|
wymiana deski rozdzielczej |
| Autor |
Wiadomość |
Struna

Auto: XC90 2.9 biTurbo
Pomógł: 264 razy Wiek: 47 Dołączył: 22 Kwi 2004 Skąd: Kraków/Skawina
|
Wysłany: |3 Cze 2007|, 2007 13:24
|
|
|
| Miszcz napisał/a: | To fakt, komora silnika jest pojemna | kosztem miejsca wewnątrz auta |
_________________ www.gcstuning.pl
Chiptuning, Hamownia, Serwis/Wyłączanie DPF/FAP, Strojenie LPG, AFR |
|
|
|
 |
Miszcz
2.0 Team

Auto: '94, 2.0 DOHC EFI, lift., without lpg
Pomógł: 4 razy Wiek: 38 Dołączył: 15 Lip 2006 Skąd: Zd-Wola / Łódź
|
Wysłany: |3 Cze 2007|, 2007 13:31
|
|
|
| Struna napisał/a: | | Miszcz napisał/a: | To fakt, komora silnika jest pojemna | kosztem miejsca wewnątrz auta |
Jak jest rozstaw osi mniejszy, to nie ma bata: musi być mniej miejsca |
_________________ Jest:
- Scorpio '94 2.0 EFI DOHC,NO LPG
- Sierra '91 2.0 EFI DOHC+LPG+BLOS
Tel. 697-977-363
Pozdrawiam, Piotr. |
|
|
|
 |
Cossi86 [Usunięty]
|
Wysłany: |3 Cze 2007|, 2007 16:54
|
|
|
| Sierra super auto |
|
|
|
 |
gufer-posepny

Auto: M 120d
Pomógł: 104 razy Wiek: 45 Dołączył: 08 Sie 2007 Skąd: Katowice
|
Wysłany: |12 Sie 2007|, 2007 09:59
|
|
|
| Troszkę temat odświeżę . ( może mnie nie zatłuką za to ) . Od tygodnia mam MK1 . Niestety biedak mam za sobą wiele przeżyć ( podłoga od spodu mówi wszystko ) . Liczne spotkania z mechanikami i elektrykami od 7 boleści i po 4 piwach . W remont włożę tyle samo ile za niego dałem ale nic . Do tematu : muszę wyciąć z instalacji "ciała obce" jakieś automatyczne światła mijania , zobaczyć tunele nawiewu . Widziałem temat pod tytułem MK1 i automatyczne domykanie szyb . Tam jest góra deski cała zdjęta . Jak to rozkręcić ? Zegary to pikuś bo miałem GRANADĘ to wprawę mam . |
_________________ W nocy wszystko jest czarne . |
|
|
|
 |
Boni

Auto: VW T4 '92 2.5 LPG
|
Wysłany: |12 Sie 2007|, 2007 23:08
|
|
|
Odkręcasz ramkę zew. zegarów i przycisków (dwie śruby u góry i u dołu, wkręcane od dołu), ściągasz ramkę ale ostrożnie odpinasz 2 boczne lampki, bo jak wyłamiesz oprawki to kanał. Na siłę ale z wyczuciem wyciągasz mały nawiew po lewej, pod nim śruba chyba jedna, gdzieś w okolicy reg. nawiewów też śruba, tak samo ale jeszcze ostrożniej ściągasz długą listwę z nawiewami po prawej pod nią chyba 4 śruby, i po 2 śruby na bokach od strony drzwi. I to chyba wszystkie, próbujesz podnosić górę w górę, jak gdzieś trzyma to jest tam śruba o której zapomniałem Jak uda się lekko unieść, to ciągniesz to siebie, żeby wyrwać z listew zatrzaskowych pod szybą. Składanie odwrotnie, tylko trzeba trochę wprawy co do pierwszej operacji, tj. wepchnięcia tego kawału dechy pod szybę, żeby się zatrzasnęła. |
_________________ http://bs-blog.clouds-forge.eu |
|
|
|
 |
gufer-posepny

|
Wysłany: |13 Sie 2007|, 2007 09:09
|
|
|
| Dzięki wielkie . Dziś akcja usuwanie obcych ciał i patentów . No i zagadka czemu radio wyłączyło sie . Dzięki . |
|
|
|
 |
Boni

Auto: VW T4 '92 2.5 LPG
|
Wysłany: |13 Sie 2007|, 2007 10:19
|
|
|
Ramka radia w Ghia i dół to jest jeszcze fajniejsze zagadnienie niż góra |
_________________ http://bs-blog.clouds-forge.eu |
|
|
|
 |
gufer-posepny

|
Wysłany: |19 Sie 2007|, 2007 12:40
|
|
|
Cóż .... zdjąłem deskę ( lampki już były połamane i przepalone ) . To co moje gałki zarejestrowały to dawka na 2 zawały . takie modyfikacje . Ale pomogło niezwykle momentalnie powymieniałem żarówki wyczyściłem zegary . Znalazłem wzmacniacz . Niestety jeden kanał spalony jest i czeka go naprawa .
No właśnie radia nie udało mi się zdemontować . Metoda na 2 szprychy w kształcie U zawiodła . Gdzieś z tyłu jest trzymane chyba . Radio jest chyba przez wzmacniacz zasilane , nie badałem tego jeszcze . |
|
|
|
 |
|
|