|
Jestem wkurzony |
| Autor |
Wiadomość |
Pershing

Auto: .
|
|
|
|
 |
grzegorz [Usunięty]
|
Wysłany: |9 Lut 2005|, 2005 23:13
|
|
|
| Patrzyłem kiedyś ale nic nie znalazłem.W książce Etzolda jest tylko do 2,0 ale to i 4 cylindry i wyprowadzenia przy komputerze nie wszystkie się zgadzaja. |
|
|
|
 |
lancer [Usunięty]
|
Wysłany: |10 Lut 2005|, 2005 08:24
|
|
|
| proponuje żebyś założył na forum wątek o cobrze czyli co gdzie kupiłeś szczegułów troche fotek wiem że nie masz czasu ale może jakaś niedziela i coś naskrobiesz na forum. |
|
|
|
 |
Struna

Auto: XC90 2.9 biTurbo
Pomógł: 264 razy Wiek: 47 Dołączył: 22 Kwi 2004 Skąd: Kraków/Skawina
|
Wysłany: |10 Lut 2005|, 2005 11:35
|
|
|
| Zerknij na czeską stronę i zapytaj martina Vichy - on zdaje się ma schematy do 2.9 a to będzie to samo co 2.4 |
_________________ www.gcstuning.pl
Chiptuning, Hamownia, Serwis/Wyłączanie DPF/FAP, Strojenie LPG, AFR |
|
|
|
 |
grzegorz [Usunięty]
|
Wysłany: |10 Lut 2005|, 2005 22:03
|
|
|
| Struna jak możesz to podeśli adres tej czeskiej strony. |
|
|
|
 |
Pershing

Auto: .
|
|
|
|
 |
grzegorz [Usunięty]
|
Wysłany: |12 Lut 2005|, 2005 00:48
|
|
|
Wreszcie zagadał.miła to chwila.zwłaszcza dźwięk wydechu na strumienicach.pięknie gulgocze.Jeszcze jutro muszę ustawić zapłon i odczyta kompa.dałem ciała że nie podpiąłem węży od kolektora do przepłwomierzy.W pewnym momencie je zdjąłem i nie założyłem i tak chechłałem silnik a przy nieszczelnym dolocie nie zagada.No i jeszcze chyba miałem żle złozony aparat zapłonowy.zapłon nie w tym GMP.Jeszcze cieknie mi olej z pompy wspomagania.tam jest jakiś zimering?Naprawiał ktoś?Jutro pierwsza jazda podwoziem. |
|
|
|
 |
Struna

|
Wysłany: |13 Lut 2005|, 2005 14:19
|
|
|
| Gdzieś na forum było o pompie wspomy, zdaje się że daje się to naprawić ale nie pamiętam dokładnie - przeszukaj forum. |
|
|
|
 |
Rafał A.(antek)

Auto: Mondeo
|
Wysłany: |13 Lut 2005|, 2005 18:02
|
|
|
| jeśli tylko da sie rozebrać to i pewnie da sie naprawic. zimerring jakis napewno dobierzesz. moze nie osrginal ale od czegos spasujesz. jesli tam tak wygalda uszczelnienie - bo nie znam konstrukcji. |
_________________ Mechanika - Elektryka FORD
tel 791 054 854
Nasza lokalizacja na mapie:
http://tinyurl.com/qhaqjsk |
|
|
|
 |
grzegorz [Usunięty]
|
Wysłany: |13 Lut 2005|, 2005 22:05
|
|
|
| Przy pompie wspomagania okazało się że leci spod krućca zasilającego przekładnie kierowniczą.Wystarczyło wymienić oring i miedzianą podkładkę za 2 zł.Niestety silnik jeszcze nie pracuje poprawnie.na wyższych obrotach dławi sie i krztusi.wolne obroty też są kulawe.Dostaje zbyt bogatą mieszankę bo dymi na czarno.zauważyłem że są spitolone przepływomierze.Po jakimś strzale od gazu u poprzedniego właściciela ,były poklejone dekielki.Wymieniłem je,ale okazało się że przesłony też się pogięły bo się zacinały.Może przez to dostawał za mało powietrza.Rozebrałem te przepływomierze i podpiłowałem te przesłony ale boje się że teraz będa miały za duże prześwity i będzie lipa.Jutro się okaże. |
|
|
|
 |
Struna

|
Wysłany: |13 Lut 2005|, 2005 23:44
|
|
|
| z tymi przepływomierzami to kicha straszna - nie pamiętam kto ale na forum ktoś pisał, że naprawia je. Tylko trzeba całkiem rozebrać i ośki wyprostować ewentualnie co`s tam dotrzeć coby nie ocierało. no i ważne żeby potencjometry były ok. |
|
|
|
 |
grzegorz [Usunięty]
|
Wysłany: |13 Lut 2005|, 2005 23:53
|
|
|
| Właśnie tak zrobiłem.Swoją drogą nie myślałem że wybuch może je tak spustoszyć. |
|
|
|
 |
Struna

|
Wysłany: |13 Lut 2005|, 2005 23:59
|
|
|
| oj może może - widziałęm już kilka jak po wystrzale dekle spadały a ośki klapek to były totalnie pokrzywione. jednak taki wystrzał to ma sporą energię. |
|
|
|
 |
grzegorz [Usunięty]
|
Wysłany: |14 Lut 2005|, 2005 00:06
|
|
|
| A czy gumki na krućcach wylotowych z przepływomierzy wystarczą?Nie mogę założyć klapek na obudowie filtra bo jej nie mam.Troche się boję żeby ich po raz kolejny nie reanimować. |
|
|
|
 |
Rafał A.(antek)

Auto: Mondeo
|
Wysłany: |14 Lut 2005|, 2005 03:50
|
|
|
| a masz gaz w tym bolidzie? Klapka musi byc prze przepływomierzem. O ile dobrze sobie to wyobrazam klapka w przepływomierzu dziala tylk w jedna strone ( ale moze sie myle oswieccie mnie) i blokuje jak idzie cisnienei od strony kolektora?? |
_________________ Mechanika - Elektryka FORD
tel 791 054 854
Nasza lokalizacja na mapie:
http://tinyurl.com/qhaqjsk |
|
|
|
 |
|
|