$reply_topic_back Ford Scorpio Team :: Zobacz temat - Padnięta skrzynia biegów
Ford Scorpio Team Strona Główna Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Padnięta skrzynia biegów
Autor Wiadomość
adamussco
[Usunięty]

Wysłany: |6 Lis 2006|, 2006 14:44   

tylko w aso za coś takiego wołają 300zł ja coś takiego robiłem i trzeba wyjąć skrzynkę na wyjściu ze skrzyni jest wodzik i kostka ja to rozwiercałem i zamiast sworznia zostawiałem końcówkę wiertła tą, która jest w uchwycie oczywiście ucinałem, kasujesz luzy na kostce ja to zrobiłem blachą z puszki po piwie :-d i montuje wszystko i jest ok. jak rozejrzysz się na szrotach to może całe siodło ci opchną, ale strasznie marudzą.
a przy zdejmowaniu lewarka sworzeń wybić i koniecznie zdejmij lewarek, bo skrzynki za chińskiego boga nie zdejmiesz to chyba tyle jak coś sobie przypomnę to napisze

VIK 
KR673YV

Auto: BMW E38
Wysłany: |6 Lis 2006|, 2006 16:25   

Puszka po piwie, hehe, można normalne podkładki zastosować, przewiercić i skręcić/zanitować, sztuka ślusarska dowolna, byle trwała. Sama kostka do wodzika w 4x4 jest z tego co pamiętam inna, bo w innym wypadku-deklarowałbym Ci chęć sprzedaży, bo mam ze dwie na boku.

ramzes7654
[Usunięty]

Wysłany: |7 Lis 2006|, 2006 01:49   

Dzwoniłem do mechaniora, powiedział że już zrobił i rzekomo lewarek chodzi jak trzeba
Ostatnio zmieniony przez ramzes7654 |7 Lis 2006|, 2006 18:25, w całości zmieniany 1 raz  

blasta
[Usunięty]

Wysłany: |7 Lis 2006|, 2006 02:20   

ale nie musisz krzyczec

ramzes7654
[Usunięty]

Wysłany: |7 Lis 2006|, 2006 12:53   

Caps Locka przez przypadek włączyłem. Samochód już odebrałem, a luzy polikwidował mi jak twierdzi na łączeniu lewarka i skrzyni był pazur i ucho wyrobione i urwało się, on dospawał o zrobił mniejsze ucho i biegi wchodzą prawie jak marzenie:)

Marcin 
-=Marcin=-

Auto: Honda CB500S / Toyota Camry
Wysłany: |7 Lis 2006|, 2006 14:30   

no to jeszcze zrób edit poprzedniego posta po capslocku i będzie całkiem bajerancko :one:
- Toyota Camry 2,2 DOHC; 1996r
Jest:
- Honda CB 500S 0,5DOHC; 1998r

Grzesio_87
[Usunięty]

Wysłany: |1 Maj 2007|, 2007 16:43   

Ja tez to przerabialem..... wyjezdzajac z pod bloku 1 normalnie pozniej 2 i ........ lewarek jak w masle.... zadnego biegu nie moglem juz znalesc, odpalilem i do ruszania... a tu chyba 4 bieg bo raczej nie 2 bo bym normalnie ruszyl a tu strasznie ciezko bylo.... i tak jakos ruszylem i dojechalem do kolego na kanal, i do neta w poszukiwaniu przyczyny.... i znalazłem to tu ;) wodzik łaczacy lewarek zmiany biegow ze szkrzynia, odrecilem poduszke z pod skrzyni, wał chciaz nie byl konieczny i na maxa skrzynie do dolu, pozniej trzeba rozebrac galke zmiany biegow i wyjac caly drazek bo inaczej nie wyjdzie ta cześć a sama jest przykrecona na 2 srubki do skrzyni i siedzi na 2 bolcach trzeba lekko do gory i schodzi, a ta czesc ktora zostala w takim plastiku tez lekko wychodzi trzeba tylko zabezpieczenie od dolu srubokretem podwazyc i mamy ;) pozniej spawamy wkladamy wszystko skrecamy i składamy do kupy i cieszymy sie z naprawy we własnym zakresie a nie u pana Henia w warsztacie ktory by skasowal z 50 zł albo i lepiej.... :695:

Joanna
[Usunięty]

Wysłany: |2 Maj 2007|, 2007 00:22   

Stefan napisał/a:
Witam! nie wiem czy jestem na czasie ale jedna z kolezanek kupila taka skrzynie niepotrzebnie chyba.Poczytaj i sprawdz.Pozdrawiam.Stefan.
oj Stefan ,Stefan nie pamiętasz koleżanki?? :evil: A pro po skrzyni już jej nie mam.Lecz jeżeli ktoś będzie miał problem ze skrzynią typu 4x4 to numer do gościa 603911630,można zadzwonić i się pytać on ma części :one:

Grzesio_87
[Usunięty]

Wysłany: |6 Maj 2007|, 2007 19:44   

no nie koledzy znowu to samo mi padlo..... :( ja juz nie wytzrymam z tym potworem ;) moze ma ktos z was do sprzedania ten wodzik?? wydawalo mi sie ze zespawane to dylo dobrze.... P O M O C Y

misiek66889
[Usunięty]

Wysłany: |6 Maj 2007|, 2007 21:24   

czy w wielorybie jest taka sama prcedura z opuszczeniem skrzyni bo mój drążek tez bardzo luzno chodzi - biegi wchodzą dobrze (jedynie 2 troszke ciezej). to jest juz 4 scorpio w mojej rodzinie i w kazdym byl ten mankament i chciałbym to jakoś zlikwidować

piaskos
[Usunięty]

Wysłany: |21 Maj 2007|, 2007 21:04   

a propos opuszczania skrzyni. Czy żeby naprawić ten cały lewarek, bo lata jak głupi ;p to muszę ściągać cala skrzynie czy mogę ja jakoś opuścić?? jeśli możecie to podajcie mi minimum co muszę zrobić żeby sie do tego dostać :)
Pozdawiam

Odpowiedz do tematu