$reply_topic_back Ford Scorpio Team :: Zobacz temat - 2,9 12V nie pali na wszystkie gary:(
Ford Scorpio Team Strona Główna Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
2,9 12V nie pali na wszystkie gary:(
Autor Wiadomość
b-project
[Usunięty]

Wysłany: |6 Gru 2006|, 2006 19:13   2,9 12V nie pali na wszystkie gary:(

Witam!kolejny już raz mam problem, otóż mam silnik 2,9 12zaworów i już silnik chodzi, ale testowałem go przy pomocy diody i złacza diag. i tam przy sprawdzaniu na pracującym silniku - czyli błedy z pamięci dynamicznej - mam błąd zbyt ubogiej mieszanki na lewej lambdzie a raz na prawej(choć zdecydowanie żadziej niż na lewej) i czasami oba naraz, wymieniłem kopułke nowa EPS przewody WN nowe POWERTEC, nowe świece NGK tylko palucha nie wymieniłem:(,a jak mi wyświetliło błąd wykręciłem świece z lewej głowicy i tam jedna sucha widać że pracowała i 2 mokre:((czasami jedna mokra) co może powodować taki stan rzeczy??jeszcze jutro założe stare przewody i starą kopułke bo to motorcrafty i zobacze wtedy, aaa i jeszcze dodam że jak sprawdzam punkt zapłonu lampą to czasem lampa przestaje migać co znaczy że nie ma iskry, prosze pomóżcie

juby6
[Usunięty]

Wysłany: |7 Gru 2006|, 2006 00:25   

Witam
A sprawdzałeś wtryski czy nie są zapieczone bo ja kiedyś tak miałem i to było to
Ostatnio zmieniony przez juby6 |7 Gru 2006|, 2006 00:26, w całości zmieniany 1 raz  

b-project
[Usunięty]

Wysłany: |7 Gru 2006|, 2006 07:37   

a możesz mnie oświecić jak to sprawdzić??jak je wyjąć i jak sprawdzić czy są zapieczone??

Stefan
[Usunięty]

Wysłany: |7 Gru 2006|, 2006 07:51   

Witam! Sprawdz cisnienie w cylindrach i cisnienie paliwa. :one: Pozdrawiam.Stefan.

b-project
[Usunięty]

Wysłany: |7 Gru 2006|, 2006 08:11   

ciśnienie na cylindrach sprawdzone 6x11:) a czym moge sprawdzić ciśnienie paliwa?

kuba 

Auto: I nie ma Forda, nic już ni ma...
Wysłany: |7 Gru 2006|, 2006 08:15   

manometrem podlączonym do przewodu paliwa.

Boni 

Auto: VW T4 '92 2.5 LPG
Wysłany: |7 Gru 2006|, 2006 09:43   

Raczej to nie paliwo, jak mokre świece i braki błysków na lampie to coś z zapłonem, wróć do starej kopułki i obejrzyj dokładnie czy coś nie pokopałeś przy aparacie i kopułce przy podmiankach, ten moduł zapłonowy na aparacie (TFI) jest najważniejszy i to czuły punkt OHCów i 12v, może coś z kablami może coś z wtyczką, może moduł albo lepiej cały aparat do podmiany.

b-project
[Usunięty]

Wysłany: |7 Gru 2006|, 2006 10:29   

mi też wydaje sie że nie o paliwko chodzi ale wszystko trzeba sprawdzić, a jeszcze tylko dodam że modułzapłonowy jest nowy HELLI bo oryginał był uszkodzony, teraz nie mam czasu żeby go posprawdzać ale po łikendzie sie wezme i postaram sie jakoś obejrzeć wtryskiwacze(narazie nie wiem jak)dzięki za odpowiedzi po łikendzie postaram sie dopisać jeszcze conieco:)

[ Dodano: 2006-12-26, 10:35 ]
rozwiązałem sprawe, otóż nie podłączony był jeden wtryskiwacz dlatego mieszanka była zbyt uboga, a lampe miałem pożyczoną starą jak świat ruską i jej właściciel mnie oświecił że to standard że czasem nie błyska i to jedynie jej wina:)auto śmiga już jak szalone:)dziękuje wam za odpowiedzi wszystkie:)

Odpowiedz do tematu