|
Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio
|
|
pedał twardy hamulców 0 |
| Autor |
Wiadomość |
Boni

Auto: VW T4 '92 2.5 LPG
|
Wysłany: |29 Mar 2007|, 2007 08:58
|
|
|
| U nas w mk1 nie ma. U nas jak masz takie objawy (kontrolki gasną, pompa pompuje ok, hamulce czy pedał nie blokują mechanicznie, a wspomagania jednak nie ma czasami) to na początek szukaj dobrej używki całego bloku pompy z zaworami, i to szybko szukaj, bo jak ci nagle się tak zrobi w trasie, to będzie szrot dla Scorpio i sosnowa skrzynka dla ciebie. |
_________________ http://bs-blog.clouds-forge.eu |
| Ostatnio zmieniony przez Boni |29 Mar 2007|, 2007 08:58, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Struna

Auto: XC90 2.9 biTurbo
Pomógł: 264 razy Wiek: 47 Dołączył: 22 Kwi 2004 Skąd: Kraków/Skawina
|
Wysłany: |29 Mar 2007|, 2007 10:06
|
|
|
| jak coś to mam cały unit do MK1 - wystarczy założyć aku ciśnienia i będzie git. |
_________________ www.gcstuning.pl
Chiptuning, Hamownia, Serwis/Wyłączanie DPF/FAP, Strojenie LPG, AFR |
|
|
|
 |
marcys [Usunięty]
|
Wysłany: |29 Mar 2007|, 2007 10:09
|
|
|
| ja tyz, pałęta mi sie po piwnicy chetnie sie z nim rozstanie |
|
|
|
 |
pitusiek [Usunięty]
|
Wysłany: |29 Mar 2007|, 2007 10:22
|
|
|
Panowie to ja chetnie to odkupie. Zależy mi na tym strasznie. Obajaw jest taki:
Pompa pompuje naprawde nie dluzej niz 40 sekund. Jak napompuje to mam tylko jedno wciśnięcie, za drugim jak poloze noge na hamulec to znowu zaczyna pompować. Dodatkowo aby wcisnać hamulec do konca musze to robić bardzo delikatnie, jak wcisne mocno to pedał natychmiastowo jest twady jak kamień i nie ma już hamulców.
[ Dodano: 2007-03-29, 10:30 ]
to co mam wymienić????
Całą pompe z zaworami czy sam akumulator.
Wydaje mi się że pompa jest sprawna. Jest taki objaw, że jak kluczyk mam przekrecony to raz na 2 godziny pompa sie zalancza i pompuje.
[ Dodano: 2007-03-29, 12:19 ]
Wymienie wszystko. Juz zaklepałem u speeda komplecik. Nie bede sie bawił w sprawdzanie czy to to czy tamto. Przełoże i mammnadzieje że dołącze do grona ze sprawnymi hamulcami.
[ Dodano: 2007-03-29, 16:20 ]
Po pracy wyjąłem kompa od abs i hamulce sa zylety. Nie wiem co sie stalo ale pedał jest mieciutki i hamulce zyleta. |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Copyright © by Ford Scorpio Team |