|
Jakie tarcze na przod i klocki do Cossa oczatego?? |
| Autor |
Wiadomość |
Boni

Auto: VW T4 '92 2.5 LPG
|
Wysłany: |9 Sie 2007|, 2007 20:27
|
|
|
Delikatnie hamować. Ja przez pierwszy 1000km staram się hamować tak dwa razy delikatniej niż normalnie, jeździć po emerycku, przewidywać sytuację na drodze itd. Ci co olewają zasady i zalecenia producenta i depczą nowe tarcze na maksa, to przeważnie zawsze im się trafiają jakieś takie słabe, które się gną i w ogóle A mi nie wiedzieć czemu jeszcze żadne, nowe czy stare, tarcze się przez 10 lat nie pogięły, chociaż czasem dymiło się z nich nieco... |
_________________ http://bs-blog.clouds-forge.eu |
|
|
|
 |
cosin [Usunięty]
|
Wysłany: |10 Sie 2007|, 2007 09:21
|
|
|
| Tak jak Boni napisał... hamować delikatnie (odpowiednio wczesniej) przez pierwsze kilkaset km. Jak nie dotrzesz dobrze tarcz to jest duze prawdopodobienstwo zagladania pozniej do postów typu: fajera telepie, szarpie przy hamowaniu itp. |
|
|
|
 |
Struna

Auto: XC90 2.9 biTurbo
Pomógł: 264 razy Wiek: 47 Dołączył: 22 Kwi 2004 Skąd: Kraków/Skawina
|
Wysłany: |10 Sie 2007|, 2007 10:31
|
|
|
| cosin napisał/a: | | jest duze prawdopodobienstwo zagladania pozniej do postów typu: fajera telepie, szarpie przy hamowaniu itp. | a nawet tarcze mogą popękać miejscowo. |
_________________ www.gcstuning.pl
Chiptuning, Hamownia, Serwis/Wyłączanie DPF/FAP, Strojenie LPG, AFR |
|
|
|
 |
Seba [Usunięty]
|
Wysłany: |10 Sie 2007|, 2007 16:31
|
|
|
No dzieki za info,w sumie na logike biorac ma to sens,ale jak zyje pierwsze slysze - czlowiek jednak uczy sie do smierci
To komplecik mam juz w domu (tarcze zamowione w srode wieczorem ) ,jutro bede grzebal |
|
|
|
 |
mariusz_technik [Usunięty]
|
Wysłany: |10 Sie 2007|, 2007 21:34
|
|
|
| bigdaaddy napisał/a: | | Np: czesci produkowane dla mercedesa musza spelniac ostrzejsze normy niz dla audi, pomimo iz sa robione w tej samej fabryce. |
To ciekawe, mozesz to jakos uzasadnic? Bo wydaje mi sie ze Audi i Merc to ta sama jakosc, czyzbym sie mylil? |
|
|
|
 |
Stefan [Usunięty]
|
Wysłany: |10 Sie 2007|, 2007 21:40
|
|
|
Witam! A co w tym dziwnego widzisz?Kazda firma ma swoje wymagania jakosciowe i tak bylo zawsze. Pozdrawiam.Stefan. |
|
|
|
 |
|
Wysłany: |10 Sie 2007|, 2007 21:57
|
|
|
Czyli na przyklad w czym Merc ma wieksze wymagania jakosciowe? lepszy lakier? blacha? a moze plastiki w srodku? Dajcie spokój, Merc jest na pewno lepszy niz Opel czy Ford(jakosc), ale Audi? |
|
|
|
 |
bigdaaddy [Usunięty]
|
Wysłany: |10 Sie 2007|, 2007 22:36
|
|
|
| mariusz_technik napisał/a: | | To ciekawe, mozesz to jakos uzasadnic? Bo wydaje mi sie ze Audi i Merc to ta sama jakosc, czyzbym sie mylil? |
| mariusz_technik napisał/a: | | Czyli na przyklad w czym Merc ma wieksze wymagania jakosciowe? lepszy lakier? blacha? a moze plastiki w srodku? Dajcie spokój, Merc jest na pewno lepszy niz Opel czy Ford(jakosc), ale Audi? |
Tak sie sklada ze projektuje maszyny do produkcji tych samochodów, więc wiem co wymaga Audi, BMW, Mercedes i inne. Są różnice i to czasem dla normalnego użytkownika niezauważalne i nieistotne, ale są. |
|
|
|
 |
mmmk [Usunięty]
|
Wysłany: |10 Sie 2007|, 2007 23:27
|
|
|
podobnie jak wymogi roznych firm odnoscnie transportu i przechowywania samochow zanim trafia do sieci sprzedazy a i tak i tak i jednym i drugim przytrafiaja sie przykre niespodzianki itp no ale przynajmniej jest sie z czego posmiac |
|
|
|
 |
|
Wysłany: |11 Sie 2007|, 2007 15:29
|
|
|
| bigdaaddy napisał/a: | | Tak sie sklada ze projektuje maszyny do produkcji tych samochodów, więc wiem co wymaga Audi, BMW, Mercedes i inne. Są różnice i to czasem dla normalnego użytkownika niezauważalne i nieistotne, ale są. |
Jak bede od ciebie kupowal kosiarke, to pogadamy |
|
|
|
 |
Seba [Usunięty]
|
Wysłany: |11 Sie 2007|, 2007 22:53
|
|
|
No i dupa,sprzedali mi zle klocki - chyba do tarcz 260mm,a mialo byc tak pieknie |
|
|
|
 |
Struna

Auto: XC90 2.9 biTurbo
Pomógł: 264 razy Wiek: 47 Dołączył: 22 Kwi 2004 Skąd: Kraków/Skawina
|
Wysłany: |16 Sie 2007|, 2007 11:14
|
|
|
| mariusz_technik napisał/a: | | Czyli na przyklad w czym Merc ma wieksze wymagania jakosciowe? lepszy lakier? blacha? a moze plastiki w srodku? | a weź przeczytaj tytuł tematu to się dowiesz o czym tu mowa. |
_________________ www.gcstuning.pl
Chiptuning, Hamownia, Serwis/Wyłączanie DPF/FAP, Strojenie LPG, AFR |
|
|
|
 |
|
|