|
Brak mocy |
| Autor |
Wiadomość |
marcys [Usunięty]
|
Wysłany: |4 Kwi 2005|, 2005 10:53
|
|
|
| qrcze chyba zacznie szukac jakies V8 zeby je zapodac do scorpio:))) |
|
|
|
 |
Matth [Usunięty]
|
Wysłany: |4 Kwi 2005|, 2005 20:55
|
|
|
Struna.. pisales cos o tym ze V-ki to wolnoobrotowki.. ciekawe jak w F1 wyciagaja z takiego wolnoobrotowego V10 18tys obrotow:P.. jakby sie nim pobawic i pogzebac tu i owdzie to pewnie z 8tys by i wykrecil.., a ja osobiscie kocham dzwiek V12 astona DB7 jak dobija do czerwonego pola.. muzzzyyyka:) jak bym takiego mial to po miescie na 1 bym latal:) a kompleksow to ja nie mam! wyzszosci R4 nad V6 to mozna bardzo laltwo zauwazyc w tym ze u mnie z 1L pojemnosci wycisnieto 57,5KM w DeOHaCu nawet 60KM z L, a w V-ce tylko 50 z takiego samego litra.. w cossich jest jeszcze wieksza przepasc bo 2.0T ma ok 100KM z litra a 2.9 tylko 66KM rowniez z takiego samego litra.. czyli ze nasze maszyny sa znacznie wydajniejsze od Waszych..:) mysle ze ten post dobitnie udowania wyszosc R4 nad V6:P:P w razie watpliwosci jestem otwarty na polemike w tej kwestii..:)
pozdrawiam mocarne R4 i slabowite V6..:) |
|
|
|
 |
Matth [Usunięty]
|
Wysłany: |4 Kwi 2005|, 2005 21:02
|
|
|
sorki za takie wywody w nie tym temacie co trzaba musimy jakis inny zalozyc..do prowadzenia uczonych rozmow:) no a tak juz na temat to ja stawiam albo na potencjometr przepusnicy alebo na swieczki kable lub palec i kopulke jak to u siebie wymienilem to mam inne auto... jak muli to moze byc tez wlasnie zator w paliwie ale to na gazie powinno zniknac ale gazu jeszcze nie ma.. trzeba szukac.. a moze reset kompa cos by dal??
pozdro |
|
|
|
 |
Matth [Usunięty]
|
Wysłany: |4 Kwi 2005|, 2005 21:18
|
|
|
ps. szybkie olsnienie a moze masz potluczony katalizator?? albo inny zator w wydechu?? wez kogos niech gazuje a Ty polookaj na wydech czy ladnie oddaje toksyczne wyziewy..
pozdro |
|
|
|
 |
marcys [Usunięty]
|
Wysłany: |4 Kwi 2005|, 2005 22:39
|
|
|
| katalizatora nie ma, ciekaw jestem jak ci sie zachowywal przed wlozeniem strumienicy i czy ona tu nie miesza za bardzo. Druga sprawa zapomnielismy ale w OHC trzeba zaplon recznie ustawiac:) sprawdz zaplon bo ja mialem takiego mechesa ze ustawil mi go na 26 st. a co do wałka ja regulowalem po 2000 km i wymagał małych poprawek(ale do 10kkm mogl spokojnie sie kulać). Do tego odczyt bledow z kompa, pewne masz sonde - nie znam sie na tym ale jej wskazania tez cos mogą miec do rzeczy, TPS i musi jezdzic. to za prosty silnik na buntowanie sie. |
|
|
|
 |
__Robert__
FST Member

Auto: Nie ma Forda
Pomógł: 1 raz Wiek: 53 Dołączył: 14 Lut 2005 Skąd: Szczecin
|
Wysłany: |5 Kwi 2005|, 2005 15:12
|
|
|
Przed założeniem strumienicy zachowywał sie tragicznie tzn falowania na wolnych, przy hamowaniu, no i tak jak już psałem wcześniej nie miał mocy przy obrotach ok 3500. Wyciąłem kata bo był rozpiprzony w środku i hamował spaliny dlatego pewnie tak mi falował na wolnych obrotach, nie było jak jechać. Muszę sprawdzić ten czujnik TPS, tzn chyba wymienbię go na nowy i wtedy zobaczymy co dalej będzie sie działo.
Mechaś który mi wymieniuał wałek rozrządu mówił żebym podjechał do regulacji zaworów po 1000 km. |
_________________ Był
Ford Scorpio 2.0 OHC + LPG
był
Opel Omega 2.0 16V Caravan 1998 + LPG
jest
Citroen C5 X7 2.0 16V 140 KM 2008 + LPG
Pozdrawiam
Robert |
|
|
|
 |
Struna

Auto: XC90 2.9 biTurbo
Pomógł: 264 razy Wiek: 47 Dołączył: 22 Kwi 2004 Skąd: Kraków/Skawina
|
Wysłany: |5 Kwi 2005|, 2005 16:30
|
|
|
| no a zapłon ? może faktycznie coś tu nie tak. kabelki WN nie świecą ? |
_________________ www.gcstuning.pl
Chiptuning, Hamownia, Serwis/Wyłączanie DPF/FAP, Strojenie LPG, AFR |
|
|
|
 |
__Robert__
FST Member

Auto: Nie ma Forda
Pomógł: 1 raz Wiek: 53 Dołączył: 14 Lut 2005 Skąd: Szczecin
|
Wysłany: |5 Kwi 2005|, 2005 18:34
|
|
|
| Może macie rację z tym zapłonem muszę podjechać na regulację, kable nie świecą sprawdziłem to. |
_________________ Był
Ford Scorpio 2.0 OHC + LPG
był
Opel Omega 2.0 16V Caravan 1998 + LPG
jest
Citroen C5 X7 2.0 16V 140 KM 2008 + LPG
Pozdrawiam
Robert |
|
|
|
 |