|
Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio
|
|
Wybite tuleje NIEWYMIENNE? |
| Autor |
Wiadomość |
1Bodzio

Auto: 2002 chrysler 300m 3,5 V6 LPG
Pomógł: 25 razy Wiek: 66 Dołączył: 17 Kwi 2006 Skąd: Sobótka
|
Wysłany: |30 Cze 2007|, 2007 21:24
|
|
|
| lago napisał/a: | zeby wyciagnac NIVOmat i wprasowac prasa nowa tuleje, trzeba odkrecic polos z mostu, scisnac sprezyne sciskami, powyzywac, odkrecic drazek reakcyjny zeby maxymalnie opuscic wahacz i dopiero ta paskuda wychodzi, wiec moze nie byc kolorowo
Efekt ? nie stuka |
A co Ty znowu opowiadasz? Wystarczy odkręcic amorek z gornego mocowania, unieśc auto podnośnikiem kolumnowym, zdjąc koło dla wygody, odkręcic dolne mocowanie amora, przekręcic amorek o 90 stopni - wtedy mocowanie wyjdzie z wahacza na wysarczającą długośc. Następnie imadło maszynowe na stołek, dobrane dwa kawałki rurki i wyciskamy starą tulejkę. Potem smarujemy mydłem nową tulejkę i spokojnie wciskamy ją tymże imadłem. Po wciśnięciu montujemy wszystko w kolejności odwrotnej. Mi zeszło 1,5 godzinki na stronę. |
_________________ Pozdrawiam 1Bodzio
Auto DWR 73356 |
|
|
|
 |
do cent [Usunięty]
|
Wysłany: |6 Wrz 2007|, 2007 18:35
|
|
|
mam pytanie do znawcow tematu czy to pod tym linkiem bedzie pasic do mojego bo nie jestem pewny bo daty sa do rocznika 94?
http://www.tedgum.pl/pl/k...CORPIO/EWT.html
i czy te 3 elementy wymieniac bo szczerze nie wiem co to tuleja kolyski tylnego zawieszenia i gdzie owa sie miesci? |
|
|
|
 |
1Bodzio

Auto: 2002 chrysler 300m 3,5 V6 LPG
Pomógł: 25 razy Wiek: 66 Dołączył: 17 Kwi 2006 Skąd: Sobótka
|
Wysłany: |6 Wrz 2007|, 2007 20:36
|
|
|
| To co jest na tym linku to nie to. Wejdź w kakalog on line. wybierz ford, scorpio a potem pozycję amrtyzatory tylne. |
_________________ Pozdrawiam 1Bodzio
Auto DWR 73356 |
|
|
|
 |
do cent [Usunięty]
|
Wysłany: |7 Wrz 2007|, 2007 15:46
|
|
|
sory tak sie zaczytalem ze nie zauwazylem ze to o tulejach tu jest a mi chodzi o gumy do wachaczy
[ Dodano: 2007-11-21, 19:10 ]
odswierze posta i zapytam czy te tuleje ktore sa na tedgumie do nivo beda pasowaly do zwyklych amorow bo nie wiem jakie mam w sumie, wiem tylko ze roznia sie gruboscia ale nie mam jak porownac bo widze tylko moje w aucie a moze ktos zna srednice nivo i zwyklych
i pytanie numer 2 gdzie to badziewie powinno sie znajdowac to z linku http://www.tedgum.pl/pl/k...YLNEGO-L=P.html |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Copyright © by Ford Scorpio Team |