|
Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio
|
|
2,9 12V nie pali na wszystkie gary:( |
| Autor |
Wiadomość |
b-project [Usunięty]
|
Wysłany: |6 Gru 2006|, 2006 19:13 2,9 12V nie pali na wszystkie gary:(
|
|
|
| Witam!kolejny już raz mam problem, otóż mam silnik 2,9 12zaworów i już silnik chodzi, ale testowałem go przy pomocy diody i złacza diag. i tam przy sprawdzaniu na pracującym silniku - czyli błedy z pamięci dynamicznej - mam błąd zbyt ubogiej mieszanki na lewej lambdzie a raz na prawej(choć zdecydowanie żadziej niż na lewej) i czasami oba naraz, wymieniłem kopułke nowa EPS przewody WN nowe POWERTEC, nowe świece NGK tylko palucha nie wymieniłem:(,a jak mi wyświetliło błąd wykręciłem świece z lewej głowicy i tam jedna sucha widać że pracowała i 2 mokre:((czasami jedna mokra) co może powodować taki stan rzeczy??jeszcze jutro założe stare przewody i starą kopułke bo to motorcrafty i zobacze wtedy, aaa i jeszcze dodam że jak sprawdzam punkt zapłonu lampą to czasem lampa przestaje migać co znaczy że nie ma iskry, prosze pomóżcie |
|
|
|
 |
juby6 [Usunięty]
|
Wysłany: |7 Gru 2006|, 2006 00:25
|
|
|
Witam
A sprawdzałeś wtryski czy nie są zapieczone bo ja kiedyś tak miałem i to było to |
| Ostatnio zmieniony przez juby6 |7 Gru 2006|, 2006 00:26, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
b-project [Usunięty]
|
Wysłany: |7 Gru 2006|, 2006 07:37
|
|
|
| a możesz mnie oświecić jak to sprawdzić??jak je wyjąć i jak sprawdzić czy są zapieczone?? |
|
|
|
 |
Stefan [Usunięty]
|
Wysłany: |7 Gru 2006|, 2006 07:51
|
|
|
Witam! Sprawdz cisnienie w cylindrach i cisnienie paliwa. Pozdrawiam.Stefan. |
|
|
|
 |
b-project [Usunięty]
|
Wysłany: |7 Gru 2006|, 2006 08:11
|
|
|
| ciśnienie na cylindrach sprawdzone 6x11:) a czym moge sprawdzić ciśnienie paliwa? |
|
|
|
 |
kuba

Auto: I nie ma Forda, nic już ni ma...
Pomógł: 2 razy Wiek: 50 Dołączył: 27 Kwi 2004 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: |7 Gru 2006|, 2006 08:15
|
|
|
| manometrem podlączonym do przewodu paliwa. |
|
|
|
 |
Boni

Auto: VW T4 '92 2.5 LPG
|
Wysłany: |7 Gru 2006|, 2006 09:43
|
|
|
| Raczej to nie paliwo, jak mokre świece i braki błysków na lampie to coś z zapłonem, wróć do starej kopułki i obejrzyj dokładnie czy coś nie pokopałeś przy aparacie i kopułce przy podmiankach, ten moduł zapłonowy na aparacie (TFI) jest najważniejszy i to czuły punkt OHCów i 12v, może coś z kablami może coś z wtyczką, może moduł albo lepiej cały aparat do podmiany. |
_________________ http://bs-blog.clouds-forge.eu |
|
|
|
 |
b-project [Usunięty]
|
Wysłany: |7 Gru 2006|, 2006 10:29
|
|
|
mi też wydaje sie że nie o paliwko chodzi ale wszystko trzeba sprawdzić, a jeszcze tylko dodam że modułzapłonowy jest nowy HELLI bo oryginał był uszkodzony, teraz nie mam czasu żeby go posprawdzać ale po łikendzie sie wezme i postaram sie jakoś obejrzeć wtryskiwacze(narazie nie wiem jak)dzięki za odpowiedzi po łikendzie postaram sie dopisać jeszcze conieco:)
[ Dodano: 2006-12-26, 10:35 ]
rozwiązałem sprawe, otóż nie podłączony był jeden wtryskiwacz dlatego mieszanka była zbyt uboga, a lampe miałem pożyczoną starą jak świat ruską i jej właściciel mnie oświecił że to standard że czasem nie błyska i to jedynie jej wina:)auto śmiga już jak szalone:)dziękuje wam za odpowiedzi wszystkie:) |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Copyright © by Ford Scorpio Team |