|
Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio
|
|
Bezowocna wycieczka po Scorpio do Chrzanowa |
| Autor |
Wiadomość |
maross442 [Usunięty]
|
Wysłany: |21 Paź 2007|, 2007 20:11 Bezowocna wycieczka po Scorpio do Chrzanowa
|
|
|
Witam ! W czwartek zobaczyłem takiego Scorpiaka na otomoto , po konsultacjach ze znajomym postanowiliśmy się przejechać go zobaczyć a że w Piątek wyjeżdzałem do Krakowa
była ku temu okazja bo autko było z Chrzanowa . Było to mk2 1992 Ghia złote zagazowane 2.0 DOHC w sedanie z jasnym wnętrzem za 4000zł , liczyłem się z tym że autko trzeba sprawdzić
i nie wierzyć zapewnieniom przyjemnego właściciela Scorpio że naprawdę wszystko jest z nim o.k zabraliśmy ze sobą naszego znajomego , który wiedzę na temat Scorpio ma większą niż nie jeden , bo jeżdzi Scorpiakami i je naprawia więc zna je jak własną kieszeń . No dobra sprawdziliśmy gościa czy nie jedziemy po padlinę na kółkach i czy jak dojedziemy to Scorpio jeszcze będzie . Jechaliśmy doi tego Chrzanowa z przeświadczeniem że go weżmiemy , ja dopuszczałem myśl że na miejscu może coś wyskoczyć . Właściciel (młody łysy lekki "dresik" ale bardzo miły) zaprowadził nas na parking gdzie stała ta "księżniczka" , było już troszeczkę pod wieczór ale autko wizualnie było o.k , przejdźmy dalej : wnętrze , no tu już zaczęły się schody , jasna tapicerka brudna jak nie wiem co , deska rozdzielcza zle złożona (właściciel tunningowiec chciał założyć białe tarcze zegarów ale mu się nie udało i żle poskładał deskę ale to szczegół rzecz do zrobienia , tak samo tapicerka - porządnie przeprać i o.k , ale fotel kierowcy (oparcie opadnięte niczym w low riderze też do roboty no ale żeby w Ghii były ręcznie ustawianie fotela???) odpalenie i dwa zonki : 1) gaz do regulacji bo przykręcony na maksa i auto jeżdzone na Pb bo na gazie się nie dało 2) dospawana sportowa końcówka (do wymiany ) , auto nie chodziło fajnie tylko "pierdziało" , przez co wrażenia osłuchowe były kiepskie , ale dobra krótka rozmowa ze znajomym że wszystko da się zrobić i ..... jazda próbna: auto twarde , nie wygodne (sportowa zawiecha - niestety do wymiany) trzecia rzecz : zepsuty ABS , to wszystko składając w całość przyczyniło się że chyba go nie weżmiemy ale pogadaliśmy chwile ze znajomym , że w sumie warto go wziąć i zrobić te niedoróbki tylko trzeba urwać z ceny , zdecydowana rozmowa z chłopakiem : było 4000zł , mieliśmy tyle , urwie pan 500zł bierzemy i zrobimy go sobie , gdzie tam , koleś nie chciał słyszeć o obniżce (choć przejechaliśmy tyle km z kasą i zaangażowaliśmy znajomego żeby sprawdził auto i ew. odprowadził nasze mk1 do domu ) Twierdził że sprzeda za 4k no i sprzedał , załowałem z początku ale teraz nie żałuję
znajdzie się jakiegoś co będzie miał troszeczkę mniej tych nie doróbek a właściciel jak się go podejdzie zejdzie z ceny . Tu macie foto: (wizualnie ładny tylko to co powyżej do roboty)
http://www.fotosik.pl/pok...81db837492.html
http://www.fotosik.pl/pok...6f1eec8a12.html
http://www.fotosik.pl/pok...e4a587de13.html
http://www.fotosik.pl/pok...a856a21dbd.html
http://www.fotosik.pl/pok...1ee4dcfb45.html
http://www.fotosik.pl/pok...f28f77a7aa.html
http://www.fotosik.pl/pok...64ce4b3431.html
A tu opis z allegro :
FORD SCORPIO 1992 ROK 2.0 BENZYNA + GAZ
AUTO W 2004 SPROWADZONE Z AUSTRII
INSTALACJA GAZOWA 3 LATA
WSZYSTKO SPRAWNE 100%
WYPOSAŻENIE:
WSPOMAGANIE KIEROWNICY
ABS
ELEKTRYCZNE SZYBY X 4
ELEKTRYCZNE LUSTERKA
CANTRALNY ZAMEK Z PILOTA
KOMPUTER POKŁADOWY
TEMPOMAT
SZYBERDACH
ALUFELGI
LAKIER METALIK
WELUROWA TAPICERKA
DODATKI DREWNIANE
STAN BDB
Rok produkcji 1992
Przebieg [w km] 205000
Pojemność silnika [w cm3] 2000
Moc silnika [w KM] 120
Skrzynia biegów Manualna
Rodzaj paliwa Benzyna + LPG
Typ Sedan/Limuzyna
Liczba drzwi 4/5
Kolor Złoty
Stan Używany
Uszkodzony Nie
Wyposażenie ABS, Alufelgi, Centralny zamek, Elektryczne lusterka, Elektryczne szyby, Immobilizer, Komputer pokładowy, Lakier metallic, Szyberdach, Tempomat, Wspomaganie kierownicy
Informacje dodatkowe Bezwypadkowy, Sprowadzony, Zarejestrowany w Polsce |
|
|
|
 |
Miszcz
2.0 Team

Auto: '94, 2.0 DOHC EFI, lift., without lpg
|
Wysłany: |21 Paź 2007|, 2007 20:26
|
|
|
A ja widzę, że przód był na pewno malowany
I w ogóle jakaś dziwna ta Ghia... |
_________________ Jest:
- Scorpio '94 2.0 EFI DOHC,NO LPG
- Sierra '91 2.0 EFI DOHC+LPG+BLOS
Tel. 697-977-363
Pozdrawiam, Piotr. |
|
|
|
 |
Stefen [Usunięty]
|
Wysłany: |21 Paź 2007|, 2007 20:28
|
|
|
Ładnie się prezentuje ta maszynka
maross442, ile tu już właściwie szukasz tego auta, z pół roku?? Chcesz dac sporą kasę za auto wiec pogadaj z chłopakami z forum którzy maja mk2 może Ci sprzedają swoje.
A co do tego auta to nierozumień czego go nie zabrałeś, bo miał parę pierdołek do zrobienia??auto ma już 15 lat i nie można wymagać od niego żeby było jak z fabryki. Jak ja bym zraził sie każdym najmniejszym szczególikiem kiedy kupowałem wieloryba pewnie bym go nie kupił ale kupiłem go bo miał wypas a resztę już prawie doprowadziłem do takiego stanu w jakim powinno byc i jestem zadowolony. Wiec Ty tez może kup auto za trochę mniej kasy i doprowadź go do takiego stanu w jakim chcesz żeby był. |
|
|
|
 |
maross442 [Usunięty]
|
Wysłany: |21 Paź 2007|, 2007 20:28
|
|
|
| Miszcz napisał/a: | I w ogóle jakaś dziwna ta Ghia... |
no dziwna dziwna , chciałem ją brać za 3500 gotówką , nie chciał nie płacze bo nie muszę jej robić
[ Dodano: 2007-10-21, 20:31 ]
| Stefen napisał/a: | | A co do tego auta to nierozumień czego go nie zabrałeś, bo miał parę pierdołek do zrobienia?? |
Jak nie ??? Chciałem brać ale koleś nie chciał nawet setki opuścić a było trochę do roboty : nowy tłumik,zawiecha , abs , czyszczenie wnętrza ...... |
|
|
|
 |
mmmk [Usunięty]
|
Wysłany: |21 Paź 2007|, 2007 20:31
|
|
|
fotele reczne moga byc w ghii a w mk2 to juz prawie norma. a co do kasy jhak sprzedwcy bylo szkoda 500 zl to niech sie z tym meczy kolejne kilka lat. zycie go nauczy |
|
|
|
 |
maross442 [Usunięty]
|
Wysłany: |21 Paź 2007|, 2007 20:34
|
|
|
| Stefen napisał/a: | | cesz dac sporą kasę za auto wiec pogadaj z chłopakami z forum którzy maja mk2 może Ci sprzedają swoje. |
jestem otwarty na dobre propozycje , czemu nie |
|
|
|
 |
Stefen [Usunięty]
|
Wysłany: |21 Paź 2007|, 2007 20:37
|
|
|
tylko w FST jest mało mk2 w 2.0 i z wypasem
bierz mojego cossa, jak się tata nauczy oszczędnie jeździć to mu po mieście spali 15l/100km, opłaty takie same jak za 2.0 auto z wypasem i ogólnie wszytko ok,a co do ceny to dołożysz do tamtych 10 patoli i jest Twoje |
| Ostatnio zmieniony przez Stefen |21 Paź 2007|, 2007 20:40, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
maross442 [Usunięty]
|
Wysłany: |21 Paź 2007|, 2007 20:37
|
|
|
| Cytat: | | Wiec Ty tez może kup auto za trochę mniej kasy i doprowadź go do takiego stanu w jakim chcesz żeby był. |
A powyżej co innego napisałem - chciałem kupić , nie chciał ......
i tu na to dobry cytat kolegi Mmmk :
| mmmk napisał/a: | a co do kasy jhak sprzedwcy bylo szkoda 500 zl to niech sie z tym meczy kolejne kilka lat. zycie go nauczy |
[ Dodano: 2007-10-21, 20:38 ]
| Stefen napisał/a: | | tylko w FST jest mało mkk2 w 2.0 i z wypasem |
może być 2.9 zagazowane |
|
|
|
 |
Stefen [Usunięty]
|
Wysłany: |21 Paź 2007|, 2007 20:41
|
|
|
| maross442 napisał/a: | może być 2.9 zagazowane |
bierz mojego cossa, jak się tata nauczy oszczędnie jeździć to mu po mieście spali 15l/100km, opłaty takie same jak za 2.0 auto z wypasem i ogólnie wszytko ok,a co do ceny to dołożysz do tamtych 10 patoli i jest Twoje |
|
|
|
 |
__Robert__
FST Member

Auto: Nie ma Forda
|
Wysłany: |21 Paź 2007|, 2007 20:43 Re: Bezowocna wycieczka po Scorpio do Chrzanowa
|
|
|
[quote="maross442"] Twierdził że sprzeda za 4k no i sprzedał , załowałem z początku ale teraz nie żałuję.
Ale on go chyba sprzedał za te 4000 PLN.
[ Dodano: 2007-10-21, 20:45 ]
| Stefen napisał/a: | | maross442 napisał/a: | może być 2.9 zagazowane |
Stefen co Ty wygadujesz jakie opłaty takie same, przecierz Ty masz 2,9. |
_________________ Był
Ford Scorpio 2.0 OHC + LPG
był
Opel Omega 2.0 16V Caravan 1998 + LPG
jest
Citroen C5 X7 2.0 16V 140 KM 2008 + LPG
Pozdrawiam
Robert |
|
|
|
 |
maross442 [Usunięty]
|
Wysłany: |21 Paź 2007|, 2007 20:47
|
|
|
| __Robert__ napisał/a: | | Ale on go chyba sprzedał za te 4000 PLN. |
a nie wiem za ile (niby już go nie ma na alledrogo , ale wiesz : jak podjedzie jakiś łeb napalony to podejrzewam że by go wziął w ciemno za 4k nie bacząc na to że jednak trochę trzeba włożyć |
|
|
|
 |
Słoniu
Zwany Pawłem

Auto: Mondeo '96 2,0 zetec ghia kombi
|
Wysłany: |21 Paź 2007|, 2007 21:28
|
|
|
o blizniak mojego..... szczerze jak Tritan sprzedawał mi krokodyla a było to jakieś 3 m-ce temu to ten był już na otomoto z wyższą ceną jak pamietam i jakoś cały czas sie z nim koleś buja wiec pewnie jak jeszcze nie zejdzie z ceny to sie pobuja dalej.... |
| Ostatnio zmieniony przez Słoniu |21 Paź 2007|, 2007 21:32, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
maross442 [Usunięty]
|
Wysłany: |21 Paź 2007|, 2007 21:32
|
|
|
| Słoniu napisał/a: | o blizniak mojego..... |
i pewnie bym tego bliżniaka miał gdyby koleś zszedł z ceny bo było co w nim robić Stałby sobie teraz złoty u znajomego w garażu i sie szykował |
|
|
|
 |
grzechu913

Auto: Audi a4b9
|
Wysłany: |21 Paź 2007|, 2007 21:42
|
|
|
| widzialem tego goscia jak jezdzil tym skorpionem jak sie nie myle to jakis sportowy wydech mial bo ryczal troche |
_________________ Bylo scorpio 2.0 16V 95r LPG |
|
|
|
 |
maross442 [Usunięty]
|
Wysłany: |21 Paź 2007|, 2007 21:51
|
|
|
| grzechu913 napisał/a: | | jak sie nie myle to jakis sportowy wydech mial bo ryczal troche |
końcówke samą miał , lipa do wymiany |
| Ostatnio zmieniony przez maross442 |21 Paź 2007|, 2007 21:52, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Copyright © by Ford Scorpio Team |