|
Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio
|
|
wspomaganie |
| Autor |
Wiadomość |
sebo [Usunięty]
|
Wysłany: |19 Maj 2007|, 2007 13:41 wspomaganie
|
|
|
| mam taki problem !! jak samochód stoi w miejscu na niskich obrotach to wpomaganie nie działa !! dopiero jak dam troche gazu tak przy 2000 zaczyna ładnie kręcić !! co to może być ?? |
|
|
|
 |
Stefen [Usunięty]
|
Wysłany: |19 Maj 2007|, 2007 13:46
|
|
|
| prawdopodobnie pompa daje za małe ciśnienie na wolnych obrotach. |
|
|
|
 |
sebo [Usunięty]
|
Wysłany: |19 Maj 2007|, 2007 13:50
|
|
|
| no i co z tym zrobić?? byłem u mechanika i powiedział że może pompa pada !! ale wymieniac pompe to troche kasy trzeba wyłozyć ? a może to coś innego |
|
|
|
 |
Stefen [Usunięty]
|
|
|
|
 |
sebo [Usunięty]
|
Wysłany: |19 Maj 2007|, 2007 13:57
|
|
|
| a może byc problemem to że mam ten pasek zurzyty ?? i mechanik mówił że kółko to od wpomagania jest tez troche luźne |
|
|
|
 |
Stefen [Usunięty]
|
Wysłany: |19 Maj 2007|, 2007 14:00
|
|
|
| jak masz pasek wieloklinowy zużyty to się jedzie do sklepu kupuje nowy i wymienia, co to znaczy ze kółko jest trochę luźne?? |
|
|
|
 |
sebo [Usunięty]
|
Wysłany: |19 Maj 2007|, 2007 14:02
|
|
|
| ja sie nie znam tak mi powiedział mechanik poprostu ruszył je ręką i powiedział że luźne ! w poniedziałek wymienie i zobacze czy będzie działal ! |
|
|
|
 |
Stefen [Usunięty]
|
Wysłany: |19 Maj 2007|, 2007 14:06
|
|
|
| Po pierwsze zmień ten pasek, ja odkładałem zmianę paska bo nie miałem czasu i kiedyś na trasie mi pękł, a kółko na pompie jest przykręcane i jeśli ma luzy (rusza się na boki) to znaczy ze jest już wyrobione na łożyskach i pomoże tylko wymiana całej pompy. |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Copyright © by Ford Scorpio Team |