$reply_topic_back Ford Scorpio Team :: Zobacz temat - Bezowocna wycieczka po Scorpio do Chrzanowa
Ford Scorpio Team Strona Główna Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Bezowocna wycieczka po Scorpio do Chrzanowa
Autor Wiadomość
maross442
[Usunięty]

Wysłany: |21 Paź 2007|, 2007 20:11   Bezowocna wycieczka po Scorpio do Chrzanowa

Witam ! W czwartek zobaczyłem takiego Scorpiaka na otomoto , po konsultacjach ze znajomym postanowiliśmy się przejechać go zobaczyć a że w Piątek wyjeżdzałem do Krakowa
była ku temu okazja bo autko było z Chrzanowa . Było to mk2 1992 Ghia złote zagazowane 2.0 DOHC w sedanie z jasnym wnętrzem za 4000zł , liczyłem się z tym że autko trzeba sprawdzić
i nie wierzyć zapewnieniom przyjemnego właściciela Scorpio że naprawdę wszystko jest z nim o.k zabraliśmy ze sobą naszego znajomego , który wiedzę na temat Scorpio ma większą niż nie jeden , bo jeżdzi Scorpiakami i je naprawia więc zna je jak własną kieszeń . No dobra sprawdziliśmy gościa czy nie jedziemy po padlinę na kółkach i czy jak dojedziemy to Scorpio jeszcze będzie . Jechaliśmy doi tego Chrzanowa z przeświadczeniem że go weżmiemy , ja dopuszczałem myśl że na miejscu może coś wyskoczyć . Właściciel (młody łysy lekki "dresik" ale bardzo miły) zaprowadził nas na parking gdzie stała ta "księżniczka" , było już troszeczkę pod wieczór ale autko wizualnie było o.k , przejdźmy dalej : wnętrze , no tu już zaczęły się schody , jasna tapicerka brudna jak nie wiem co , deska rozdzielcza zle złożona (właściciel tunningowiec chciał założyć białe tarcze zegarów ale mu się nie udało i żle poskładał deskę ale to szczegół rzecz do zrobienia , tak samo tapicerka - porządnie przeprać i o.k , ale fotel kierowcy (oparcie opadnięte niczym w low riderze też do roboty no ale żeby w Ghii były ręcznie ustawianie fotela???) odpalenie i dwa zonki : 1) gaz do regulacji bo przykręcony na maksa i auto jeżdzone na Pb bo na gazie się nie dało 2) dospawana sportowa końcówka (do wymiany ) , auto nie chodziło fajnie tylko "pierdziało" , przez co wrażenia osłuchowe były kiepskie , ale dobra krótka rozmowa ze znajomym że wszystko da się zrobić i ..... jazda próbna: auto twarde , nie wygodne (sportowa zawiecha - niestety do wymiany) trzecia rzecz : zepsuty ABS , to wszystko składając w całość przyczyniło się że chyba go nie weżmiemy ale pogadaliśmy chwile ze znajomym , że w sumie warto go wziąć i zrobić te niedoróbki tylko trzeba urwać z ceny , zdecydowana rozmowa z chłopakiem : było 4000zł , mieliśmy tyle , urwie pan 500zł bierzemy i zrobimy go sobie , gdzie tam , koleś nie chciał słyszeć o obniżce (choć przejechaliśmy tyle km z kasą i zaangażowaliśmy znajomego żeby sprawdził auto i ew. odprowadził nasze mk1 do domu ) Twierdził że sprzeda za 4k no i sprzedał , załowałem z początku ale teraz nie żałuję
znajdzie się jakiegoś co będzie miał troszeczkę mniej tych nie doróbek a właściciel jak się go podejdzie zejdzie z ceny . Tu macie foto: (wizualnie ładny tylko to co powyżej do roboty)
http://www.fotosik.pl/pok...81db837492.html
http://www.fotosik.pl/pok...6f1eec8a12.html
http://www.fotosik.pl/pok...e4a587de13.html
http://www.fotosik.pl/pok...a856a21dbd.html
http://www.fotosik.pl/pok...1ee4dcfb45.html
http://www.fotosik.pl/pok...f28f77a7aa.html
http://www.fotosik.pl/pok...64ce4b3431.html
A tu opis z allegro :
FORD SCORPIO 1992 ROK 2.0 BENZYNA + GAZ

AUTO W 2004 SPROWADZONE Z AUSTRII

INSTALACJA GAZOWA 3 LATA

WSZYSTKO SPRAWNE 100%

WYPOSAŻENIE:

WSPOMAGANIE KIEROWNICY
ABS
ELEKTRYCZNE SZYBY X 4
ELEKTRYCZNE LUSTERKA
CANTRALNY ZAMEK Z PILOTA
KOMPUTER POKŁADOWY
TEMPOMAT
SZYBERDACH
ALUFELGI
LAKIER METALIK
WELUROWA TAPICERKA
DODATKI DREWNIANE
STAN BDB

Rok produkcji 1992
Przebieg [w km] 205000
Pojemność silnika [w cm3] 2000
Moc silnika [w KM] 120
Skrzynia biegów Manualna
Rodzaj paliwa Benzyna + LPG
Typ Sedan/Limuzyna
Liczba drzwi 4/5
Kolor Złoty
Stan Używany
Uszkodzony Nie

Wyposażenie ABS, Alufelgi, Centralny zamek, Elektryczne lusterka, Elektryczne szyby, Immobilizer, Komputer pokładowy, Lakier metallic, Szyberdach, Tempomat, Wspomaganie kierownicy
Informacje dodatkowe Bezwypadkowy, Sprowadzony, Zarejestrowany w Polsce

Miszcz 
2.0 Team

Auto: '94, 2.0 DOHC EFI, lift., without lpg
Wysłany: |21 Paź 2007|, 2007 20:26   

A ja widzę, że przód był na pewno malowany :)

I w ogóle jakaś dziwna ta Ghia... :wink:

Tel. 697-977-363
Pozdrawiam, Piotr.

Stefen
[Usunięty]

Wysłany: |21 Paź 2007|, 2007 20:28   

Ładnie się prezentuje ta maszynka :)

maross442, ile tu już właściwie szukasz tego auta, z pół roku?? Chcesz dac sporą kasę za auto wiec pogadaj z chłopakami z forum którzy maja mk2 może Ci sprzedają swoje.

A co do tego auta to nierozumień czego go nie zabrałeś, bo miał parę pierdołek do zrobienia??auto ma już 15 lat i nie można wymagać od niego żeby było jak z fabryki. Jak ja bym zraził sie każdym najmniejszym szczególikiem kiedy kupowałem wieloryba pewnie bym go nie kupił ale kupiłem go bo miał wypas a resztę już prawie doprowadziłem do takiego stanu w jakim powinno byc i jestem zadowolony. Wiec Ty tez może kup auto za trochę mniej kasy i doprowadź go do takiego stanu w jakim chcesz żeby był.

maross442
[Usunięty]

Wysłany: |21 Paź 2007|, 2007 20:28   

Miszcz napisał/a:
I w ogóle jakaś dziwna ta Ghia... :wink:

no dziwna dziwna , chciałem ją brać za 3500 gotówką , nie chciał nie płacze bo nie muszę jej robić :P

[ Dodano: 2007-10-21, 20:31 ]
Stefen napisał/a:
A co do tego auta to nierozumień czego go nie zabrałeś, bo miał parę pierdołek do zrobienia??

Jak nie ??? Chciałem brać ale koleś nie chciał nawet setki opuścić a było trochę do roboty : nowy tłumik,zawiecha , abs , czyszczenie wnętrza ......

mmmk
[Usunięty]

Wysłany: |21 Paź 2007|, 2007 20:31   

fotele reczne moga byc w ghii a w mk2 to juz prawie norma. a co do kasy jhak sprzedwcy bylo szkoda 500 zl to niech sie z tym meczy kolejne kilka lat. zycie go nauczy 8)

maross442
[Usunięty]

Wysłany: |21 Paź 2007|, 2007 20:34   

Stefen napisał/a:
cesz dac sporą kasę za auto wiec pogadaj z chłopakami z forum którzy maja mk2 może Ci sprzedają swoje.

jestem otwarty na dobre propozycje , czemu nie :)

Stefen
[Usunięty]

Wysłany: |21 Paź 2007|, 2007 20:37   

tylko w FST jest mało mk2 w 2.0 i z wypasem

bierz mojego cossa, jak się tata nauczy oszczędnie jeździć to mu po mieście spali 15l/100km, opłaty takie same jak za 2.0 auto z wypasem i ogólnie wszytko ok,a co do ceny to dołożysz do tamtych 10 patoli i jest Twoje ;)
Ostatnio zmieniony przez Stefen |21 Paź 2007|, 2007 20:40, w całości zmieniany 1 raz  

maross442
[Usunięty]

Wysłany: |21 Paź 2007|, 2007 20:37   

Cytat:
Wiec Ty tez może kup auto za trochę mniej kasy i doprowadź go do takiego stanu w jakim chcesz żeby był.

A powyżej co innego napisałem - chciałem kupić , nie chciał ......
i tu na to dobry cytat kolegi Mmmk :
mmmk napisał/a:
a co do kasy jhak sprzedwcy bylo szkoda 500 zl to niech sie z tym meczy kolejne kilka lat. zycie go nauczy 8)

[ Dodano: 2007-10-21, 20:38 ]
Stefen napisał/a:
tylko w FST jest mało mkk2 w 2.0 i z wypasem

może być 2.9 zagazowane :-D

Stefen
[Usunięty]

Wysłany: |21 Paź 2007|, 2007 20:41   

maross442 napisał/a:

bierz mojego cossa, jak się tata nauczy oszczędnie jeździć to mu po mieście spali 15l/100km, opłaty takie same jak za 2.0 auto z wypasem i ogólnie wszytko ok,a co do ceny to dołożysz do tamtych 10 patoli i jest Twoje ;)

__Robert__ 
FST Member

Auto: Nie ma Forda
Wysłany: |21 Paź 2007|, 2007 20:43   Re: Bezowocna wycieczka po Scorpio do Chrzanowa

[quote="maross442"] Twierdził że sprzeda za 4k no i sprzedał , załowałem z początku ale teraz nie żałuję.

Ale on go chyba sprzedał za te 4000 PLN.

[ Dodano: 2007-10-21, 20:45 ]
Stefen napisał/a:
maross442 napisał/a:

Stefen co Ty wygadujesz jakie opłaty takie same, przecierz Ty masz 2,9.
Opel Omega 2.0 16V Caravan 1998 + LPG
jest
Citroen C5 X7 2.0 16V 140 KM 2008 + LPG

Pozdrawiam
Robert

maross442
[Usunięty]

Wysłany: |21 Paź 2007|, 2007 20:47   

__Robert__ napisał/a:
Ale on go chyba sprzedał za te 4000 PLN.

a nie wiem za ile (niby już go nie ma na alledrogo , ale wiesz : jak podjedzie jakiś łeb napalony to podejrzewam że by go wziął w ciemno za 4k nie bacząc na to że jednak trochę trzeba włożyć :)

Słoniu 
Zwany Pawłem

Auto: Mondeo '96 2,0 zetec ghia kombi
Wysłany: |21 Paź 2007|, 2007 21:28   

o blizniak mojego..... :-d szczerze jak Tritan sprzedawał mi krokodyla a było to jakieś 3 m-ce temu to ten był już na otomoto z wyższą ceną jak pamietam i jakoś cały czas sie z nim koleś buja wiec pewnie jak jeszcze nie zejdzie z ceny to sie pobuja dalej....
Ostatnio zmieniony przez Słoniu |21 Paź 2007|, 2007 21:32, w całości zmieniany 1 raz  

maross442
[Usunięty]

Wysłany: |21 Paź 2007|, 2007 21:32   

Słoniu napisał/a:
o blizniak mojego..... :-d

i pewnie bym tego bliżniaka miał gdyby koleś zszedł z ceny bo było co w nim robić :-d Stałby sobie teraz złoty u znajomego w garażu i sie szykował ;)

grzechu913 

Auto: Audi a4b9
Wysłany: |21 Paź 2007|, 2007 21:42   

widzialem tego goscia jak jezdzil tym skorpionem jak sie nie myle to jakis sportowy wydech mial bo ryczal troche

maross442
[Usunięty]

Wysłany: |21 Paź 2007|, 2007 21:51   

grzechu913 napisał/a:
jak sie nie myle to jakis sportowy wydech mial bo ryczal troche

końcówke samą miał , lipa do wymiany
Ostatnio zmieniony przez maross442 |21 Paź 2007|, 2007 21:52, w całości zmieniany 1 raz  

Odpowiedz do tematu