$reply_topic_back Ford Scorpio Team :: Zobacz temat - Jakie tarcze na przod i klocki do Cossa oczatego??
Ford Scorpio Team Strona Główna Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Jakie tarcze na przod i klocki do Cossa oczatego??
Autor Wiadomość
Boni 

Auto: VW T4 '92 2.5 LPG
Wysłany: |9 Sie 2007|, 2007 20:27   

Delikatnie hamować. Ja przez pierwszy 1000km staram się hamować tak dwa razy delikatniej niż normalnie, jeździć po emerycku, przewidywać sytuację na drodze itd. Ci co olewają zasady i zalecenia producenta i depczą nowe tarcze na maksa, to przeważnie zawsze im się trafiają jakieś takie słabe, które się gną i w ogóle ;) A mi nie wiedzieć czemu jeszcze żadne, nowe czy stare, tarcze się przez 10 lat nie pogięły, chociaż czasem dymiło się z nich nieco...

cosin
[Usunięty]

Wysłany: |10 Sie 2007|, 2007 09:21   

Tak jak Boni napisał... hamować delikatnie (odpowiednio wczesniej) przez pierwsze kilkaset km. Jak nie dotrzesz dobrze tarcz to jest duze prawdopodobienstwo zagladania pozniej do postów typu: fajera telepie, szarpie przy hamowaniu itp.

Struna 

Auto: XC90 2.9 biTurbo
Wysłany: |10 Sie 2007|, 2007 10:31   

cosin napisał/a:
jest duze prawdopodobienstwo zagladania pozniej do postów typu: fajera telepie, szarpie przy hamowaniu itp.
a nawet tarcze mogą popękać miejscowo.

Seba
[Usunięty]

Wysłany: |10 Sie 2007|, 2007 16:31   

No dzieki za info,w sumie na logike biorac ma to sens,ale jak zyje pierwsze slysze - czlowiek jednak uczy sie do smierci :)
To komplecik mam juz w domu (tarcze zamowione w srode wieczorem ) ,jutro bede grzebal :)

mariusz_technik
[Usunięty]

Wysłany: |10 Sie 2007|, 2007 21:34   

bigdaaddy napisał/a:
Np: czesci produkowane dla mercedesa musza spelniac ostrzejsze normy niz dla audi, pomimo iz sa robione w tej samej fabryce.

To ciekawe, mozesz to jakos uzasadnic? Bo wydaje mi sie ze Audi i Merc to ta sama jakosc, czyzbym sie mylil? :):

Stefan
[Usunięty]

Wysłany: |10 Sie 2007|, 2007 21:40   

Witam! A co w tym dziwnego widzisz?Kazda firma ma swoje wymagania jakosciowe i tak bylo zawsze. :one: Pozdrawiam.Stefan.

mariusz_technik
[Usunięty]

Wysłany: |10 Sie 2007|, 2007 21:57   

Czyli na przyklad w czym Merc ma wieksze wymagania jakosciowe? lepszy lakier? blacha? a moze plastiki w srodku? Dajcie spokój, Merc jest na pewno lepszy niz Opel czy Ford(jakosc), ale Audi? :shock:

bigdaaddy
[Usunięty]

Wysłany: |10 Sie 2007|, 2007 22:36   

mariusz_technik napisał/a:
To ciekawe, mozesz to jakos uzasadnic? Bo wydaje mi sie ze Audi i Merc to ta sama jakosc, czyzbym sie mylil?
Czyli na przyklad w czym Merc ma wieksze wymagania jakosciowe? lepszy lakier? blacha? a moze plastiki w srodku? Dajcie spokój, Merc jest na pewno lepszy niz Opel czy Ford(jakosc), ale Audi?

Tak sie sklada ze projektuje maszyny do produkcji tych samochodów, więc wiem co wymaga Audi, BMW, Mercedes i inne. Są różnice i to czasem dla normalnego użytkownika niezauważalne i nieistotne, ale są.

mmmk
[Usunięty]

Wysłany: |10 Sie 2007|, 2007 23:27   

podobnie jak wymogi roznych firm odnoscnie transportu i przechowywania samochow zanim trafia do sieci sprzedazy a i tak i tak i jednym i drugim przytrafiaja sie przykre niespodzianki itp no ale przynajmniej jest sie z czego posmiac :)

mariusz_technik
[Usunięty]

Wysłany: |11 Sie 2007|, 2007 15:29   

bigdaaddy napisał/a:
Tak sie sklada ze projektuje maszyny do produkcji tych samochodów, więc wiem co wymaga Audi, BMW, Mercedes i inne. Są różnice i to czasem dla normalnego użytkownika niezauważalne i nieistotne, ale są.

Jak bede od ciebie kupowal kosiarke, to pogadamy :P

Seba
[Usunięty]

Wysłany: |11 Sie 2007|, 2007 22:53   

No i dupa,sprzedali mi zle klocki - chyba do tarcz 260mm,a mialo byc tak pieknie :D

Struna 

Auto: XC90 2.9 biTurbo
Wysłany: |16 Sie 2007|, 2007 11:14   

Czyli na przyklad w czym Merc ma wieksze wymagania jakosciowe? lepszy lakier? blacha? a moze plastiki w srodku?
a weź przeczytaj tytuł tematu to się dowiesz o czym tu mowa.

Odpowiedz do tematu