$reply_topic_back Ford Scorpio Team :: Zobacz temat - Brak mocy
Ford Scorpio Team Strona Główna Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Brak mocy
Autor Wiadomość
marcys
[Usunięty]

Wysłany: |4 Kwi 2005|, 2005 10:53   

qrcze chyba zacznie szukac jakies V8 zeby je zapodac do scorpio:)))

Matth
[Usunięty]

Wysłany: |4 Kwi 2005|, 2005 20:55   

Struna.. pisales cos o tym ze V-ki to wolnoobrotowki.. ciekawe jak w F1 wyciagaja z takiego wolnoobrotowego V10 18tys obrotow:P.. jakby sie nim pobawic i pogzebac tu i owdzie to pewnie z 8tys by i wykrecil.., a ja osobiscie kocham dzwiek V12 astona DB7 jak dobija do czerwonego pola.. muzzzyyyka:) jak bym takiego mial to po miescie na 1 bym latal:) a kompleksow to ja nie mam! wyzszosci R4 nad V6 to mozna bardzo laltwo zauwazyc w tym ze u mnie z 1L pojemnosci wycisnieto 57,5KM w DeOHaCu nawet 60KM z L, a w V-ce tylko 50 z takiego samego litra.. w cossich jest jeszcze wieksza przepasc bo 2.0T ma ok 100KM z litra a 2.9 tylko 66KM rowniez z takiego samego litra.. czyli ze nasze maszyny sa znacznie wydajniejsze od Waszych..:) mysle ze ten post dobitnie udowania wyszosc R4 nad V6:P:P w razie watpliwosci jestem otwarty na polemike w tej kwestii..:)
pozdrawiam mocarne R4 i slabowite V6..:)

Matth
[Usunięty]

Wysłany: |4 Kwi 2005|, 2005 21:02   

sorki za takie wywody w nie tym temacie co trzaba musimy jakis inny zalozyc..do prowadzenia uczonych rozmow:) no a tak juz na temat to ja stawiam albo na potencjometr przepusnicy alebo na swieczki kable lub palec i kopulke jak to u siebie wymienilem to mam inne auto... jak muli to moze byc tez wlasnie zator w paliwie ale to na gazie powinno zniknac ale gazu jeszcze nie ma.. trzeba szukac.. a moze reset kompa cos by dal??
pozdro

Matth
[Usunięty]

Wysłany: |4 Kwi 2005|, 2005 21:18   

ps. szybkie olsnienie a moze masz potluczony katalizator?? albo inny zator w wydechu?? wez kogos niech gazuje a Ty polookaj na wydech czy ladnie oddaje toksyczne wyziewy..
pozdro

marcys
[Usunięty]

Wysłany: |4 Kwi 2005|, 2005 22:39   

katalizatora nie ma, ciekaw jestem jak ci sie zachowywal przed wlozeniem strumienicy i czy ona tu nie miesza za bardzo. Druga sprawa zapomnielismy ale w OHC trzeba zaplon recznie ustawiac:) sprawdz zaplon bo ja mialem takiego mechesa ze ustawil mi go na 26 st. a co do wałka ja regulowalem po 2000 km i wymagał małych poprawek(ale do 10kkm mogl spokojnie sie kulać). Do tego odczyt bledow z kompa, pewne masz sonde - nie znam sie na tym ale jej wskazania tez cos mogą miec do rzeczy, TPS i musi jezdzic. to za prosty silnik na buntowanie sie.

__Robert__ 
FST Member

Auto: Nie ma Forda
Wysłany: |5 Kwi 2005|, 2005 15:12   

Przed założeniem strumienicy zachowywał sie tragicznie tzn falowania na wolnych, przy hamowaniu, no i tak jak już psałem wcześniej nie miał mocy przy obrotach ok 3500. Wyciąłem kata bo był rozpiprzony w środku i hamował spaliny dlatego pewnie tak mi falował na wolnych obrotach, nie było jak jechać. Muszę sprawdzić ten czujnik TPS, tzn chyba wymienbię go na nowy i wtedy zobaczymy co dalej będzie sie działo.
Mechaś który mi wymieniuał wałek rozrządu mówił żebym podjechał do regulacji zaworów po 1000 km.
Opel Omega 2.0 16V Caravan 1998 + LPG
jest
Citroen C5 X7 2.0 16V 140 KM 2008 + LPG

Pozdrawiam
Robert

Struna 

Auto: XC90 2.9 biTurbo
Wysłany: |5 Kwi 2005|, 2005 16:30   

no a zapłon ? może faktycznie coś tu nie tak. kabelki WN nie świecą ?

__Robert__ 
FST Member

Auto: Nie ma Forda
Wysłany: |5 Kwi 2005|, 2005 18:34   

Może macie rację z tym zapłonem muszę podjechać na regulację, kable nie świecą sprawdziłem to.
Opel Omega 2.0 16V Caravan 1998 + LPG
jest
Citroen C5 X7 2.0 16V 140 KM 2008 + LPG

Pozdrawiam
Robert

Odpowiedz do tematu