzam i wolalbym wydac kilkaset zl wiecej a sie nie wkurzac. moze zakladal jakis partacz i gdyby bylo dobrze zrobione to by sie nie stalo? ok. ale jest wiec gaz spowodowal awarie. na szczescie szybko zlokalizowana co uratowalo pewnie glowice. Gdybys pojechal do jakiegos warsztatu i dal samochod do roboty albo posluchal pare postow wyzej i zrobil uszczelke kolejne kilkaset zl wydane na darmo. wiec gaz?? wedlug mnie sie jednak nie oplaca.
pozdrawiam
maciek

kuba 

Auto: I nie ma Forda, nic już ni ma...
Wysłany: |28 Kwi 2005|, 2005 16:16   

Struna sa takie parowniki. U wuja w Safrance właśnie tak się dzialo że dostawał wodę z gazem i auto głupiało.

GrzesPi
[Usunięty]

Wysłany: |28 Kwi 2005|, 2005 17:20   

Jeśli uchodzi płyn i nie jest to spowodowane nieszczelnością układu chłodzenia Tzn. płyn nie wycieka z przewodów ani z innych miejsc które można by było zaobserwować to:
a) dostaje się do oleju (uszkodzona uszczelka bądź pęknięta głowica), trzeba mu się przyjżeć, zobaczyć czy nie zmienia się jego poziom,
b) dostaje się do cylindrów i jest spalany (również uszkodzona uszczelka bądź pęknięta głowica) a widać to na świecach - dziwny gróby nagar np. na jednej ze świeczek, biały dym z wydechu, nierówna praca silnika.
Dodatkowo zapowietrzanie się układu i powstawanie ciśnienia (twarde węże), wyganianie płynu przez korek zbiornika wyrównawczego, ale w przypadku który opisuję dodatkowe objawy ie zaistniały. Dodam dla pociesznia że była to uszczelka pod głowicą i płyn dostawał się do komory spalania - ad. b).

Pozdrawiam - powodzenia.

Rafał A.(antek) 

Auto: Mondeo
Wysłany: |28 Kwi 2005|, 2005 17:58   

mmmk instalacje gazowa sie serwisuje jak całe auto, tyle ze w polsce nikt o tym nie pamieta. @ jak mechanik zle ci zrobi auto to tez sa problemy, to smo sie tyczy gazu a jak zerobi dobrze to nie ( to samo sie tyczy gazu) sam samochod moze sie rowniez psuc i denerwowac to nie jest argument. KOszt serwisu lpg jest znikomy i zwraca sie po 1000 km no 2000 nawet czyli u mnie po 1 miesiacu
http://tinyurl.com/qhaqjsk

mmmk
[Usunięty]

Wysłany: |28 Kwi 2005|, 2005 19:04   

no mnie to nie przekonuje. mam zle doswiadczenia z gazem. jedno to racja cena z dzisiaj u mnie: gaz 1,77 benzyna 4,01. jest spora roznica :roll: tylko czy to jest warte tej zabawy? wedlug mnie nie ale jak zawsze powtarzam ja jezdze niewiele.
pozdrawiam
maciek

VIK 
KR673YV

Auto: BMW E38
Wysłany: |28 Kwi 2005|, 2005 20:13   

kupiłem raz buty (tanie były)
popękały
(bo nie wypastowałem przed deszczem),
wyrzuciłem
w życiu nie kupię butów
nie dużo chodzę

grzegorz x
[Usunięty]

Wysłany: |28 Kwi 2005|, 2005 20:23   

i to jest dobre porownanie--

gaz jest tanszy--jesli zalozy sie dobrze i dobra instalacje to zwraca sie bardzo szybko i koszt jazdy jest 50% benzyny--a najlepiej zeby sie nie zuzywalo auto to trzeba by je postawic i niech sobie stoi i rdzewieje(i tak je szlag wczesniej czy pozniej trafi)...

marcys
[Usunięty]

Wysłany: |30 Kwi 2005|, 2005 09:47   

VIK to było doooobre: :D opadła mi szczęka i potoczyła sie pod kaloryfer :lol: :lol: :lol:

gaz rulez. jakbym mial teraz karmic swoje 2.0 benia to bylby teraz placz i zgrzytanie zebów! a ze jezdze niewiele to fakt. bez gazowni wogole bym nie jezdzil.

Odpowiedz do tematu