|
Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio
|
|
jaka ma byc centralna? |
| Autor |
Wiadomość |
Bad Boy [Usunięty]
|
Wysłany: |9 Kwi 2007|, 2007 13:30 jaka ma byc centralna?
|
|
|
| Witam, mam scorupke 94 r 2,4 V6, +LPG, i mam takie pytanko bo niegdy wczesniej niemiałem auta zagazowanego, rozwaliłem ostatnio kolane centralke, i chciałem ja dokupić (miała 3 połozenia gaz , wypalanie, paliwo) ale w sklepie powiedzieli mi ze ta centralka co miałem to była zła, bo do w strysku nie stosuje sie centralki 3 poziomowej. jak to jest ? jaką centralke powinienem miec? i czy lepiej miec dołączenie podwójne kolektora soncego z przewodami gazowymi czy zrobic jedna rurke gazową na kolektor ssący? |
|
|
|
 |
Adam73
603-820-181

Auto: Mk2 1992 2.0 DOHC,manual,Ghia lift. + LPG
Pomógł: 15 razy Wiek: 53 Dołączył: 23 Kwi 2006 Skąd: Zgierz EZG
|
Wysłany: |9 Kwi 2007|, 2007 14:11
|
|
|
| Kup taką jak miałeś,nie bedziesz musiał kombinować z kablami. |
_________________ Było:
Tarpan 237 -79r.
Dacia1310-86r.
Opel Kadett 1.6D- 89r.
Vw transp.T2 -80r.
Scorpio Mk1 -91r./2.0 DOHC |
|
|
|
 |
Bad Boy [Usunięty]
|
Wysłany: |9 Kwi 2007|, 2007 14:13
|
|
|
| adam kubiak napisał/a: | | Kup taką jak miałeś,nie bedziesz musiał kombinować z kablami. |
aha!!! to znaczy ze beda kombinacje jezeli kupie inną...myslałem ze to kwestia centralki, zmieniam i juz. dobra dzieki za rade |
|
|
|
 |
Adam73
603-820-181

|
Wysłany: |9 Kwi 2007|, 2007 14:22
|
|
|
| Bad Boy napisał/a: | | beda kombinacje jezeli kupie inną | To może być kwestia wtyki.
A po drugie jak dobrze jeżdził na tamtej to po co kombinować,czasami jak zbraknie beni to trzypołożeniowa ułatwia odpalenie na gazie. |
_________________ Było:
Tarpan 237 -79r.
Dacia1310-86r.
Opel Kadett 1.6D- 89r.
Vw transp.T2 -80r.
|
|
|
 |
Bad Boy [Usunięty]
|
Wysłany: |9 Kwi 2007|, 2007 14:28
|
|
|
| adam kubiak napisał/a: | | Bad Boy napisał/a: | | beda kombinacje jezeli kupie inną | To może być kwestia wtyki.
A po drugie jak dobrze jeżdził na tamtej to po co kombinować,czasami jak zbraknie beni to trzypołożeniowa ułatwia odpalenie na gazie. |
jak by dobrze jeździł i by tamta posiadał to bym nie pisał nic na ten temat:), poprzednia jest rozwalona, a jezdze tylko na gazie bo zmostkowałem kablem w kostce , i chyba spodziewasz sie jak to palic w zimie czy przy takiej pogodzie na gazie bez grama paliwa , ciezko , ale pali, to mowisz ze jak by kostaka pasowala do centralki do wtrysku to by nie było problemu? |
|
|
|
 |
Adam73
603-820-181

|
Wysłany: |9 Kwi 2007|, 2007 14:36
|
|
|
| Bad Boy napisał/a: | | jak by dobrze jeździł i by tamta posiadał to bym nie pisał nic na ten temat | Wiem że zepsułeś ,umiem czytac.Pytam czy przed uszkodzeniem dobrze jeżdził???
| Bad Boy napisał/a: | | i chyba spodziewasz sie jak to palic w zimie czy przy takiej pogodzie na gazie bez grama paliwa , ciezko | Wszysto sie da,poczytasz troche to zrozumiesz,że u nas to jest tak "Rzeczy niemożliwe załatwiamy od ręki,cuda zajmują nam kilka minut" |
_________________ Było:
Tarpan 237 -79r.
Dacia1310-86r.
Opel Kadett 1.6D- 89r.
Vw transp.T2 -80r.
|
|
|
 |
Bad Boy [Usunięty]
|
Wysłany: |9 Kwi 2007|, 2007 14:38
|
|
|
| adam kubiak napisał/a: | | Bad Boy napisał/a: | | jak by dobrze jeździł i by tamta posiadał to bym nie pisał nic na ten temat | Wiem że zepsułeś ,umiem czytac.Pytam czy przed uszkodzeniem dobrze jeżdził???
| Bad Boy napisał/a: | | i chyba spodziewasz sie jak to palic w zimie czy przy takiej pogodzie na gazie bez grama paliwa , ciezko | Wszysto sie da,poczytasz troche to zrozumiesz,że u nas to jest tak "Rzeczy niemożliwe załatwiamy od ręki,cuda zajmują nam kilka minut" |
dobre kolega dobre, licze na pomoc hehe <browar zimny> zapraszam na post z czesciami ''sprzedam'' |
|
|
|
 |
adamussco [Usunięty]
|
Wysłany: |12 Kwi 2007|, 2007 14:30
|
|
|
| wiesz Bad Boy centralkę stosuje się do instalacji jaką posiadasz a że masz wtrysk to nie oznacza że nie musisz mieć centralki do gażnika i na odwrotnie pamiętaj zawsze pytaj się podają nazwe istalacji |
|
|
|
 |
marcys [Usunięty]
|
Wysłany: |26 Kwi 2007|, 2007 13:30
|
|
|
| kupic taka jak bylo i spokój, albo kupic tego samego producenta ale do wtrysku. powinna miec taka sama wtyczke i ulozenie kabli-ale: musisz to sobie sprawdzic po schematach najlepiej na stronie producenta! Mi sie ostatnio zrabala centralka Stag kupilem nowa wpialem (co nie bylo takie proste bo byla z napisem Lecho ale ten producent zmienil dostarczacza czesci i nowa centralka juz jest inna) i wszystko ok. |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Copyright © by Ford Scorpio Team |