|
Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio
|
|
Ustawienie rezerwy LPG ??? |
| Autor |
Wiadomość |
fiebik

Auto: citroen C5 '05 2.2 hdi asb kombi
Pomógł: 14 razy Wiek: 56 Dołączył: 16 Paź 2005 Skąd: Iława Warm-Maz
|
Wysłany: |1 Cze 2007|, 2007 15:53
|
|
|
| Piof napisał/a: | | to czy pływak wisi to sprawdzić przeciez można tankując i obserwując wskazówkę jak stoi w miejscu to | hmm... zawsze myślałem, że ta wskazówka za szkiełkiem na butli, to rodzaj manometru i pokazuje ciśnienie, a pływak to zupełnie inna bajka. |
_________________ `93 2.9 V6 12V asb nolpg
citroen C5 `05 2.2 hdi asb kombi - żony
z powodów technicznych nie używam wielkich liter za co z góry przepraszam |
|
|
|
 |
Struna

Auto: XC90 2.9 biTurbo
Pomógł: 264 razy Wiek: 47 Dołączył: 22 Kwi 2004 Skąd: Kraków/Skawina
|
Wysłany: |1 Cze 2007|, 2007 15:56
|
|
|
| fiebik napisał/a: | | hmm... zawsze myślałem, że ta wskazówka za szkiełkiem na butli, to rodzaj manometru i pokazuje ciśnienie, | nie, to zwykła wskazówka a działa ona tak, że do końcówki pływaka jest doczepiony magnes i do tej wskazówki też i jak się pływak przechyla to pole magnetyczne ciągnie za sobą wskazówkę - dlatego też wskazania na butli są często sporo nieadekwatne do rzeczywistości i rezerwa też sobie działa średnio precyzyjnie. |
_________________ www.gcstuning.pl
Chiptuning, Hamownia, Serwis/Wyłączanie DPF/FAP, Strojenie LPG, AFR |
|
|
|
 |
MadLuck [Usunięty]
|
Wysłany: |3 Cze 2007|, 2007 20:45
|
|
|
Sprawdziłem i faktycznie u mnie rezerwa jest zależna od szkiełka. Kręcąc nim a dośc łatwo to idzie , aż za łatwo i chyba dlatego przy zakrecaniu zaworu na butli je poruszyłem , zmieniły się wtedy parametry rezerwy. Pozostaje teraz tylko wyjeżdzić LPG i ustawic tankując 5 L. Ale ja dam sobie po prostu spokój. Ustawiłem na oko przed końcem skali jaką wskazuje wskażnik za szkiełkiem i powinno być OK .
Dzięki wielkie za pomoc |
|
|
|
 |
Adam73
603-820-181

Auto: Mk2 1992 2.0 DOHC,manual,Ghia lift. + LPG
Pomógł: 15 razy Wiek: 53 Dołączył: 23 Kwi 2006 Skąd: Zgierz EZG
|
Wysłany: |3 Cze 2007|, 2007 21:00
|
|
|
| MadLuck napisał/a: | | Kręcąc nim a dośc łatwo to idzie , aż za łatwo | to lekko silikonem przyklej |
_________________ Było:
Tarpan 237 -79r.
Dacia1310-86r.
Opel Kadett 1.6D- 89r.
Vw transp.T2 -80r.
Scorpio Mk1 -91r./2.0 DOHC |
|
|
|
 |
sierars1 [Usunięty]
|
Wysłany: |3 Cze 2007|, 2007 21:05
|
|
|
| MadLuck napisał/a: | Sprawdziłem i faktycznie u mnie rezerwa jest zależna od szkiełka. Kręcąc nim a dośc łatwo to idzie , aż za łatwo i chyba dlatego przy zakrecaniu zaworu na butli je poruszyłem , zmieniły się wtedy parametry rezerwy. Pozostaje teraz tylko wyjeżdzić LPG i ustawic tankując 5 L. Ale ja dam sobie po prostu spokój. Ustawiłem na oko przed końcem skali jaką wskazuje wskażnik za szkiełkiem i powinno być OK .
Dzięki wielkie za pomoc |
Zalej 10-15l. i ustaw sobie rezerwe |
|
|
|
 |
MadLuck [Usunięty]
|
Wysłany: |3 Cze 2007|, 2007 21:33
|
|
|
A ja na plasterek zrobie żeby było łatwiej regulowac jak się okaże że jest za mało lub za dużo ustawione |
|
|
|
 |
Marcin
-=Marcin=-

Auto: Honda CB500S / Toyota Camry
Pomógł: 22 razy Wiek: 41 Dołączył: 22 Kwi 2004 Skąd: Bydgoszcz
|
Wysłany: |3 Cze 2007|, 2007 21:38
|
|
|
| No... a jak będzie dobrze to na zapodaj Sobie małą kropelkę kleju na ciepło (zapewni sztywność połączenia przez kilka godzin) i resztę zaklej sylikonem, bo klej na Ciepło to w zasadzie tylko po to aby zapewnic mocowanie do czasu związania sylikonu. Jak sylikon wyschnie to wystaw auto z odkrytą butla lpg na słońcu i gdy się lekko nagrzeje to zdejmij kropelkę kleju na ciepło, bo prędzej czy później sama i tak odpanie |
_________________ Było:
-Scorpio sedan; 2.0 DOHC; 1990r
-Scorpio sedan; 2.3 DOHC; 1996r
- Toyota Camry 2,2 DOHC; 1996r
Jest:
- Honda CB 500S 0,5DOHC; 1998r |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Copyright © by Ford Scorpio Team |