|
Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio
|
|
Padnięta skrzynia biegów |
| Autor |
Wiadomość |
adamussco [Usunięty]
|
Wysłany: |6 Lis 2006|, 2006 14:44
|
|
|
tylko w aso za coś takiego wołają 300zł ja coś takiego robiłem i trzeba wyjąć skrzynkę na wyjściu ze skrzyni jest wodzik i kostka ja to rozwiercałem i zamiast sworznia zostawiałem końcówkę wiertła tą, która jest w uchwycie oczywiście ucinałem, kasujesz luzy na kostce ja to zrobiłem blachą z puszki po piwie i montuje wszystko i jest ok. jak rozejrzysz się na szrotach to może całe siodło ci opchną, ale strasznie marudzą.
a przy zdejmowaniu lewarka sworzeń wybić i koniecznie zdejmij lewarek, bo skrzynki za chińskiego boga nie zdejmiesz to chyba tyle jak coś sobie przypomnę to napisze |
|
|
|
 |
VIK
KR673YV

Auto: BMW E38
Pomógł: 67 razy Wiek: 47 Dołączył: 20 Maj 2004 Skąd: Kraków
|
Wysłany: |6 Lis 2006|, 2006 16:25
|
|
|
| Puszka po piwie, hehe, można normalne podkładki zastosować, przewiercić i skręcić/zanitować, sztuka ślusarska dowolna, byle trwała. Sama kostka do wodzika w 4x4 jest z tego co pamiętam inna, bo w innym wypadku-deklarowałbym Ci chęć sprzedaży, bo mam ze dwie na boku. |
_________________ "mądremu wystarczą dwa słowa a głupiemu to i referatu mało..."
tel.: 502894108. |
|
|
|
 |
ramzes7654 [Usunięty]
|
Wysłany: |7 Lis 2006|, 2006 01:49
|
|
|
| Dzwoniłem do mechaniora, powiedział że już zrobił i rzekomo lewarek chodzi jak trzeba |
| Ostatnio zmieniony przez ramzes7654 |7 Lis 2006|, 2006 18:25, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
blasta [Usunięty]
|
Wysłany: |7 Lis 2006|, 2006 02:20
|
|
|
| ale nie musisz krzyczec |
|
|
|
 |
ramzes7654 [Usunięty]
|
Wysłany: |7 Lis 2006|, 2006 12:53
|
|
|
| Caps Locka przez przypadek włączyłem. Samochód już odebrałem, a luzy polikwidował mi jak twierdzi na łączeniu lewarka i skrzyni był pazur i ucho wyrobione i urwało się, on dospawał o zrobił mniejsze ucho i biegi wchodzą prawie jak marzenie:) |
|
|
|
 |
Marcin
-=Marcin=-

Auto: Honda CB500S / Toyota Camry
Pomógł: 22 razy Wiek: 41 Dołączył: 22 Kwi 2004 Skąd: Bydgoszcz
|
Wysłany: |7 Lis 2006|, 2006 14:30
|
|
|
no to jeszcze zrób edit poprzedniego posta po capslocku i będzie całkiem bajerancko |
_________________ Było:
-Scorpio sedan; 2.0 DOHC; 1990r
-Scorpio sedan; 2.3 DOHC; 1996r
- Toyota Camry 2,2 DOHC; 1996r
Jest:
- Honda CB 500S 0,5DOHC; 1998r |
|
|
|
 |
Grzesio_87 [Usunięty]
|
Wysłany: |1 Maj 2007|, 2007 16:43
|
|
|
Ja tez to przerabialem..... wyjezdzajac z pod bloku 1 normalnie pozniej 2 i ........ lewarek jak w masle.... zadnego biegu nie moglem juz znalesc, odpalilem i do ruszania... a tu chyba 4 bieg bo raczej nie 2 bo bym normalnie ruszyl a tu strasznie ciezko bylo.... i tak jakos ruszylem i dojechalem do kolego na kanal, i do neta w poszukiwaniu przyczyny.... i znalazłem to tu wodzik łaczacy lewarek zmiany biegow ze szkrzynia, odrecilem poduszke z pod skrzyni, wał chciaz nie byl konieczny i na maxa skrzynie do dolu, pozniej trzeba rozebrac galke zmiany biegow i wyjac caly drazek bo inaczej nie wyjdzie ta cześć a sama jest przykrecona na 2 srubki do skrzyni i siedzi na 2 bolcach trzeba lekko do gory i schodzi, a ta czesc ktora zostala w takim plastiku tez lekko wychodzi trzeba tylko zabezpieczenie od dolu srubokretem podwazyc i mamy pozniej spawamy wkladamy wszystko skrecamy i składamy do kupy i cieszymy sie z naprawy we własnym zakresie a nie u pana Henia w warsztacie ktory by skasowal z 50 zł albo i lepiej.... |
|
|
|
 |
Joanna [Usunięty]
|
Wysłany: |2 Maj 2007|, 2007 00:22
|
|
|
| Stefan napisał/a: | | Witam! nie wiem czy jestem na czasie ale jedna z kolezanek kupila taka skrzynie niepotrzebnie chyba.Poczytaj i sprawdz.Pozdrawiam.Stefan. | oj Stefan ,Stefan nie pamiętasz koleżanki?? A pro po skrzyni już jej nie mam.Lecz jeżeli ktoś będzie miał problem ze skrzynią typu 4x4 to numer do gościa 603911630,można zadzwonić i się pytać on ma części |
|
|
|
 |
Grzesio_87 [Usunięty]
|
Wysłany: |6 Maj 2007|, 2007 19:44
|
|
|
no nie koledzy znowu to samo mi padlo..... ja juz nie wytzrymam z tym potworem moze ma ktos z was do sprzedania ten wodzik?? wydawalo mi sie ze zespawane to dylo dobrze.... P O M O C Y |
|
|
|
 |
misiek66889 [Usunięty]
|
Wysłany: |6 Maj 2007|, 2007 21:24
|
|
|
| czy w wielorybie jest taka sama prcedura z opuszczeniem skrzyni bo mój drążek tez bardzo luzno chodzi - biegi wchodzą dobrze (jedynie 2 troszke ciezej). to jest juz 4 scorpio w mojej rodzinie i w kazdym byl ten mankament i chciałbym to jakoś zlikwidować |
|
|
|
 |
piaskos [Usunięty]
|
Wysłany: |21 Maj 2007|, 2007 21:04
|
|
|
a propos opuszczania skrzyni. Czy żeby naprawić ten cały lewarek, bo lata jak głupi ;p to muszę ściągać cala skrzynie czy mogę ja jakoś opuścić?? jeśli możecie to podajcie mi minimum co muszę zrobić żeby sie do tego dostać
Pozdawiam |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Copyright © by Ford Scorpio Team |