$reply_topic_back Ford Scorpio Team :: Zobacz temat - Wybite tuleje NIEWYMIENNE?
Ford Scorpio Team Strona Główna Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Wybite tuleje NIEWYMIENNE?
Autor Wiadomość
1Bodzio 

Auto: 2002 chrysler 300m 3,5 V6 LPG
Wysłany: |30 Cze 2007|, 2007 21:24   

lago napisał/a:
zeby wyciagnac NIVOmat i wprasowac prasa nowa tuleje, trzeba odkrecic polos z mostu, scisnac sprezyne sciskami, powyzywac, odkrecic drazek reakcyjny zeby maxymalnie opuscic wahacz i dopiero ta paskuda wychodzi, wiec moze nie byc kolorowo

Efekt ? nie stuka

A co Ty znowu opowiadasz? Wystarczy odkręcic amorek z gornego mocowania, unieśc auto podnośnikiem kolumnowym, zdjąc koło dla wygody, odkręcic dolne mocowanie amora, przekręcic amorek o 90 stopni - wtedy mocowanie wyjdzie z wahacza na wysarczającą długośc. Następnie imadło maszynowe na stołek, dobrane dwa kawałki rurki i wyciskamy starą tulejkę. Potem smarujemy mydłem nową tulejkę i spokojnie wciskamy ją tymże imadłem. Po wciśnięciu montujemy wszystko w kolejności odwrotnej. Mi zeszło 1,5 godzinki na stronę. :) :)

do cent
[Usunięty]

Wysłany: |6 Wrz 2007|, 2007 18:35   

mam pytanie do znawcow tematu czy to pod tym linkiem bedzie pasic do mojego bo nie jestem pewny bo daty sa do rocznika 94?
http://www.tedgum.pl/pl/k...CORPIO/EWT.html
i czy te 3 elementy wymieniac bo szczerze nie wiem co to tuleja kolyski tylnego zawieszenia i gdzie owa sie miesci?

1Bodzio 

Auto: 2002 chrysler 300m 3,5 V6 LPG
Wysłany: |6 Wrz 2007|, 2007 20:36   

To co jest na tym linku to nie to. Wejdź w kakalog on line. wybierz ford, scorpio a potem pozycję amrtyzatory tylne.

do cent
[Usunięty]

Wysłany: |7 Wrz 2007|, 2007 15:46   

sory tak sie zaczytalem ze nie zauwazylem ze to o tulejach tu jest a mi chodzi o gumy do wachaczy

[ Dodano: 2007-11-21, 19:10 ]
odswierze posta i zapytam czy te tuleje ktore sa na tedgumie do nivo beda pasowaly do zwyklych amorow bo nie wiem jakie mam w sumie, wiem tylko ze roznia sie gruboscia ale nie mam jak porownac bo widze tylko moje w aucie a moze ktos zna srednice nivo i zwyklych

i pytanie numer 2 gdzie to badziewie powinno sie znajdowac to z linku http://www.tedgum.pl/pl/k...YLNEGO-L=P.html

Odpowiedz do tematu