|
Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio
|
|
naprawa blacharki "suchym lodem" |
| Autor |
Wiadomość |
marcys [Usunięty]
|
Wysłany: |25 Kwi 2007|, 2007 11:16
|
|
|
simon samit, wiesz specjalnie nie odkryles ameryki |
|
|
|
 |
cosin [Usunięty]
|
Wysłany: |6 Cze 2007|, 2007 11:56
|
|
|
czy ktos wie gdzie mozna kupic taki srodek w sprayu?
http://www.joemonster.org...a-w-samochodzie
jak to sie moze nazywac... |
| Ostatnio zmieniony przez cosin |6 Cze 2007|, 2007 11:58, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Struna

Auto: XC90 2.9 biTurbo
Pomógł: 264 razy Wiek: 47 Dołączył: 22 Kwi 2004 Skąd: Kraków/Skawina
|
Wysłany: |6 Cze 2007|, 2007 12:31
|
|
|
| cosin napisał/a: | | czy ktos wie gdzie mozna kupic taki srodek w sprayu? | to zwykły spray do przedmuchiwania ( dwutlenek węgla sprężony ) może być też spokojnie butan do zapalniczek ( tylko ostrożnie z ogniem ) |
_________________ www.gcstuning.pl
Chiptuning, Hamownia, Serwis/Wyłączanie DPF/FAP, Strojenie LPG, AFR |
|
|
|
 |
Lukruś [Usunięty]
|
Wysłany: |6 Cze 2007|, 2007 15:53
|
|
|
najbardziej H........ sprężone powietrze do czyszczenia klawiatur itp.
np DUST OFF 67
tylko trzeba obrócić dogóry nogami atomizer ( czyściłem badziewia gdzie dostęp był tylko dogóry nogami i omało się niepochlastałem od tego lodu ) , osobą z wawki moge załatwić każdą ilość suchego lodu ( czyszcze suchym lodem elewacje) |
|
|
|
 |
flopciu [Usunięty]
|
Wysłany: |6 Cze 2007|, 2007 19:07
|
|
|
| Lukruś napisał/a: | | moge załatwić każdą ilość suchego lodu |
A może wykonałbyś test z usuwaniem lekkich wgnieceń (jeśli posiadasz ) ? Bardzo mnie interesuje, czy to naprawdę działa. |
|
|
|
 |
Lukruś [Usunięty]
|
Wysłany: |6 Cze 2007|, 2007 19:10
|
|
|
no właśnie chyba suchy lud to przegięcie bo moze lakier popękać , jakoś po weekendzie wezme i sie pobawie tylko chce na jakimś niepotrzebnym elemencie |
|
|
|
 |
Boni

Auto: VW T4 '92 2.5 LPG
|
Wysłany: |6 Cze 2007|, 2007 20:08
|
|
|
| Struna napisał/a: | to zwykły spray do przedmuchiwania ( dwutlenek węgla sprężony ) może być też spokojnie butan do zapalniczek ( tylko ostrożnie z ogniem ) |
No ja właśnie u siebie ostatnio w niedzielę spuszczałem LPG trochę, miałem puszeczkę pełną propanu-butanu, tylko jakiś zmulony byłem, i gapiłem się na nią czekając aż wyparuje, i jak przypomniałem sobie że przecież tym można spróbować parę dołków wyprostować, to było za późno, został sam butan, a zanim poleciałem po łyżkę, nagrzałem wgniecenie, itd itd, to już mi zostało tego butanu tyle co kot napłakał... Zero refleksu... |
_________________ http://bs-blog.clouds-forge.eu |
|
|
|
 |
Waldi_L_N
VM pa,pa!

Auto: Na szczęście bez Forda :D
|
Wysłany: |6 Cze 2007|, 2007 20:10
|
|
|
| Boni napisał/a: | | Zero refleksu... |
Ćwicz, ćwicz... |
_________________ Waldi |
|
|
|
 |
Boni

Auto: VW T4 '92 2.5 LPG
|
Wysłany: |6 Cze 2007|, 2007 20:29
|
|
|
| Waldi_L_N napisał/a: | | Boni napisał/a: | | Zero refleksu... |
Ćwicz, ćwicz... |
Za rzadko spuszczam LPG
|
_________________ http://bs-blog.clouds-forge.eu |
|
|
|
 |
Extrementus [Usunięty]
|
Wysłany: |12 Kwi 2008|, 2008 11:23
|
|
|
Odświeżę trochę ten temat, mam kilka małych wgnieceń i chętnie bym spróbował je naprawić
| Struna napisał/a: | | cosin napisał/a: | | czy ktos wie gdzie mozna kupic taki srodek w sprayu? | to zwykły spray do przedmuchiwania ( dwutlenek węgla sprężony ) może być też spokojnie butan do zapalniczek ( tylko ostrożnie z ogniem ) |
Czyli, wystarczy wziąć butle z gazem do zapalniczek założyć na nią jakąś końcówkę z rurką, podgrzać wgniecenie i potem popsikać to gazem, dobrze zrozumiałem, czy Ktoś z Was to już testował?? |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Copyright © by Ford Scorpio Team |